Παράσταση διαμαρτυρίας των ναυτεργατικών σωματείων στο υπουργείο Οικονομικών

Δημοσιεύτηκε στις

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, αναδεικνύοντας ότι ακόμα και τα ψίχουλα της οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ, που ελάχιστοι δικαιούνται λόγω των προϋποθέσεων, σε κανέναν δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα.

Επεσήμαναν ότι παραμένει το εξευτελιστικό επίδομα των 350 ευρώ για την ανεργία, που και αυτό ελάχιστοι δικαιούνται λόγω των προϋποθέσεων, ενώ διατηρείται η άγρια φορολόγηση του εισοδήματος των ναυτεργατών.

Καταγγέλθηκε η συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, που ακόμα και αυτή την περίοδο της πανδημίας, με ΠΝΠ και ΚΥΑ έδωσε πρόσθετα προνόμια και επιδοτήσεις στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, στους επιχειρηματικούς ομίλους, χρήματα που προέρχονται από τα ματωμένα πλεονάσματα, από την λεηλασία του εισοδήματος της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.

Οι εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων κατήγγειλαν την στάση εκπροσώπων του υπουργείου Οικονομικών, που αρνήθηκαν να παραβρεθούν σε  συνάντηση και να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματα των σωματείων.

Καλούμε τους ναυτεργάτες να απομονώσουν τα τσιράκια των εφοπλιστών, τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΠΝΟ, όπως τη συμμορία των 9 σωματείων με πρωτοστάτη την ΠΕΠΕΝ, που σε δελτίο τύπου (13/05/2020) μετά τη συνάντηση τους με τον υπουργό Ναυτιλίας, προκλητικά και με θράσος τον προτρέπουν να παρέμβει στις ΣΣΕ, παρακάμπτοντας τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, αναφέροντας ότι: «Τονίσαμε  επίσης την αναγκαιότητα που υπάρχει, ώστε να υπογραφεί η νέα ΣΣΕ του 2020 Ακτοπλοΐας και Μεσογειακών – Τουριστικών χωρίς άλλη καθυστέρηση  ώστε να  αποφευχθούν οι «καθιερωμένες» και τετριμμένες τα τελευταία έτη  απεργιακές ή μη κινητοποιήσεις παντός είδους και …. σκοπιμοτήτων …….εν  μέσω  θέρους …..».

Οι ταξικές δυνάμεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, θα πρωτοστατήσουν για την καλύτερη οργάνωση των ναυτεργατών όλων των ειδικοτήτων, στην ανάπτυξη πολύμορφων αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων, μέσα και έξω από τα καράβια, για το σύνολο των οξυμμένων προβλημάτων.

Καλούμε τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, να συμμετέχουν στην παρέμβαση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 20 Μάη στις 11π.μ στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Περισσότερα

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Π.Α- Παράρτημα Πειραιά: 11 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 11 χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Π.Α: Συμμετέχουμε μαζικά και σε αυτήν την κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς

Παρέμβαση στην doValue Τρίτη 17 Σεπτέμβρη στις 2μμ. Κάνουμε πράξη το σύνθημα “Τα σπίτια του λαού...

Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας: Να σταματήσει το αυθαίρετο καθεστώς «αυξημένης ετοιμότητας» υπαλλήλων

Με νομικά αβάσιμες και αυθαίρετες αποφάσεις ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Λακωνίας θέτει επανειλημμένα υπαλλήλους...