Συνδικάτο Εργατ/ων Ταχυδρομείων Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής : Να μην τολμήσει η Διοίκηση των ΕΛΤΑ να εφαρμόσει την ΠΝΠ σε ότι αφορά τους εργαζόμενους

Δημοσιεύτηκε στις

ΠΝΠ για ΕΛΤΑ (13.04.20) ΠΡΑΞΗ ΠΡΩΤΗ

                   Παράγγειλε η διοίκηση των ΕΛΤΑ στην κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω πανδημίας, να περαστεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που να εντάσσει τα ΕΛΤΑ στις εταιρίες που η απρόσκοπτη λειτουργεία τους είναι απαραίτητη για το κοινωνικό σύνολο, όπως τα νοσοκομεία δηλαδή.

          Φυσικά και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες είναι απαραίτητες για τον λαό, και μάλιστα χρειάζεται να είναι φθηνές, ποιοτικές και καθολικά προσβάσιμες σε κάθε γωνιά της χώρας. Με τους εργαζόμενους καλά αμειβόμενους για να καλύπτουν τις ανάγκες τους και σίγουρα με εγγυημένη την υγιεινή και την ασφάλεια στην εργασία . Αλλά η εργοδοσία,  η κυβέρνηση και τα κόμματα που στηρίζουν την κερδοφορία των επιχειρήσεων  δεν νοιάζονται για κάτι τέτοιο.

Αφού νομοθέτησε η κυβέρνηση ηδιοίκηση των ΕΛΤΑ προχωράει αποφασιστικά και εφαρμόζει ότι προβλέπεται από την ΠΝΠ ενδιαφερόμενη μοναχά για το πώς θα μεγαλώσουν τα κέρδη, ειδικά τώρα που οι δουλείες της θυγατρικής ΕΛΤΑ courier έχουν ανοίξει αυτήν την περίοδο!

Το Συνδικάτο μας καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ, την διοίκηση των ΕΛΤΑ πουμε σχετικό έγγραφο ανακοίνωσε οτί μπορεί ναανακαλέσειτις άδειες ειδικού σκοπού πατώντας στην ΠΝΠ και δικαιολογώντας τις ανακλήσεις αδειών σε ανεβασμένες υπηρεσιακές ανάγκες, ορίζοντας προϊσταμένους και διευθυντές σε ρόλο δικαστή, να ανακαλούν τις άδειες. Η απόφαση τους αυτή είναι άθλια και πρέπει να βρει τους εργαζόμενους απέναντι. Η υποκρισία τους δεν έχει όρια. Από την μια βαφτίζουν ήρωες για να χρυσώσουν το χάπι όλους εμάς που δίνουμε την μάχη στην πρώτη γραμμή όλη αυτήν την περίοδο, κοκορεύονται ότι τα πήγαμε πολύ καλά ότι τα καταφέραμε και άλλα τέτοια, ότι πάρθηκαν μέτρα που προστάτεψαν την υγεία (όχι ότι τα πήραν για να μην φανεί η γύμνια του συστήματος υγείας) αλλά δεν διστάζουν τώρα να απαιτήσουν να γυρίσουν στη δουλεία στα ΕΛΤΑ μανάδες και πατεράδες που δικαιούνται άδεια ειδικού σκοπού και δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδία τους, όπως και γονείς σε μονογονεϊκές οικογένειες, σε οικογένειες που ένας γονιός έχει αναπηρία. Όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση να πείσει ότι νοιάζεται για την προστασία του λαού και των εργαζόμενων τόσο αυξάνουν τα παραδείγματα που γκρεμίζεται το αφήγημα της. Στα ΕΛΤΑ γυρνάνε τους ταχυδρόμους για δουλεία, υποχρεωτικά, σε μια περίοδο που η δουλεία στην επιστολή έχει πέσει λόγω της πανδημίας. Την ίδια ώρα, στην χώρα, χιλιάδες εργαζόμενοι απολύθηκαν, παγώσαν τις συμβάσεις τους, δουλεύουν εκ περιτροπής, οι γιατροί στα νοσοκομεία δουλέψαν χιλιάδες ώρες που δεν θα πληρωθούν με βάση νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΝΠ για ΕΛΤΑ (13.04.20) ΠΡΑΞΗ ΔΕΥΤΕΡΗ

Η αξιοποίηση της ΠΝΠ σαφώς και στοχεύει στην κερδοφορία των ΕΛΤΑ. Από την μια είναι η ακύρωση των αδειών ειδικού σκοπού και από την άλλη δυνατότητα μεταφοράς εργαζόμενων από τα ΕΛΤΑ στα ΕΛΤΑcourier. Δηλαδή τώρα που στο δέμα και στις ταχυμεταφορές έχει τεράστια κέρδη η εταιρία να αυξηθούν. Ήδη χτες μεταφέραν 35 συναδέλφους συμβασιούχους στα ΕΛΤΑ courier, και ταυτόχρονα ακυρώνουν άδειες ειδικού σκοπού, ποιος ξέρει(;) πιθανά σχεδιάζουν την επόμενη φάση μεταφοράς εργαζόμενων.

Η κυβέρνηση και η διοιήκηση των ΕΛΤΑ, αποδεικνύουν ότι νοιάζονται για ένα και μόνο πράγμα, την κερδοφορία, και μπροστά σε αυτήν δεν υπολογίζουν ούτε την υγεία, ούτε την ασφάλεια, ούτε τις ανάγκες των εργαζόμενων. Ίσα ίσα παίρνουν μέτρα για την αύξηση της εκμετάλλευσης για να κερδίζουν περισσότερα.

Δεν μας προκαλεί εντύπωση ότι μια βδομάδα πριν την ΠΝΠ το σωματείο μας είχε καταθέσει στο Υπουργείο Εργασίας υπόμνημα, με αιτήματα και μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενους του κλάδου κάτι για το οποίο έκλεισαν τα μάτια και τα αυτιά τους οι υπουργοί και οι λοιποί του υπουργείο, ενώ μια χαρά μπορούσαν να νομοθετήσουν για να κάνουν λάστιχο τους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ να χτυπήσουν παραπάνω τα δικαιώματα μας.

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ, ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ

Σε όλα τα παραπάνω η κυβέρνηση ΝΔ  έχει την συμπαράσταση των ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ και μάλιστα δέχεται  και κριτική για παραπάνω ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων! Μπορεί να προσπαθούν η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ να αποδείξουν ότι η κυβέρνηση ΝΔ στηρίζει εργαζόμενους και επιχειρήσεις  και ότι η δημοτικότητα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού έχουν ανέβει, ωστόσο  το ζωντανό παράδειγμα είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι  που είμαστε έρμαια των ορέξεων των εκμεταλλευτών μας. Στον κλάδομας έχουμε πείρα,γνωρίζουμε πολύ καλά τι θα πει να μας τσακίζουν, τι μέτρα έχουν πάρει όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζουν και τώρα μπροστά σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες να παίρνουν και  να μας τσακίζουν ακόμα πιο πολύ και να μας θυμίζουν ότι τα μέτρα που έχουν έρθει και αυτά που έρχονται ήρθαν και θα μείνουν για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία τους στην επερχόμενη κρίση!!!

 Το ΣΕΤΤΑ καλεί τον κάθε εργαζόμενο  των Ταχυδρομείων  και Ταχυμεταφορών να έρθει  σε επαφή με το συνδικάτο μας και να μας ενημερώσει  για κάθε αυθαιρεσία της εργοδοσίας, για κάθε ζήτημα σε χώρο δουλείας.

Απαιτούμε:

  • Να καταργηθεί η ΠΝΠ που επιτρέπει στην εργοδοσία να μετακινεί τους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ και των ΕΛΤΑCourier, ανάλογα με το που μπορεί να τους εκμεταλλευτεί περισσότερο
  • Να μην ανακληθεί καμία άδεια ειδικού σκοπού. Να δικαιολογηθούν όλες οι μέρες απουσίας ως τέτοιες, να μην χρεωθεί κανείς εργαζόμενος κανονική άδεια.
  • Να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στους χώρους δουλείας αλλά και όσων νοσούν (οι ίδιοι, είτε οι οικείοι τους και παραμένουν σπίτι για την φροντίδα τους)
  • Άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και επαναπρόσληψη όσων απολύθηκαν τον τελευταίο χρόνο από τις εργολαβικές εταιρίες, με πλήρη δικαιώματα, στην εταιρία για την οποία παράγει έργο ο εργαζόμενος.
  • Να μην γίνει καμία απόλυση, με καμιά δικαιολογία. Να παρθεί πίσω η απόλυση στα ΕΛΤΑcourier. Να μετατραπούν οι συμβάσεις που λήγουν σε 2 βδομάδες στα ΕΛΤΑ courier σε αορίστου χρόνου
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα ΕΛΤΑ.
  • Αναγνώριση της προϋπηρεσίας στις εργολαβικές εταιρίες, ως προϋπηρεσία στα ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ courier και σε όλες τις εταιρίες του κλάδου και αντίστροφα
  • Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά για όλους τους εργαζόμενους στις εταιρίες ταχυμεταφορών.
  • Άμεση λήψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας στην  εργασία μας, όπως αυτά έχουν κατατεθεί από το Συνδικάτο μας με Υπόμνημα στο Υπουργείο εργασίας.

Ο ΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΣΩΣΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΛΑΟΣ

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Λάρισας: Για την παράδοση στους μεγαλοκατασκευαστές του οικοπέδου της ΔΥΠΑ στην συνοικία του Αγ.Θωμά

Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του πρώην ΟΕΚ(ΔΥΠΑ) για τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης: Παρέμβαση σε δημοτικό συμβούλιο Αργοστολίου για συνθήκες διαβίωσης εκπαιδευτικών

Την Τετάρτη 11/09, μέλη του προεδρείου της ΕΛΜΕ ΚΙ έκαναν παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο...

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Συνέντευξη Τύπου της ΔΟΕ

  Η πραγματική εικόνα της νέας σχολικής χρονιάς από την σκοπιά των πραγματικών αναγκών, οι...