ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ: Πολύμορφες παρεμβάσεις πραγματοποίησαν τα ναυτεργατικά σωματεία με αφορμή την Μέρα Δράσης

Δημοσιεύτηκε στις

Πολύμορφες παρεμβάσεις πραγματοποίησαν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, η Συντονιστική ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών, με αφορμή την ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ που προκήρυξαν εκατοντάδες σωματεία και συνδικάτα, για σήμερα στους χώρους δουλειάς.

Από το πρωί αντιπροσωπεία των σωματείων στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος του ΕΚΠ Ν.Ξουράφης, πραγματοποίησαν περιοδεία στα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία «ΠΡΕΒΕΛΗΣ», «HELLENIC SPIRIT», «KYDON PALACE», αναδεικνύοντας τα πρόσθετα αντεργατικά μέτρα, που πήρε η κυβέρνηση της ΝΔ, με αφορμή την επιδημία του κορονοϊού. Αντίθετα νέα προνόμια και επιδοτήσεις για τους εφοπλιστές, συνολικά το κεφάλαιο, ενώ προετοιμάζουν την επόμενη μέρα για την επανεκκίνηση της καπιταλιστικής οικονομίας, πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών δικαιωμάτων.

Παράσταση διαμαρτυρία πραγματοποίησε αντιπροσωπεία των σωματείων και της Συντονιστικής Επιτροπής του ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών στο υπουργείο Ναυτιλίας, απαιτώντας να δοθεί έκτακτο επίδομα για όλους τους μετεκπαιδευόμενους του ΚΕΣΕΝ, στους οποίους έχει διακοπεί ο κύκλος σπουδών και άμεσα να εφαρμοστεί η τηλεκπαίδευση.

Παραστάσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν στο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, προβάλλοντας  την ένταση της εκμετάλλευσης των ναυτεργατών σε αυτές τις συνθήκες σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Οι εφοπλιστές δεν διστάζουν να καταπατούν ακόμα και τα ελάχιστα που προβλέπονται στις ΣΣΕ, να εφαρμόζουν μαζικές απολύσεις, μειώσεις των οργανικών συνθέσεων, εξαντλητικά ωράρια εργασίας, να μην αποδίδουν ούτε το δώρο Πάσχα. Με ΠΝΠ διευρύνεται ο αριθμός των ναυτεργατών στα ποντοπόρα, που δεν εφαρμόζονται οι ΣΣΕ, η κοινωνική ασφάλιση,  ενώ καμία μέριμνα δεν υπάρχει μέχρι σήμερα για τον επαναπατρισμό των χιλιάδων ναυτεργατών ανά τον κόσμο στα ποντοπόρα, τα κρουαζιερόπλοια και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Καμία κάλυψη μέχρι σήμερα για τους εκατοντάδες ναυτεργάτες  που δεν περιλαμβάνονται ούτε στα ψίχουλα της επιδότησης των 800 ευρώ.

Καλούμε τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, να οργανώσουμε την πάλη μας στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Η 24ωρη απεργία της 1η Μάη, που έχουν προκηρύξει τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, να αποτελέσει εφαλτήριο για την ανάπτυξη ταξικών αγώνων, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική   του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του.

 

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Πειραιά: Πάνδημη η καταδίκη της κυβέρνησης για τις σαρωτικές συμπτύξεις τμημάτων

Ο ένας μετά τον άλλο οι Δήμοι της Περιφέρειας Πειραιά εκδίδουν ψηφίσματα καταδίκης και...

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Αποφάσεις διοικητικού συμβουλίου 10 Σεπτέμβρη

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Την Τρίτη 10-9-2024 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Α. με παρόντα τα 19 από...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Αποφάσεις συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΜΕΝ, στις 12 Σεπτέμβρη, συζητήθηκαν οι επικίνδυνες εξελίξεις που...