Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμπορ/λων Λάρισας : 28 Απρίλη Μέρα Πανελλαδικής Δράσης των Σωματείων

Δημοσιεύτηκε στις

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν.Λάρισας, συμμετέχοντας στη μέρα δράσης των σωματείων σήμερα 28/4, συνεχίζει τις παρεμβάσεις και την δραστηριότητα όλου του προηγούμενου διαστήματος στα καταστήματα super market της πόλης μας.

Από πολύ νωρίς και με την έναρξη των μέτρων για την πανδημία, η Διοίκηση του σωματείου μας τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας βρέθηκε στους χώρους δουλειάς, βρέθηκε δίπλα στους εργαζόμενους που δουλεύουν εκτεθειμένοι καθημερινά στον ιό, έγινε προσπάθεια να αναδείξαμε την άγρια κατάσταση που εξελίσσεται μέσα στους χώρους ιδίως των super market, φέρνοντας στο προσκήνιο αιτήματα για άμεση προστασία των εργαζομένων απέναντι στον κορονοιό.

Σήμερα κλιμακώνουμε  ακόμα  πιο μαχητικά τη δράση και την παρέμβασή μας. Απευθύνουμε ακόμα μία φορά κάλεσμα στους συναδέλφους μας να μην μείνει κανένας εμποροϋπάλληλος μόνος του στην πανδημία και την εργοδοτική αυθαιρεσία. Να μην δεχτούμε να πληρώσουμε για ακόμα μια φορά τα σπασμένα. Να μην επιτρέψουμε, με αφορμή την πανδημία, το ξήλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων και την ένταση της εκμετάλλευσης μέσα στους εργασιακούς χώρους.

Κυβέρνηση και εργοδοσία με το βλέμμα στραμμένο στην “επόμενη μέρα” και στην “επανεκκίνηση” της οικονομία τους, ετοιμάζουν νέα, πιο σφοδρή επίθεση στους εργαζόμενους.

Εμείς ετοιμάζουμε τη δική μας απάντηση! Διεκδικούμε μέτρα προστασίας της υγείας μας, των οικογενειών μας, όλου του λαού, υπερασπιζόμαστε όλα τα  δικαιώματα μας, σηκώνουμε το ανάστημα μας στην εργοδοτική τρομοκρατία, απορρίπτουμε τα καλέσματα της κυβέρνησης περί “εθνικής ομοψυχίας”.

Κανένας μόνος του! Οργανωνόμαστε στο σωματείο μας, στο Σύλλογο Υπαλλήλων –  Εμποροϋπαλλήλων Ν.Λάρισας. 

 

 

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Πειραιά: Πάνδημη η καταδίκη της κυβέρνησης για τις σαρωτικές συμπτύξεις τμημάτων

Ο ένας μετά τον άλλο οι Δήμοι της Περιφέρειας Πειραιά εκδίδουν ψηφίσματα καταδίκης και...

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Αποφάσεις διοικητικού συμβουλίου 10 Σεπτέμβρη

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Την Τρίτη 10-9-2024 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Α. με παρόντα τα 19 από...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Αποφάσεις συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΜΕΝ, στις 12 Σεπτέμβρη, συζητήθηκαν οι επικίνδυνες εξελίξεις που...