Επιτροπή Νέων των Συνδικάτων Οικοδόμων και Ηλεκτρολόγων: Στήριζουμε το δίκαιο αγώνα των απολυμένω

Δημοσιεύτηκε στις

Η Επιτροπή Νέων των Συνδικάτων Οικοδόμων και Ηλεκτρολόγων στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των απολυμένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που παλεύουν για τοδικαίωμά τους στην εργασία. Στηρίζουμε όλα τα δίκαια αιτήματά τους και τους δηλώνουμε ότι θα τους στηρίξουμε με όποιο μέσο διαθέτουμε.

Στις 30/04/2020 η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ΕΕΣΣΤΥ, του κρατικού Ιταλικού μονοπωλίου Σιδηροδρόμων Μεταφορών «FerroviedelloStatoItaliane» (FSI), προχώρησε στην απόλυση 75 τεχνιτών, απόφοιτων της Σιδηροδρομικής Ακαδημίας, οι οποίοι εργάζονταν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για περίπου 3 χρόνια. Ο αριθμός αυτός των απολυμένων έρχεται να προστεθεί στους 21 απολυμένους του προηγούμενου καλοκαιριού. Οι εργαζόμενοι οι οποίοι καλέστηκαν να υπηρετήσουν την στρατιωτική τους θητεία και έχουν απολυθεί, δεν επαναπροσλήφθηκαν (παρά τον σχετικό νόμο), ενώ οι σπουδαστές της σιδηροδρομικής ακαδημίας που τελειώνουν την ειδίκευσή τους στις 30/06/2020 βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα. Το σύνολο των απολυμένων του προηγούμενου έτους αποτελεί το 40% του τεχνικού προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΕΕΣΣΤΥ.

Την ίδια στιγμή που ο όμιλος FSI-ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει εξασφαλίσει κρατικές επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 850 εκατομμυρίων ευρώ, με χρήματα δηλαδή που έχουμε πληρώσει μέσω της φορολογίας μας, και έχει ανακοινώσει πως θα ζητήσει κρατικές αποζημιώσεις για διαφυγόντα έσοδα λόγω της πανδημίας, προχωράει σε απολύσεις!

Τώρα μπροστά στη νέα οικονομική κρίση προχωράνε σε απολύσεις που θα οδηγήσουν σε παραπέρα εντατικοποίηση των ρυθμών δουλειάς για όσους μένουν πίσω και ανεργία για όσους πετιούνται στο δρόμο. Μας βάλανε να πληρώσουμε την κρίση τους, μας είπαν να βάλουμε πλάτη στην ανάπτυξή τους και τώρα μας καλούνε να βάλουμε ξανά πλάτη στη νέα κρίση τους. Δεν θα το επιτρέψουμε.

Η μόνη ρεαλιστική επιλογή για εμάς τους εργαζόμενους είναι η συσπείρωση και ο οργανωμένος αγώνας με τα Συνδικάτα και τις Επιτροπές μας μέσα στους χώρους δουλειάς.

Πάρτε πίσω τις απολύσεις!

Να γυρίσουν όλοι στα πόστα τους!

Να μην πληρώσει πάλι ο λαός την κρίση τους!

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Λάρισας: Για την παράδοση στους μεγαλοκατασκευαστές του οικοπέδου της ΔΥΠΑ στην συνοικία του Αγ.Θωμά

Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του πρώην ΟΕΚ(ΔΥΠΑ) για τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης: Παρέμβαση σε δημοτικό συμβούλιο Αργοστολίου για συνθήκες διαβίωσης εκπαιδευτικών

Την Τετάρτη 11/09, μέλη του προεδρείου της ΕΛΜΕ ΚΙ έκαναν παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο...

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Συνέντευξη Τύπου της ΔΟΕ

  Η πραγματική εικόνα της νέας σχολικής χρονιάς από την σκοπιά των πραγματικών αναγκών, οι...