Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής : Όλοι στη Γενική Συνέλευση 10 Ιούνη

Δημοσιεύτηκε στις

ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ Κ ΤΗ ΖΩΗ ΛΑΣΤΙΧΟ-ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΣ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ Κ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΟΛΟΙ  ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΤΗΠ 10 Ιούνη 2020 6:30μ.μ. στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ (Σκυλίτση Ομηρίδου 19)

ΟΛΟΙ στο ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ στις  11 Ιούνη 2020

             Το ένα μετά το άλλο, τα μεγάλα μονοπώλια που δραστηριοποιούνται στον κλάδο μας όπως η Wind, η Vodafone, ο ΟΤΕ κτλ, βγάζουν ανακοινώσεις για την σταδιακή επιστροφή στην «κανονικότητα», καλώντας τους εργαζόμενους να επιδείξουν «ατομική ευθύνη» και να αποδεχθούν απαρέγκλιτα όλες τις οδηγίες και τα μέτρα που πήραν στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας.

             Επιστροφή στην κανονικότητα σημαίνει για τους εργοδότες ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια που τους παρέχει η κυβέρνηση με τις ΠΝΠ, τις υπουργικές αποφάσεις, τους νόμους και τα μέτρα που θωρακίζουν τα κέρδη τους, που μας κάνουν πιο φτηνούς, ευέλικτους.

             Για τους εργαζόμενους κανονικότητα σημαίνει συνεχή ανασφάλεια. Δουλεύοντας απ το σπίτι χωρίς ωράριο, στο πεδίο χωρίς μέτρα προστασίας, στα καταστήματα με σπαστό ωράριο.    Θέλουν να βάλουμε πλάτη για μια ακόμα φορά για να ξεπεράσουν την κρίση τους. Να αποδεχτούμε την εντατικοποίηση, τη δουλειά και ζωή λάστιχο, την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τα σπαστά ωράρια, τις απολύσεις, το πετσόκομμα της κανονικής άδειας, τις “οικειοθελείς” και όχι μόνο απολύσεις, συναδέλφους σε αναστολή, την εκ περιτροπής εργασία,  την αξιολόγηση και την τρομοκρατία, τις προειδοποιήσεις για μελλοντικές απολύσεις αν τα έργα,η δουλειά δεν πάνε καλά….

             Αυτό άλλωστε μας δήλωσε η κυβέρνηση μέσω του υπουργείου εργασίας κατά την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε το συνδικάτο μας, για την κατάργηση όλων των αντεργατικών ΠΝΠ. Δεν αφήνει περιθώριο για αυταπάτες. Ό,τι τα μέτρα ήρθαν για να μείνουν.  

             Αυτό λένε και όλες οι άλλες δυνάμεις στον κλάδο και στα συνδικάτα. Πρώτη έτρεξε να συμπαρασταθεί στους εργοδότες η ΓΣΕΕ που μας καλεί να μοιραστούμε όλοι μαζί τα βάρη της νέας κρίσης. Από κοντά η ΟΜΕ ΟΤΕ και τα σωματεία του ΟΤΕ που διασπούν τους εργαζόμενους, που πλειοδοτούσαν για το ποιος «διεκδίκησε» το bonus, το οποίο όπως αποδείχτηκε και στην πράξη δεν είναι τίποτα άλλο από ένα εργαλείο χειραγώγησης και διαχωρισμού των εργαζομένων, που βιάζονται να νομιμοποιήσουν την ευέλικτη εργασία όπως η τηλεργασία κατά απαίτηση της εργοδοσίας.

ΟΙ ΠΝΠ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ  τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ  ΜΑΣ.

Απαιτούμε τώρα την άμεση κατάργηση τους.

Η θέση των εργαζομένων είναι να βρίσκονται σε χώρους δουλειάς

που η υγεία και η ασφάλεια τους προστατεύεται,  να έχουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα

Στο συνδικάτο μας όλη αυτή την περίοδο ήρθαν εκατοντάδες καταγγελίες για αναστολές συμβάσεων σε εταιρείες της πληροφορικής, μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία, διευθέτηση του χρόνου εργασίας, σπαστά ωράρια κυρίως σε καταστήματα και απολύσεις. Δεν ήταν λίγες οι καταγγελίες κυρίως από τηλεφωνικά κέντρα όπου οι συνάδελφοι δέχονταν παρατηρήσεις γιατί ακουγόντουσαν μέσα στις κλήσεις τα παιδιά τους. Δεν ήταν λίγες και οι καταγγελίες για απλήρωτες ώρες εργασίας εκτός ωραρίου για να τρέξουν σωστά τα συστήματα, για να καλυφθεί το project.

Δεν ήταν λίγες οι καταγγελίες και στους τεχνικούς πεδίου για πίεση και εντατικοποίηση, για ελλειπή μέτρα προστασίας, για εκβιασμούς να πάνε για δουλειά διακινδυνεύοντας την ίδια τους  τη ζωή, τη ζωή και την υγεία των οικογενειών τους αλλά και των συνδρομητών. Μάλιστα στον Όμιλο ΟΤΕ όσοι εργαζόμενοι διεκδίκησαν «τιμωρήθηκαν» για αυτή τους τη στάση και δεν πήραν το πολυδιαφημιζόμενο bonus των εργαζομένων της πρώτης γραμμής!!! Στον κλάδο μας βέβαια ξεχώρισε και η εκτεταμένη χρήση της τηλεργασίας ως μέτρο δήθεν για την προστασία της υγείας μας.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

                             Τα σποτάκια προπαγάνδας και οι επικλήσεις στον ηρωισμό δεν καλύπτουν τις ανάγκες μας για πλήρη και σταθερή, με συνεχές ωράριο και αξιοπρεπές μισθό, εργασία. Δεν θα μας σώσουν σε περίπτωση που ασθενήσουμε εμείς ή οικογένειες μας, όταν ακόμα και μέσα σε αυτή την κατάσταση δεν έγινε τίποτα ουσιαστικό για να ενισχυθεί το σύστημα υγείας.

Μας καλούν να πάρουμε τα ΙΧ μας, λες και φτάνει ο μισθός, γιατί δεν θέλουν να ανανεώσουν το στόλο στα ΜΜΜ και να κάνουν προσλήψεις για συχνότερα δρομολόγια. Περνούν νομοσχέδιο με το οποίο τα παιδιά μας θα στοιβάζονται σαν τις σαρδέλες στις τάξεις των δημοτικών σχολείων και θα συμμετέχουν και στο σχολικό big brother με τις κάμερες στην τάξη. Μας καλούν να βάλουμε πλάτη, να κάνουμε νέες θυσίες για να συνεχιστεί η «ανάπτυξη» τους δηλαδή η διατήρηση και η αύξηση της κερδοφορίας τους  με κάθε κόστος, ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

Μας θέλουν διαθέσιμους 24ώρες το 24ωρο, να δουλεύουμε ασταμάτητα, να μην υπάρχει ελεύθερος ποιοτικός χρόνος. Θέλουν να μετατρέψουμε τα σπίτια μας σε γραφεία, να φιμώνουμε και να κλειδαμπαρώνουμε τα παιδιά μας μέσα σε ένα δωμάτιο για να μην αποσπάται η προσοχή μας από τη δουλειά. Μας θέλουν μόνους, απομονωμένους, να μην στηριζόμαστε ο ένας συνάδελφος στον άλλον, ώστε καλύτερα να μας τρομοκρατούν, να μας πιέζουν.

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ – ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

Η επιδημία του κορονοϊού επιτάχυνε την νέα διαφαινόμενη καπιταλιστική κρίση. Οι εργαζόμενοι στον κλάδο έχουμε πείρα, για το πώς  στην προηγούμενη οικονομική κρίση οξύνθηκαν οι ανταγωνισμοί πως πετσοκόφτηκαν δικαιώματα, μισθοί, ασφαλιστικά δικαιώματα, πόσοι εργαζόμενοι βρέθηκαν στο δρόμο της ανεργίας από εξαγορές συγχωνεύσεις και πτωχεύσεις, πως τα προηγούμενα «προσωρινά» μέτρα απόκτησαν μόνιμο χαρακτήρα. Αυτό επιδιώκουν και σήμερα.

Ήδη στον κλάδο μας ο ανταγωνισμός εντείνεται μεταξύ των μονοπωλίων. Ο Όμιλος Nova εξαγοράστηκε, ενώ οι εργαζόμενοι καιρό τώρα βιώνουν ανασφάλεια, φόβο για το αύριο. Η Softomotive, εταιρεία πληροφορικής, εξαγοράστηκε από την Microsoft και οι εργαζόμενοι καλούνται να το πληρώσουν με αλλαγές στις συμβάσεις οι οποίες περιλαμβάνουν απόλυση σε ορίζοντα 6 μηνών έως ενός έτους, δηλαδή τους ζητούν να δεχτούν εθελούσια την απόλυσή τους.  Το ίδιο μοντέλο δίδαξε και χρησιμοποιεί κατά κόρον ο ΟΤΕ, που αυτή την περίοδο εξήγγειλε και νέο πρόγραμμα με πρωτοφανείς εκβιασμούς και τρομοκρατία μπροστά στο σχέδιο της αναδιοργάνωσης, που κόστισε μέχρι και τη ζωή συναδέλφου μας από την Καβάλα.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟ ΣΕΤΗΠ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ  

Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και με κριτήριο τις δίκες μας ανάγκες  να και να απαιτήσουμε την κατάργηση όλων των αντεργατικών μέτρων. Να μαζικοποιήσουμε το συνδικάτο μας και να επιβάλουμε να τηρηθούν όλα τα μέτρα Υγείας και Ασφάλειας  ώστε να επιστρέψουμε άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς.

                             ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ – ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΕΤΗΠ

Με όπλο μας το σχέδιο της κλαδικής συλλογικής σύμβασης βγαίνουμε μπροστά για να υπερασπιστούμε και να διευρύνουμε τα δικαιώματα μας κόντρα στην λογική των επιδομάτων και των bonus που αξιοποιούνται από την εργοδοσία για να δέσει τους εργαζόμενους στα δικά της σχέδια και να μας βάζει να σφαζόμαστε μεταξύ μας. Δυναμώνουμε το ΣΕΤΗΠ, συμμετέχουμε στην οργανωμένη ζωή και δράση στις κινητοποιήσεις. Συμμετέχουμε στην γενική συνέλευση του ΣΕΤΗΠ στις 10.06 ώστε από κοινού οι εργαζόμενοι στον κλάδο να σχεδιάσουμε την δική μας αντεπίθεση. Δίνουμε μαζικό παρόν στο συλλαλητήριο στις 10 Ιουνίου.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΤΗΠ 10.06.20

6:30μ.μ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ (Σκυλίτση Ομηρίδου 19)

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...