Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών: Για τις Πρωτομαγιάτικες Συγκεντρώσεις σε όλη την χώρα

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΠΟΛ χαιρετίζει τα σωματεία του κλάδου μας που συμμετείχαν στις συμβολικές κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς σε κάθε περιοχή της Ελλάδας. Χαιρετίζει τους απεργούς συναδέλφους που συμμετείχαν με τα πανό των σωματείων αλλά και μεμονωμένα στις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Χαιρετίζει, επίσης, τους συναδέλφους που ενώ θα ήθελαν να συμμετάσχουν και να τιμήσουν όπως κάθε χρόνο την εργατική Πρωτομαγιά, φέτος λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί δεν μπόρεσαν.

Οι υποδειγματικές ως προς την τήρηση των μέτρων προστασίας συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, οι συμβολικές παρεμβάσεις και το περιεχόμενό τους μας γεμίζουν δύναμη για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας!

Το φετινό σύνθημα

«ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός, να μην πληρώσει ξανά ο λαός»

αποτυπώνει πλήρως το περιεχόμενο που πρέπει να έχει ο αγώνας των εργαζόμενων ώστε να μην φορτωθούν στις πλάτες τους οι συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης που ήδη είναι σε εξέλιξη.

Αυτό ακριβώς το σύνθημα ήταν που ενόχλησε κάποιους. Όση λάσπη και να έριξαν τα ΜΜΕ, όσο και να λύσσαξαν τα διάφορα φασιστοειδή, το ταξικό κίνημα, τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ είμαστε εδώ. Στο πλευρό των εργαζομένων που σήμερα υποφέρουν. Δεν θα μείνουμε φιμωμένοι. Τα δικαιώματα και η ζωή τους εργατικής τάξης δεν μπαίνουν σε καραντίνα.

Το μήνυμα τους Πρωτομαγιάς για τις διεκδικήσεις της εργατικής τάξης είναι πάντα επίκαιρο και δεν πρέπει να βγαίνει από τον προσανατολισμό των εργαζόμενων όσο δύσκολες και πρωτόγνωρες αν είναι οι καταστάσεις τους οι σημερινές. Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσης σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, σε κάθε χώρο δουλειάς για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε ικανοποίηση όλων των αναγκών μας.

Η πανδημία αποκάλυψε με τον πιο σκληρό τρόπο ότι όταν κριτήριο της κοινωνίας είναι το κέρδος = καπιταλισμός, αυτό δεν συνδυάζεται με την αξία της ανθρώπινης ζωής. 

Ο δικός μας αγώνας για την επόμενη ημέρα αφορά την υγεία, τη ζωή, την καθημερινή μας επιβίωση. Πληρώσαμε την προηγούμενη δεκαετή κρίση. Δε θα πληρώσουμε ξανά. Συνεχίζουμε στον δρόμο που άνοιξαν οι χιλιάδες νεκροί της τάξης μας.

Δυναμώνουμε τα σωματεία μας, δημιουργούμε νέα σωματεία, διεκδικούμε και παλεύουμε κόντρα σε κυβέρνηση, εργοδότες και τους μηχανισμούς τους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου σε αυτόν τον αγώνα!

Έτσι τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά!

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Πειραιά: Πάνδημη η καταδίκη της κυβέρνησης για τις σαρωτικές συμπτύξεις τμημάτων

Ο ένας μετά τον άλλο οι Δήμοι της Περιφέρειας Πειραιά εκδίδουν ψηφίσματα καταδίκης και...

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Αποφάσεις διοικητικού συμβουλίου 10 Σεπτέμβρη

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Την Τρίτη 10-9-2024 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Α. με παρόντα τα 19 από...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Αποφάσεις συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΜΕΝ, στις 12 Σεπτέμβρη, συζητήθηκαν οι επικίνδυνες εξελίξεις που...