Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Αττικής : Πληρώσαμε ήδη πολλά δεν θα πληρώσουμε ξανά !

Δημοσιεύτηκε στις

Στις  28 Απρίλη  ημέρα δράσης στους χώρους δουλείας, το ΣΕΤΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους των Ταχυδρομείων –Ταχυμεταφορών να συμμετέχουν στις πρωτοβουλίες που οργανώνονται από εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις από διαφορετικούς κλάδους σε όλη τη χώρα, για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού! 

Οργανώνουμε την δράση μας ως  απάντηση στα νέα μέτρα που ήρθαν για να μείνουν που στόχο τους έχουν την παραπέρα συμπίεση των μισθών μας, την διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, την παγίωση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, το τσάκισμα της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης και δράσης.

Εμείς οι εργαζόμενοι στον κλάδο των Ταχυδρομείων –Ταχυμεταφορών ξέρουμε πολυ καλά που θα μας οδηγήσει η επόμενη μέρα. Όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και αργότερα της περιβόητης ανάπτυξης πληρώσαμε και συνεχίζουμε να πληρώνουμε πολύ ακριβά το τίμημα στο όνομα της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου! Τώρα με αφορμή την  πανδημία  του κορονοϊού, ότι δεν πρόφτασε κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι να περάσουν, ετοιμάζονται να το εφαρμόσουν στις δικές πλάτες μας.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο μας καθημερινά βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή, χτυπάμε κόκκινο στα εξαντλητικά ωράρια, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την εργοδοτική τρομοκρατία, με απειλές για απολύσεις, για επιβολή εκ περιτροπής εργασίας, για αναγκαστική αλλαγή βαρδιών, για να πάρουμε άδειες άνευ αποδοχών ή να κάνουμε χρήση της κανονικής μας άδειας.

Στα ΕΛΤΑ λίγο καιρό μόνο πριν, εκατοντάδες συνάδελφοί μας ενοικιαζόμενοι που παρείχαν έργο μέσω τρίτων εταιριών έμειναν χωρίς δουλειά και οι κενές θέσεις που έμειναν εξακολουθούν έως σήμερα να παραμένουν κενές,  αντί να  καλυφθούν από την πρώτη στιγμή  με μόνιμο προσωπικό, και  τώρα με ΠΝΠ, η κυβέρνηση δίνει την δυνατότητα στην εργοδοσία  να μας μετακινεί σαν να είμαστε πιόνια της από την μια εταιρία στην άλλη (ΕΛΤΑ courier), να μας αλλάζει έργο, για να καλυφθούν τα «κενά», οι ανάγκες τους για κέρδος!

Στην Γενική Ταχυδρομική η διοίκηση της εταιρίας μπροστά στα δίκαια αιτήματα που κατήγγειλε το επιχειρησιακό σωματείο για μέτρα πρόληψης μπροστά στην πανδημία του κορονοϊού απαντάει σε εργαζόμενους και σωματείο με εξώδικα με απώτερο σκοπό τους τον εκφοβισμό και το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων τους, είναι η ίδια εργοδοσία που απέλυσε καρδιοπαθή εργαζόμενο γιατί ζήτησε να κάνει χρήση της άδειας ειδικού σκοπού.

Στα ΕΛΤΑ COURIER πριν λίγες μέρες απολύθηκε ενοικιαζόμενος συνάδελφος με τον τρόπο της μη ανανέωσης της σύμβασής του, χρησιμοποιώντας σαν φθηνή δικαιολογία ότι δεν υπάρχει έργο για να απασχοληθεί ο συνάδελφος, την ίδια ώρα που καθημερινά έρχονται καταγγελίες από εργαζόμενους τις ίδιας εταιρίας ότι δεν προλαβαίνουν να πάρουν ανάσα από το καθημερινό  φόρτο εργασίας και τα αντικείμενα στους χώρους δουλειάς έχουν συσσωρευτεί με αποτέλεσμα να μην χωράνε να περάσουν οι εργαζόμενοι και να στοιβάζονται ακόμα και έξω από τα κτίρια, ότι τους βάζουν να δουλεύουν Σάββατα, την περίοδο των εορτών δουλέψανε 3 βάρδιες το Μ Σάββατο.

Αυτά είναι λίγα μόνο παραδείγματα στον κλάδο μας που έχουμε να αντιμετωπίσουμε εμείς οι εργαζόμενοι καθημερινά χωρίς να εξαιρούμαι ότι δεν σταματάμε να  βρισκόμαστε εκτεθειμένοι εξαιτίας των ελλιπών  μέτρων υγιεινής, ασφάλειας και προστασίας από τον ιό.

Αυτά και άλλα πολλά που αντιμετωπίζουμε στο σήμερα οι εργαζόμενοι ως «έκτακτη κατάσταση» στον κλάδο μας, είναι η λεγόμενη  ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ για την εργοδοσία!

ΤΟ ΣΕΤΤΑ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ –ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ  ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28Η ΑΠΡΙΛΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!!!

 

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΞΕΙ! ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ! ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΠΕΜΕΙΝΕ!

 

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΖΟΥΜΙΖΟΥΝ ΔΙΧΩΣ ΕΛΕΟΣ!!!

Απαιτούμαι:

  • Να καταργηθεί η ΠΝΠ που επιτρέπει στην εργοδοσία να μετακινεί τους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ και των ΕΛΤΑ COURIER, ανάλογα με το που μπορεί να τους εκμεταλλευτεί περισσότερο
  • Απαιτούμε την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στους χώρους δουλείας αλλά και όσων νοσούν (οι ίδιοι, είτε οι οικείοι τους και παραμένουν σπίτι για την φροντίδα τους)
  • Άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και επαναπρόσληψη όσων απολύθηκαν τον τελευταίο χρόνο από τις εργολαβικές εταιρίες, με πλήρη δικαιώματα, στην εταιρία για την οποία παράγει έργο ο εργαζόμενος
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα ΕΛΤΑ.
  • Αναγνώριση της προϋπηρεσίας στις εργολαβικές εταιρίες, ως προϋπηρεσία στα ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ COURIER
  • Κατάργηση του θεσμού του franchise και των πρακτόρων που λειτουργεί ως μέσω για να ρίχνουν οι μητρικές εταιρίες τους μισθούς.
  • Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά για όλους τους εργαζόμενους στις εταιρίες ταχυμεταφορών.
  • Άμεση λήψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας στην  εργασία μας, όπως αυτά έχουν κατατεθεί από το Συνδικάτο μας με Υπόμνημα στο Υπουργείο εργασίας.

Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση την Τρίτη 28η Απρίλη στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 13.30 και μότο-πορεία που έχει προκηρύξει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων  Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Αττικής δεδομένου ότι αντίστοιχα οι εργαζόμενοι στις επισιτιστικές επιχειρήσεις έρχονται και αυτοί αντιμέτωποι με την τεράστια εντατικοποίηση λόγω του μειωμένου προσωπικού, εκβιάζονται να δεχτούν επιβολή της εκ περιτροπής εργασίας, στερούνται το δώρο Πάσχα. Είναι καθημερινά εκτεθειμένοι εξαιτίας των ελλιπέστατων μέτρων υγιεινής, ασφάλειας και προστασίας από τον ιό (διανομείς, μπουφετζήδες).

 

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Πειραιά: Πάνδημη η καταδίκη της κυβέρνησης για τις σαρωτικές συμπτύξεις τμημάτων

Ο ένας μετά τον άλλο οι Δήμοι της Περιφέρειας Πειραιά εκδίδουν ψηφίσματα καταδίκης και...

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Αποφάσεις διοικητικού συμβουλίου 10 Σεπτέμβρη

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Την Τρίτη 10-9-2024 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Α. με παρόντα τα 19 από...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Αποφάσεις συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΜΕΝ, στις 12 Σεπτέμβρη, συζητήθηκαν οι επικίνδυνες εξελίξεις που...