Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Επαρχίας Θήρας : Για τη Πανελλαδική Μέρα Δράσης

Δημοσιεύτηκε στις

Σήμερα στις 28 Απρίλη, εκατοντάδες Σωματεία και Συνδικάτα της χώρας, οργανώσαμε ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ για την ανάδειξη των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σήμερα οι εργαζόμενοι, με αφορμή την επιδημία του κορονοϊού. Απέναντι στα μέτρα που ήρθαν για να μείνουν και σ’ αυτά που φέρνουν, κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι, για την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ, με στόχο την ακόμη μεγαλύτερη συμπίεση των μισθών, την διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, την γενίκευση της ελαστικής απασχόλησης, το χτύπημα της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης και δράσης.

Μέλη του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Επαρχίας Θήρας πραγματοποίησαν εξόρμηση σε χώρους εργασίας, σούπερ μάρκετ, όπου μοίρασαν ανακοινώσεις, συνομίλησαν με εργαζόμενους αλλά και πελάτες, εργαζόμενους «σε αναστολή» και ανέργους. Κοινός παρανομαστής απ’ όλες τις συζητήσεις είναι η αγωνία για την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ. Αλλά και η βεβαιότητα πως όλα αυτά που αντιμετωπίζουμε ως «έκτακτη κατάσταση» στον κλάδο και στους χώρους δουλειάς, αποτελούν το «χάπι» της ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ, για τους επιχειρηματίες οι οποίοι δεν αρκούνται στο ζεστό κρατικό χρήμα που απλόχερα μοιράζει η κυβέρνηση έως τώρα αλλά ζητάνε επέκταση όλων αυτών στο διηνεκές. Ζητάνε τη γενίκευση της ελαστικής απασχόλησης και φτάνουν στο σημείο να απαιτούν έως και 100% κρατική επιδότηση των μισθών μας. Να τους πληρώνουμε κι από πάνω!!!

Από ΤΩΡΑ και όχι ΜΕΤΑ, οργανωνόμαστε στα σωματεία μας, παλεύουμε με όσα μέσα διαθέτουμε  ώστε να μην πληρώσουμε για άλλη μια φορά εμείς.

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ…ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

 

 

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Πειραιά: Πάνδημη η καταδίκη της κυβέρνησης για τις σαρωτικές συμπτύξεις τμημάτων

Ο ένας μετά τον άλλο οι Δήμοι της Περιφέρειας Πειραιά εκδίδουν ψηφίσματα καταδίκης και...

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Αποφάσεις διοικητικού συμβουλίου 10 Σεπτέμβρη

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Την Τρίτη 10-9-2024 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Α. με παρόντα τα 19 από...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Αποφάσεις συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΜΕΝ, στις 12 Σεπτέμβρη, συζητήθηκαν οι επικίνδυνες εξελίξεις που...