Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών : Οι αξιώσεις του ΣΕΒ για εργασιακό μεσαίωνα…

Δημοσιεύτηκε στις

Πριν καλά-καλά προλάβουμε να βγούμε από την «καραντίνα», ο μεγαλύτερος εργοδοτικός φορέας της χώρας, του οποίου μέλη είναι όλες οι μεγάλες ελεγκτικές/συμβουλευτικές εταιρίες, επιβεβαιώνει ότι αυτά τα μέτρα που πάρθηκαν με αφορμή την πανδημία, ήρθαν για να μείνουν…

Με εύηχο τρόπο αλλά χωρίς να κρύβουν τις επιδιώξεις τους στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν στις 4 Μάϊου 2020 απαιτούν: «Τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στην κρίση θα πρέπει να ενταχθούν σε ένα ενιαίο πλαίσιο πολιτικής απασχόλησης… Άμεση υιοθέτηση μιας προληπτικής, ευέλικτης και ολοκληρωμένης στρατηγικής απασχόλησης …»

Έτσι λοιπόν ζητούν πρακτικά να παγιώσουν την εργασιακή ζούγκλα. Δηλαδή απόλυτη ελευθερία στους εργοδότες να απολύουν, να μεταβάλουν συμβάσεις και σχέσεις, να εφαρμόζουν κάθε αντεργατική νομοθεσία όπως ανάμεσα σε άλλα «προγράμματα μειωμένου χρόνου εργασίας». Μάλιστα ζητούν να τους δώσει ζεστό χρήμα το κράτος προκειμένου να εφαρμόσουν τα παραπάνω «μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας, ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, χρηματοδότηση των πολιτικών απασχόλησης, την αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ, όσο και τους πόρους του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος SURΕ».

Το κερασάκι στην τούρτα έρχεται με την αναφορά στην αγαστή συνεργασία και τις κοινές θέσεις που έχει ο ΣΕΒ με τον «κοινωνικούς εταίρους» βλέπε πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και την Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων. Αναφέρουν στο δελτίο «ενισχυμένος κοινωνικός διάλογος με αφετηρία και τις πρόσφατες κοινές θέσεις των Ευρωπαϊκών Εργοδοτικών και Συνδικαλιστικών οργανώσεων (…) τις πάντα επίκαιρες ΕΓΣΣΕ 2018 και του 2020 (..) αναζωογόνηση του κοινωνικού διαλόγου..»

Σαν κλάδος έχουμε εμπειρία για το πώς εφαρμόστηκαν τα μέτρα αυτή την περίοδο. Τηλεργασία και δουλειά μέχρι τα μεσάνυχτα, υποχρεωτικές άδειες και άδειες άνευ αποδοχών, αναστολές εργασίας και εκ περιτροπής συχνά με παράλληλη αδήλωτη εργασία, αβεβαιότητα και φόβος για απολύσεις την επόμενη μέρα.

Τα σωματεία μας ανέδειξαν με κάθε τρόπο την κατάσταση στον κλάδο μας και πρωτοστάτησαν στον αγώνα να μην εφαρμοστούν. Μια κατάσταση που δεν διαφέρει από του υπόλοιπους χώρους εργασίας γι αυτό και αφόρα το σύνολο των εργαζομένων.

Συνάδελφοι, έχουμε ματώσει στα δέκα χρόνια κρίσης και διαπιστώνουμε ότι μπροστά στην κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων δεν θα σταματήσουν να μας ματώνουν, αν δεν αντισταθούμε. Το σύνθημα της Πρωτομαγιάς «ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός, να μην πληρώσει ξανά ο λαός» αποδεικνύεται επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε..

Οφείλουμε και πρέπει να αντισταθούμε Δυναμώνουμε τα σωματεία μας, δημιουργούμε νέα σωματεία, διεκδικούμε και παλεύουμε κόντρα σε κυβέρνηση, μεγαλοεργοδότες και τους μηχανισμούς τους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου σε αυτόν τον αγώνα!

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Πειραιά: Πάνδημη η καταδίκη της κυβέρνησης για τις σαρωτικές συμπτύξεις τμημάτων

Ο ένας μετά τον άλλο οι Δήμοι της Περιφέρειας Πειραιά εκδίδουν ψηφίσματα καταδίκης και...

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Αποφάσεις διοικητικού συμβουλίου 10 Σεπτέμβρη

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Την Τρίτη 10-9-2024 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Α. με παρόντα τα 19 από...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Αποφάσεις συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΜΕΝ, στις 12 Σεπτέμβρη, συζητήθηκαν οι επικίνδυνες εξελίξεις που...