Εργατικό Κέντρο Σάμου : Εργάτη κάνε υπόθεση δική σου το μέλλον και τη μόρφωση που θα χει το παιδί σου

Δημοσιεύτηκε στις

Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται και η κυβέρνηση βρήκε ευκαιρία να προχωρήσει την αντιεκπαιδευτική της πολιτική εις βάρος των παιδιών μας και των εκπαιδευτικών!!

Με τα σχολεία κλειστά και την κοινωνία αναστατωμένη από την πανδημία, το υπουργείο Παιδείας κατέθεσε νομοσχέδιο για την Παιδεία και ταυτόχρονα πέρασε στα μουλωχτά την Παρασκευή με τροπολογία την εγκατάσταση καμερών στις σχολικές αίθουσες για on-line παρακολούθηση μαθημάτων, με αρνητικές επιπτώσεις για μαθητές και εκπαιδευτικούς.  

Άλλο η εξ αποστάσεων εκπαίδευση και άλλο η αντιδραστική, αντιεπιστημονική αυτή εξέλιξη που κάνει big brother το μάθημα.  Η μαθητική ζωή, η κοινωνικοποίηση των παιδιών και τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και διδασκόντων δεν μπορεί να πλήττονται από άγρυπνα ηλεκτρονικά μάτια, από διδασκαλία δίχως συναισθήματα και επαφή.  Πόσο ωραίο αλήθεια κόλπο ώστε μελλοντικά να μην έχουν εκπαιδευτικούς οι δυσπρόσιτες, απομακρυσμένες περιοχές καθώς και τα σχολεία με λίγους μαθητές. Δεν θα επιτρέψουμε τα παιδιά μας να εκτεθούν στη συνήθεια της παρακολούθησης με ότι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή τους.

Το δε νομοσχέδιο χειροτερεύει τη λειτουργία του σχολείου, προσαρμόζει ακόμη περισσότερο περιεχόμενο και δομή του σχολείου στις επιταγές της Ε.Ε. και των επιχειρήσεων, βάζει και άλλους ταξικούς φραγμούς. Αυξάνει τον αριθμό μαθητών ανά τάξη, μετατρέπει το Λύκειο περισσότερο σε εξεταστική αρένα επαναφέροντας και την Τράπεζα Θεμάτων, βάζει “κόφτη” στη φοίτηση των μαθητών στα ΕΠΑΛ, διατηρεί και ενισχύει προηγούμενους αντιεκπαιδευτικούς νόμους.

Το ότι άνοιξαν Γυμνάσια και Λύκεια, δε σημαίνει ότι λύθηκαν και τα προβλήματα που είχαν (κτηριακά, υγειονομικά κλπ). Για το άνοιγμα τους αποτελεί προτεραιότητα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας και ασφάλειας για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς με ευθύνη του κράτους, οι προσλήψεις καθαριστριών με πλήρη δικαιώματα και η μονιμοποίηση αυτών που ήδη υπάρχουν. Η συνεχής έκπτωση που παρατηρούμε να γίνεται σε μέτρα υγιεινής στο όνομα του κέρδους και της «επανεκκίνησης της οικονομίας» μας ανησυχεί ιδιαίτερα.

Τα ΕΚΣ χαιρετίζει και στηρίζει τις κινητοποιήσεις γονιών και εκπαιδευτικών σε Σάμο, Ικαρία  και σε όλη τη χώρα για να αποσυρθούν το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο και το αντιπαιδαγωγικό μέτρο της τοποθέτησης καμερών στις αίθουσες.

Η πάλη για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, ο αγώνας για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία για όλο το λαό, για μέτρα στήριξης των μαθητών των λαϊκών οικογενειών, είναι άρρηκτα δεμένη με τη μάχη που δίνουν τόσο οι εργαζόμενοι γονείς, όσο και όλοι οι εργαζόμενοι να κρατηθούν «όρθιοι» από την αντεργατική λαίλαπα, να έχουν μεροκάματο, δουλειά με δικαιώματα, να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες και να ζήσουν με αξιοπρέπεια την οικογένειά τους.

Περισσότερα

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών : Επανήλθε ανανεωμένο το site του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Στον αέρα βρίσκεται πλέον η ανανεωμένη ιστοσελίδα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στη ίδια διεύθυνση...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ηλιούπολης: Κάλεσμα στη σύσκεψη στις 12 Νοέμβρη στον κινηματογράφο STUDIO

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ, ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ηλιούπολης “Μ. ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ”: Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγωνιστές

ΝΤΡΟΠΗ!  Σέρνουν στα δικαστήρια τον πρόεδρο της ΕΝΕΔΕΠ, για την κινητοποίηση στο λιμάνι ενάντια...