Υπόμνημα προς τους Υπουργούς Εργασίας , Υγείας ,Οικονομικών του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηλιούπολης-Δάφνης-Υμηττού

Δημοσιεύτηκε στις

Κύριοι, κύριοι υπουργοί,

Το γνωρίζετε πολύ καλά πως εδώ και 10 χρόνια (για να μην πάμε και πιο πίσω) , εμείς οι συνταξιούχοι, εμείς που υπήρξαμε σκληρά εργαζόμενοι (τίποτα δεν μας χαρίσθηκε από καμμιά κυβέρνηση ή εργοδότη) και σταθερά αγωνιζόμενοι και διεκδικητές των δίκαιων αιτημάτων μας, που συνοψίζονται στο εξής : όχι καταληστευμένα ασφαλιστικά ταμεία, όχι κουτσουρεμένες σχεδόν επιδόματα συντάξεις, ζωή κι όχι επιβίωση σύμφωνα με τις ανάγκες τις δικές μας που δουλέψαμε (μια ολόκληρη ζωή χωρίς υπερβολές μέχρι και 40 χρόνια), εμείς παράξαμε και παράγουμε.  Με βάση λοιπόν τα παραπάνω κι όχι σύμφωνα κι ανάλογα με το τι κέρδη θέλει να βάζει στη τσέπη ο βιομήχανος, ο τραπεζίτης, ο επιχειρηματικός όμιλος , οι μεγαλοδικηγόροι, οι έμποροι της υγείας, πρέπει να είναι οι μισθοί και οι συντάξεις μας.

Μα πάνω απ΄ όλα ζωή σύμφωνα με τις ανάγκες μας και τις  δυνατότητες του 21ου αιώνα που ζούμε.

Επειδή λοιπόν διαχρονικά χορτάσαμε φύκια και μεταξωτές κορδέλλες, χορτάσαμε απ΄το περίφημο «όλοι μαζί», χορτάσαμε «ατομική ευθύνη», χορτάσαμε και χημικά πολλές φορές,  θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε αυτά που οφείλεται να πράξετε και άμεσα  για να αποδείξετε ότι πραγματικά τα «έκτακτα-προσωρινά» μέτρα που πήρατε στοχεύουν στη στήριξη 2 πυλώνων :

α. Επανεκίννηση της οικονομίας και

 β. Συνταξιούχοι και εργαζόμενοι με ολόκληρες συντάξεις και μισθούς καθώς      και ασφάλεια στην υγεία-ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα Δημόσια Νοσοκομεία κι όχι σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Διεκδικούμε και Απαιτούμε :

  • Να καταργηθούν (να παρθούν πίσω) όλες οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και οι αντεργατικές-αντιλαϊκές διατάξεις
  • Να γίνει διαγραφή των χρεών όλων των εργατικών οικογενειών
  • Απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Να μην γίνονται διακοπές σε ρεύμα, επικοινωνίες, νερό. Το δημοσιονομικό κενό να το καλύψουν όλοι αυτοί που φοροαπαλλάσσονται τόσα χρόνια στην πλάτη μας καθώς και οι τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήθηκαν, «σώθηκαν» πάλι στη πλάτη μας
  • Να ανασταλούν όλες οι πληρωμές προς Δημόσιο και τράπεζες. Κανένας πλειστηριασμός κύριας κατοικίας , καμμία κατάσχεση
  • Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής και κατανάλωσης
  • Αμεση κρατική χρηματοδότηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού με πλήρη δικαιώματα. Κάλυψη με τον αναγκαίο αριθμό Μ.Ε.Θ.
  • Να επαναλειτουργήσουν όλες οι δομές υγείας που έκλεισαν και οι μονάδες που καταργήθηκαν
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας όλου του λαού (εργαζόμενοι, συνταξιούχοι,κλπ κλπ)
  • Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις και να διασφαλισθούν οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες
  • Πλήρη αποκατάσταση όλων των περικοπών των συντάξεών μας, νομοθετική ρύθμιση της 13ης και 14ης σύνταξης (σε όλο τον εργάσιμο βίο μας, μας κάνανε κρατήσεις από 14 μισθούς και μας αποδίδουν 12 συντάξεις;) .

Κατώτερη κύρια σύνταξη 600,00 ευρώ και κατώτερος μισθός 751,00 ευρώ

  • Να επανέλθει , με αναδρομική ισχύ, το ΕΚΑΣ σε όσους κόπηκε και να δοθεί συνολικά σε όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους
  • Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα-κουρεμένα αποθεματικά των ταμείων μας με ανακεφαλαιοποίησή τους
  • Να αποδοθούν άμεσα χωρίς προαπαιτούμενα, δίκες και αγωγές όσα παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί σε κύριες-επικουρικές συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους. Άμεση καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων σε όσους εκκρεμεί η καταβολή τους. Εφάπαξ και Επικουρικές να δίνονται ανεξάρτητα από την έκδοση της οριστικής απόφασης της κύριας σύνταξης. Άμεση πρόσληψη προσωπικού στον ΕΦΚΑ
  • Επαναφορά του θεσμού του κοινωνικού και θεραπευτικού τουρισμού για όλους τους συνταξιούχους. Οκτώ χρόνια μετά την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (14.02.2012) και παρότι οι κρατήσεις των εργαζομένων συνεχίζονται με επέκταση κι σ΄άλλες κατηγορίες εργαζομένων από το 2012 και δεδομένου ότι τα αποθεματικά ανερχόμενα σε πολλά δις ευρώ(σύμφωνα με τους συλλόγους εργαζομένων στον οργανισμό) η κυβέρνησή σας όπως και οι προηγούμενες δεν  έκανε  τίποτα , ώστε όλοι οι συνταξιούχοι (εκτός συνταξιούχων εφοπλιστών, τραπεζιτών, μεγαλογιατρών, μεγαλοδικηγόρων, υπουργών, βουλευτών, κλπ κλπ) να μπορεί να κάνει τουλάχιστον ολιγοήμερες διακοπές ή να παρακολουθήσει αξιόλογες θεατρικές κι άλλες παραστάσεις,  και γενικά ότι αφορά τέρψη μυαλού και ψυχής.

Όλα τα παραπάνω αιτήματα δεν είναι ούτε δωράκια ούτε αφορούν αριθμούς.Είναι κατεκτημένα δικαιώματα και αυτονόητες συνθήκες ανθρώπινης ζωής και Διαβίωσης .                            

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...