Σωματείο οικοδόμων Καβάλας: Πραγματοποίησε συμβολική συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά

Δημοσιεύτηκε στις

Το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας τιμώντας τους αγώνες και τους νεκρούς της εργατικής τάξης της χώρας μας, αλλά και σε όλο τον κόσμο, συμμετείχε σήμερα στη συμβολική συγκέντρωση μαζί με άλλα Ταξικά Σωματεία, ψηφοδέλτια και εργαζόμενους από διάφορους κλάδους, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας. 

Με την σημερινή κινητοποίηση δώσαμε απάντηση στην προσπάθειά της κυβέρνησης που  επιχείρησε ακόμη μια φορά να φιμώσει τη φωνή των εργαζομένων, τη στιγμή που έχει δώσει το πράσινο φως στην εργοδοσία να κλιμακώσει την αντεργατική επίθεση.

Παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας, στείλαμε το μήνυμα στο κεφάλαιο, την εργοδοσία, το πολιτικό και συνδικαλιστικό τους προσωπικό, που συντονισμένα επιχειρούν να φορτώσουν τη νέα κρίση στις πλάτες των εργαζομένων και του λαού, ότι δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια,  ότι τα εργατικά δικαιώματα και οι ανάγκες δεν φιμώνονται .

Ενώσαμε τη φωνή μας με τους εργάτες όλου του κόσμου και δείξαμε ότι το  οργανωμένο κίνημα της εργατικής τάξης, όχι μόνο αποτελεί φάρο και παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους, αλλά είναι έτοιμο και ικανό να υπερασπιστεί την υγεία, τα εργασιακά δικαιώματα, συνολικά τους όρους ζωής της τάξης μας.

Συνεχίζουμε πιο δυναμικά. Είμαστε μπροστά και παλεύουμε για κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα. Σταθερά ,αποφασιστικά, μέχρι την τελική νίκη. Την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Πειραιά: Πάνδημη η καταδίκη της κυβέρνησης για τις σαρωτικές συμπτύξεις τμημάτων

Ο ένας μετά τον άλλο οι Δήμοι της Περιφέρειας Πειραιά εκδίδουν ψηφίσματα καταδίκης και...

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Αποφάσεις διοικητικού συμβουλίου 10 Σεπτέμβρη

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Την Τρίτη 10-9-2024 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Α. με παρόντα τα 19 από...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Αποφάσεις συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΜΕΝ, στις 12 Σεπτέμβρη, συζητήθηκαν οι επικίνδυνες εξελίξεις που...