Σχόλιο του Συλλόγου Σπουδαστών Δ.ΙΕΚ για την νέα παράταση για τις εξετάσεις πιστοποίησης

Δημοσιεύτηκε στις

Από παράταση σε παράταση ….. και το σίριαλ συνεχίζεται (από τις 24 Δεκέμβρη 2019) !!!!
Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται το δίκαιο αίτημα του Συλλόγου μας για κατάργηση κάθε πιστοποίησης μετά και την πρόσφατη ενημέρωση του ΕΟΠΠΕΠ για τη νέα παράταση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων των εξετάσεων, χωρίς καν να ανακοινώνει την ημερομηνία διεξαγωγής τους!
Οι σπουδαστές βαδίζουν στο “άγνωστο” και το άγχος επιτείνεται για τους ίδιους και τις οικογένειές τους εν μέσω πανδημίας κιόλας που η ανασφάλεια μεγαλώνει σε όλες τις πλευρές της ζωής ακόμη περισσότερο!
Για αυτή την κατάσταση δεν ευθύνεται καμία πανδημία, αφού κάθε φορά οι εξετάσεις πιστοποίησης είναι σαν ανέκδοτο, αφού πολλοί σπουδαστές περιμένουν μέχρι και 2 χρόνια για να μπορέσουν να “πιστοποιήσουν” τα προσόντα τους! Προσόντα για τα οποία πρέπει μάλιστα για να τα αποκτήσει κανείς πρέπει να πλήρωσει το πόσο των 100 ευρώ!!
Ο απαράδεκτος θεσμός της πιστοποίησης είναι άλλο ένα εμπόδιο στον “μαραθώνιο” που κάνουμε για να τελειώσουμε την σχολή και να βγούμε να δουλέψουμε πάνω σε αυτό που σπουδάσαμε.
Απαιτούμε εδώ και τώρα:
  • Να καταργηθούν οι εξετάσεις πιστοποίησης ΤΩΡΑ!
  • Μόνη προϋπόθεση για τη δουλειά να είναι το πτυχίο!

Περισσότερα

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων: Για το επίδομα ΤΕΑ

Φιάσκο η «μπίζνα» που ετοίμαζαν οι Ξενοδόχοι με την συναίνεση και την υπογραφή της...

Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Οι λιμενεργάτες δεν θα γίνουμε κρίκος στην αλυσίδα των πολέμων τους

Οι λιμενεργάτες δεν θα γίνουμε κρίκος στην αλυσίδα των πολέμων τους! Το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ  εκφράζει...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Καλούμε τα Συνδικάτα, τους εργαζόμενους, κάθε τίμιο συνδικαλιστή να συσπειρωθούν γύρω από το Εργατικό Κέντρο

Την Κυριακή 31 Μάη 2026 πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας...