Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής : Για ακόμα μια φορά γινόμαστε μάρτυρες ενός εργοδοτικού εγκλήματος.

Δημοσιεύτηκε στις

Για ακόμα μια φορά γινόμαστε μάρτυρες ενός εργοδοτικού εγκλήματος. Σε ανελκυστήρα που  πραγματοποιούνταν εργασίες αντικατάστασης συρματόσχοινων, με ευθήνη του γραφείου ARISTON LIFT συνάδελφος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και την ώρα αυτή δίνει μάχη για την ζωή του.

Συναδελφοι δεν είναι η κακιά η ώρα, ουτε μια άτυχη στιγμή για τον συνάδελφο. Το κυνήγι για το μεροκάματο, η αβεβαιότητα για το αύριο, μαζί με την εντατικοποίηση της εργασίας και τα ελλειπή εως ανύπαρκτα  μέτρα ασφαλείας δημιουργούν ένα ακρως επικίνδυνο περιβάλλον μέσα στο οποίο καλούμαστε να εργασθούμε.

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία και την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων  για την υποβάθμιση  των αρμόδιων ελεγχτικών μηχανισμών, που αφήνουν την εργοδοσία να ξεσαλώνει, παίζοντας με τις ζωές μας, με αποτέλεσμα τα συχνά δυστυχήματα στους χώρους δουλειάς.

Τα εγκληματικά εργατικά << ατυχήματα>>  είναι το αποτέλεσμα των χρόνιων κυβερνητικών (υπό την υπόδειξη των εργοδοτών) επιλογών που για την αύξηση του κέρδους λεηλατούν τους απαραίτητους και αναγκαίους για την ασφάλεια των εργαζόμενων κανόνες υγείας και ασφάλειας. 

Καλούμε τους εργαζόμενους σε συσπείρωση γύρω από το συνδικάτο μας, για να μπορέσουμε πιο μαζικά πιο δυναμικά να απαιτήσουμε δουλειά με πλήρη δικαιώματα και κανόνες για την υγεία και ασφάλειας μέσα στους χώρους δουλειάς, όχι με κριτήριο το κέρδος,  αλλά την κάλυψη των αναγκών της ζωή μας και των οικογενειών μας.

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Πειραιά: Τσακίζουμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά

11 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα! Ούτε βήμα πίσω! Τσακίζουμε τον φασισμό...

Φορείς του Αναπηρικού και Γονεϊκού κινήματος, εκπαιδευτικών και εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή: 28 Σεπτέμβρη Πανελλαδική Κινητοποίηση

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΟΝΕΙΣ, ΑΜΕΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΑΙ...

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριασίου: Αποκατάσταση αδικίας στη χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Να αποκατασταθεί η αδικία στη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε βάρος...