Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης : Τιμάμε την 1η Μάη!

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Η 1η Μάη είναι μέρα τιμής στους νεκρούς της εργατικής τάξης στον αγώνα ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση. Πάνω απ’ όλα, είναι μέρα αγώνα και διεκδίκησης για σύγχρονα δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή, για τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και του λαού.

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει όλους τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με μια πανδημία, που οι κυβερνήσεις και οι εργοδότες τους αξιοποιούν για να θωρακίσουν ακόμα περισσότερο την εξουσία τους και τα κέρδη τους. Γι’ αυτό το διαχρονικό μήνυμα της Πρωτομαγιάς φέτος «δένει» με τον αγώνα για την προστασία των δικαιωμάτων και της υγείας των εργαζομένων και του λαού.

Η πανδημία ανέδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι ο «σεβασμός» στην υγεία του λαού σταματάει έξω έξω από τις πόρτες των νοσοκομείων, όπου οι «ευαισθησίες» της δεν αγγίζουν ούτε καν την κάλυψη των τεράστιων κενών, πόσο μάλλον τις ανάγκες του λαού, αλλά και έξω από τις πόρτες των επιχειρήσεων, εκεί όπου οι εργαζόμενοι παίζουν «κορόνα – γράμματα» όλες τις μέρες την υγεία και τη ζωή τους.

Χιλιάδες εργαζόμενοι καλούνται να θυσιάσουν όσα δικαιώματα τους έχουν απομείνει, την υγεία τους, την ίδια την ζωή τους στο βωμό του κέρδους. Αυτοί που δήθεν ”κόπτονται” για την προστασία της υγείας μας και παίρνουν διάφορα κατασταλτικά μέσα με αυτό το πρόσχημα, εκθέτουν τους εργαζόμενους καθημερινά και στον ιό αλλά και σε άλλους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια τους μέσα στους χώρους δουλείας.

Όλοι μαζί – Κυβέρνηση, Ευρωπαίοι «εταίροι» και επιχειρηματικοί όμιλοι – θέλουν να φορτώσουν και τη νέα κρίση στους εργαζόμενους, στο λαό. Γι’ αυτό στόχος τους είναι τα «έκτακτα» αντιλαϊκά μέτρα που πάρθηκαν με αφορμή την πανδημία να παραμείνουν.

Περίτρανη απόδειξη για τους σκοπούς της κυβέρνησης αποτελεί και η ανακοίνωση εν μέσω πανδημίας και καραντίνας του περιεχομένου του νομοσχεδίου για την Παιδεία. Η «επόμενη μέρα» θα φέρει και τους εργαζόμενους στα Ιδρύματα αντιμέτωπους με τη νέα κρίση. Δεν ξεχνάμε την πρόσφατη εμπειρία μας από το 2009. Με το περίφημο PSI κλάπηκαν 187 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά των ΑΕΙ, με πρόσχημα τον εξορθολογισμό του Δημόσιου Τομέα θέλησαν να βγάλουν σε διαθεσιμότητα και να απολύσουν χιλιάδες εργαζόμενους στα Ιδρύματα της χώρας, δεκάδες συμβασιούχοι δε γνώριζαν αν θα συνεχίσουν να έχουν δουλειά.

Για να εξυπηρετηθούν οι σκοποί της, η κυβέρνηση προσπαθεί να φιμώσει τους εργαζόμενους και την οργανωμένη δράση τους μέσα από τα συνδικαλιστικά τους όργανα, αυτούς δηλαδή που δίνουν καθημερινά τη μάχη για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού, να εμποδίσει ακόμα και τις συμβολικές κινητοποιήσεις της φετινής πρωτομαγιάς.

Δεν πληρώνουμε ξανά εν μέσω πανδημίας ούτε την κρίση ούτε την ανάπτυξη τους. Δυναμώνουμε τη φωνή μας μαζί με τους εργαζόμενους στην Υγεία, στα σούπερ μάρκετ, στον επισιτισμό, τις ταχυμεταφορές, στα εργοστάσια και σε όλους τους χώρους δουλειάς.

 

Μένουμε δυνατοί και διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει!

 

 

 

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Πειραιά: Πάνδημη η καταδίκη της κυβέρνησης για τις σαρωτικές συμπτύξεις τμημάτων

Ο ένας μετά τον άλλο οι Δήμοι της Περιφέρειας Πειραιά εκδίδουν ψηφίσματα καταδίκης και...

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Αποφάσεις διοικητικού συμβουλίου 10 Σεπτέμβρη

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Την Τρίτη 10-9-2024 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Α. με παρόντα τα 19 από...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Αποφάσεις συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΜΕΝ, στις 12 Σεπτέμβρη, συζητήθηκαν οι επικίνδυνες εξελίξεις που...