Γραμματεία ΠΑΜΕ Πάτρας : Δράσεις σωματείων και φορέων με αφορμή τη σημερινή Πανελλαδική Μέρα Δράσης

Δημοσιεύτηκε στις

Από το πρωί της Τρίτης σωματεία, συνδικάτα και φορείς ρίχτηκαν στη μάχη της ενημέρωσης των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς με αφορμή την Πανελλαδική Μέρα Δράσης, αλλά και μπροστά στην απεργία της Πρωτομαγιάς.

Αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Οικοδόμων της Πάτρας μαζί και της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας περιόδευσαν από το πρωί σε μεγάλα και μικρά εργοτάξια της πόλης οργανώνοντας στάσεις εργασίας και προχωρώντας σε συνελεύσεις των εργαζομένων κατά εργοτάξιο με αφορμή την πανελλαδική μέρα δράσης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά και ενόψει της απεργίας και τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους του κλάδου κυριάρχησε η αντιλαϊκή επίθεση σε βάρος των εργαζομένων που είναι σε εξέλιξη με αφορμή την έξαρση της πανδημίας, αλλά και τη στάση των σωματείων και των εργαζομένων την επόμενη μέρα.

Οι οικοδόμοι της Πάτρας, τόνισαν, πως θα είναι για μια ακόμη φορά στην πρώτη γραμμή για να καταργήσουν τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και τους αντιλαϊκούς νόμους. Θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για την προετοιμασία της απεργίας της Πρωτομαγιάς και θα μπουν στην μάχη για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι του κλάδου, αλλά και συνολικά, και αυτή την κρίση. Οι εργαζόμενοι μαζί με τα σωματεία και τα συνδικάτα τους πρέπει να σηκώσουν ανάστημα κοντράροντας κυβέρνηση και εργοδοσία, ενάντια στους αντιλαϊκούς νόμους και τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Στην ανακοίνωση που μοιράστηκε στους χώρους δουλειάς αναφέρουν: «Αυτή μας η δράση αποτελεί και μια προσπάθεια, ώστε η απεργία της 1η Μάη να βρει τους εργαζόμενους που ζουν από πρώτο χέρι τις συνέπειες της πανδημίας, έτοιμούς και αποφασισμένους να δώσουν την μάχη απέναντι σε όλους αυτούς που την επόμενη μέρα θα προσπαθήσουν να  φορτώσουν τα σπασμένα της κρίσης στις πλάτες μας.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου μας γνώρισαν από πρώτο χέρι τι σημαίνει καπιταλιστική κρίση όλα τα προηγούμενα χρόνια, βρεθήκαμε στις ουρές του ΟΑΕΔ για τα ψευτοπρογράμματα «καταπολέμησης της ανεργίας» με μεροκάματα των 20 ευρώ.

Έχουμε πείρα τι σημαίνει έκτακτα μέτρα, τα ίδια μας έλεγαν και με τα μνημόνια, “κάντε υπομονή και θα περάσει, ρίξτε τις απαιτήσεις, να συμβιβαστούμε και όλοι θα βγούμε κερδισμένοι εργοδοσία και εργαζόμενο”.

Μόνο  δυναμώνοντας τον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής μας, θα οικοδομήσουμε  τις προϋποθέσεις για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια, εξαθλίωση, πολέμους και κρίσεις.»

Το πρωί της Τρίτης αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αχαΐας πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου. Στον Περιφερειάρχη κατατέθηκε το υπόμνημα που έχει την υπογραφή 43 Κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων και στο οποίο μπαίνει επιτακτικά η κάλυψη των αναγκών και η διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων των εποχικών εργαζομένων και των ελαστικά απασχολούμενων στον κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού.

Η επόμενη μέρα θα είναι τραγική για τους εργαζόμενους του κλάδου, οι εργαζόμενοι έχουμε πληρώσει πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά. Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανένα περιθώριο να μας ρίξουν στα αζήτητα, μέχρι να πάρει μπροστά η μηχανή του πανάκριβου εμπορεύματος που λέγεται τουρισμός, από τον οποίο, έτσι κι αλλιώς, είναι αποκλεισμένη η πλειοψηφία του λαού,  τόνισε το Συνδικάτο.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε περιοδεία στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» και εξόρμηση σε επισιτιστικά καταστήματα στο κέντρο της Πάτρας.

Εξορμήσεις σε μεγάλα σούπερ μάρκετ πραγματοποιήθηκαν από αντιπροσωπείες του Κλαδικού Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων σε Εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Ν. Αχαΐας και του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας.

Οι εξορμήσεις των σωματείων και των φορέων θα συνεχιστούν και το απόγευμα στους χώρους δουλειάς, αλλά και καθημερινά μπροστά στην απεργία της Πρωτομαγιάς.

 

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Πειραιά: Πάνδημη η καταδίκη της κυβέρνησης για τις σαρωτικές συμπτύξεις τμημάτων

Ο ένας μετά τον άλλο οι Δήμοι της Περιφέρειας Πειραιά εκδίδουν ψηφίσματα καταδίκης και...

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Αποφάσεις διοικητικού συμβουλίου 10 Σεπτέμβρη

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Την Τρίτη 10-9-2024 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Α. με παρόντα τα 19 από...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Αποφάσεις συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΜΕΝ, στις 12 Σεπτέμβρη, συζητήθηκαν οι επικίνδυνες εξελίξεις που...