Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου Χάρτου:Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στην DS SMITH HELLAS

Δημοσιεύτηκε στις

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ

 DS SMITH HELLAS

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της DS SMITH HELLAS στη Θεσσαλονίκη που με 24ωρη απεργία, σήμερα 15 Μαΐου, δίνουν  αγωνιστική απάντηση στην προσπάθεια της εργοδοσίας να καταστρατηγήσει τη ΣΣΕ.

Περιστατικό που δεν είναι μεμονωμένο και εντάσσεται στη γενικευμένη επίθεση  των εργοδοτών προκειμένου εν μέσω πανδημίας να διαμορφώσουν το “νέο εργασιακό τοπίο” που τους βολεύει.

Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ που τους δείχνει το δρόμο! Που με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου πέρα από τις αδρές χρηματοδοτήσεις, τα κίνητρα και τις φοροαπαλλαγές, τους δίνει προίκα μια ολόκληρη βεντάλια με αντεργατικά μέτρα που έρχονται να ισοπεδώσουν όποιο εργατικό δικαίωμα έχει απομείνει απ’ την προηγούμενη καπιταλιστική κρίση.

Τα δύσκολα είναι μπροστά! Εμείς οι εργαζόμενοι θα κληθούμε για άλλη μια φορά να πληρώσουμε τα σπασμένα και δεν πρέπει να δεχτούμε κάτι τέτοιο. Όσο περισσότερο γενικεύεται η επίθεση στην εργατική τάξη, τόσο περισσότερο πρέπει να γενικεύεται η οργάνωση στα σωματεία, η ανάπτυξη της πάλης στους χώρους δουλειάς. Η ανάπτυξη της αλληλεγγύης, της διεκδίκησης και της αντίστασης στα σχέδια κυβέρνησης και  εργοδοσίας. Να μην περνάει το παραμύθι πως τάχα όλοι μαζί είμαστε στο ίδιο καράβι.

Απ΄ τη  μεριά μας στεκόμαστε στο πλάι των συναδέλφων μας στη DS SMITH HELLAS που αγωνίζονται και καλούμε τα συνδικάτα του κλάδου, όλους τους εργαζόμενους να κάνουν το ίδιο.

Περισσότερα

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Π.Α- Παράρτημα Πειραιά: 11 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 11 χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Π.Α: Συμμετέχουμε μαζικά και σε αυτήν την κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς

Παρέμβαση στην doValue Τρίτη 17 Σεπτέμβρη στις 2μμ. Κάνουμε πράξη το σύνθημα “Τα σπίτια του λαού...

Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας: Να σταματήσει το αυθαίρετο καθεστώς «αυξημένης ετοιμότητας» υπαλλήλων

Με νομικά αβάσιμες και αυθαίρετες αποφάσεις ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Λακωνίας θέτει επανειλημμένα υπαλλήλους...