Κοινή καταγγελία Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής – Σωματείου Εργαζ. Royal Olympic για την εργοδοσία του Royal Olympic

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλλουμε τη κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας όπου με προκλητικό τρόπο συνεχίζει και διευκολύνει τους εργοδότες μεγαλοξενοδόχους που έχουν απλήρωτους τους εργαζόμενους ! Καταγγέλλουμε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας Ανατολικού Τομέα Αθήνας που εδώ και δύο μήνες καθυστερεί αδικαιολόγητα τις διαδικασίες που οφείλει να πραγματοποιήσει ώστε να επιβληθούν τα πρόστιμα και οι κυρώσεις προς τον ιδιοκτήτη του Ξενοδοχείου Royal Olympic για την μη καταβολή των δεδουλευμένων έως το Μάρτη.

Ακόμα πιο προκλητική είναι η γνωμοδότηση του ΣΕΠΕ ανατολικού τομέα προς τον ιδιοκτήτη ώστε να εμποδίσει τους εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων να εισέλθουν στο χώρο δουλειάς και να έχουν πρόσβαση στο γραφείο του σωματείο που με βάση τον νόμο 1264/82.

Ο ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος του ξενοδοχείο Royal Olympic, Παπαδημητρίου Ιωάννης, όπου με την ανοχή της επιθεώρησης, παράνομα και καταχρηστικά δεν αποδίδει δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, παραδέχεται ότι δεν θέλει να βάλει χέρι στα αποθεματικά του και προκλητικά δηλώνει σε ανακοίνωση προς τους εργαζόμενους ότι θα τους πληρώσει μόνο όταν ξανά επανέλθει σε ομαλή λειτουργία η επιχείρηση, βγάζοντας  από τη συζήτηση ότι τα προηγούμενα χρόνια το ξενοδοχείο έσπαγε κάθε ρεκόρ πληρότητας και τζίρων.

Απαιτούμε :

  • Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση, άμεσα να επιτραπεί η είσοδος στο γραφείο του επιχειρησιακού σωματείου στους εκπροσώπους των εργαζομένων.
  • Να επιβληθούν πρόστιμα και κυρώσεις στον εργοδότη για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων του Ξενοδοχείου.
  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων Μαρτίου
  • Καταβολή του δώρου Πάσχα.
  • Να γυρίσουν στη δουλειά όλοι οι συνάδελφοί μας με σταθερή και μόνιμη εργασία
  • Να παρθούν όλα τα μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων
  • Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους απολυμένους χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Να ενταχτούν όλοι στο μηχανισμό στήριξης.

ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 12Μ.Μ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ROYAL OLYMPIC

Περισσότερα

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: 28 Μάρτη Όλοι στη Γενική συνέλευση του σωματείου μας

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 Μαρτίου 2026 στις 10:30 Στα...

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Για την κινητοποίηση στο περιφερειακό συμβούλιο

ΜΕ ΧΛΕΥΑΣΜΟ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΑ...