Συνδικάτο Οικοδόμων Ελασσόνας : Την 1η Μάη Απεργούμε! Να μην πληρώσει ξανά την κρίση ο λαός

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις Κατασκευές, άνεργοι, μετανάστες,

Η 1η Μάη είναι μέρα των εργατών. Σηματοδοτεί την ανειρήνευτη πάλη των εργατών σε κάθε χώρα και σε ολόκληρο τον κόσμο για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. 

Μέσα σε αυτές τις σύνθετες και δύσκολες συνθήκες δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η 1η ΜΑΗ είναι μέρα σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας. Τους νεκρούς του Σικάγου, της πρώτης ματοβαμμένης Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα το 1924, το Μάη του ’36, τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής.

Αποδίδουμε φόρο τιμής στα χιλιάδες θύματα της εργατικής τάξης, στη χώρα μας, αλλά και σε όλο τον κόσμο, που βρέθηκαν εκτεθειμένα στην πανδημία του κορονοϊού για τα κέρδη των λίγων.

Ιδιαίτερα σήμερα στις συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού επιβεβαιώνεται ότι ο πραγματικός και ορατός εχθρός για τη ζωή των εργατών, του φτωχού λαού, είναι ο καπιταλισμός, που πολλαπλασιάζει και οξύνει τα προβλήματα σε όλα τα επίπεδα.

Η πιο μεγάλη αλήθεια είναι ότι το καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα δεν μπορεί να λύσει κανένα από τα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων. Ούτε τη φτώχεια, ούτε την ανεργία, ούτε την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις, ούτε να εξασφαλίσει το επίπεδο Υγείας – Πρόνοιας που έχει ανάγκη ο λαός. Ακριβώς γιατί στο ζύγι των καπιταλιστών, του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, δεν μπαίνουν οι λαϊκές ανάγκες, αλλά τα κέρδη των λίγων. 

Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν καλά ότι οι αιτίες των προβλημάτων που βιώνουμε βρίσκονται στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα.

Η εικόνα της μητρόπολης του καπιταλισμού, των ΗΠΑ, που έστησαν “τσαντίρια” σε υπαίθριους χώρους και πάρκινγκ και τα ονόμασαν “νοσοκομεία” ή της Αγγλίας που αντί ειδικών προστατευτικών στολών στους νοσηλευτές τους έδωσαν να φοράνε σακούλες σκουπιδιών για την προστασία τους από τον κορονοϊό, φανερώνουν ότι ο καπιταλισμός είναι ο πραγματικός και ο μεγάλος κίνδυνος για το μέλλον της ανθρωπότητας και των εργαζομένων. Ότι είναι ο παράγοντας που εγκληματεί αδιάκοπα απέναντι στη ζωή των εργαζομένων και των λαών. Ο παράγοντας που προκαλεί φτώχεια, εξαθλίωση, προσφυγιά και πολέμους.

Συνάδελφοι, ο φετινός εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς πρέπει να μας βρει πιο αποφασισμένους να δώσουμε μάχες και να δυναμώσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής μας και να οικοδομήσουμε τις προϋποθέσεις για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια, εξαθλίωση, πολέμους και κρίσεις.

Σε αυτόν τον αγώνα, σε αυτόν το δρόμο που περπάτησαν χιλιάδες επώνυμοι και ανώνυμοι πρωτοπόροι αγωνιστές της τάξης μας, θυσιάζοντας ακόμη και την ίδια τους τη ζωή, δηλώνουμε όλοι εμείς την απόφασή μας να αγωνιστούμε μέχρι την ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ!

Μέχρι να εκπληρωθεί ο ιστορικός ρόλος της τάξης μας, η κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

ΖΗΤΩ η Εργατική Πρωτομαγιά! ΖΗΤΩ η πάλη των εργατών όλου του κόσμου για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο! Η εργατική τάξη θα είναι αυτή που θα βάλει τη σφραγίδα της για το αύριο που ονειρευόμαστε.

Το Σωματείο Εργατοτεχνιτων Οικοδομών Επαρχίας Ελασσόνας τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και υγείας, χρησιμοποιώντας γάντια και μάσκες και διατηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων,θα τιμήσει το Πρωτομαγιάτικο μήνυμα με συμβολική εκδήλωση την 1η Μάη.

Σωματείο Εργατοτεχνιτων Οικοδομών Επαρχίας Ελασσόνας

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Πειραιά: Πάνδημη η καταδίκη της κυβέρνησης για τις σαρωτικές συμπτύξεις τμημάτων

Ο ένας μετά τον άλλο οι Δήμοι της Περιφέρειας Πειραιά εκδίδουν ψηφίσματα καταδίκης και...

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Αποφάσεις διοικητικού συμβουλίου 10 Σεπτέμβρη

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Την Τρίτη 10-9-2024 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Α. με παρόντα τα 19 από...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Αποφάσεις συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΜΕΝ, στις 12 Σεπτέμβρη, συζητήθηκαν οι επικίνδυνες εξελίξεις που...