Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής : Οι εργαζόμενοι στον κλάδο  περνάμε στην επίθεση. Δε θα ματώσουμε άλλο.

Δημοσιεύτηκε στις

28 ΑΠΡΙΛΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

 ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020

ΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ – ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΛΑΟΣ

 

Συναδέλφισσα και συνάδελφε,

Στις 28 Απριλίου το συνδικάτο μας, μαζί με δεκάδες άλλα ταξικά συνδικάτα, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα, συμμετέχουμε στην Ημέρα Δράσης σε κάθε χώρο δουλειάς, απαιτούμε να παρθούν τώρα ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μας, απαιτούμε να παρθούν πίσω οι ΠΝΠ.

Διαδίδουμε την παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσει το συνδικάτο μας 5:30μ.μ. στο Υπουργείο Εργασίας. Προετοιμάζουμε τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, που φέτος μας βρίσκει στο επίκεντρο μιας νέας επίθεσης.

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ – ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

Σήμερα κυβέρνηση και εργοδοσία, από κοντά και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο με την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και άλλους φορείς των μονοπωλίων, αξιοποιούν την πανδημία και πατώντας πάνω στο διαλυμένο σύστημα υγείας, προσπαθούν να επιταχύνουν αλλαγές και αναδιαρθρώσεις ώστε να σαρώσουν ό,τι εργατικά δικαιώματα έχουν απομείνει.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται όλες οι αντεργατικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ) που πάρθηκαν αυτή την περίοδο και που ξεκάθαρα οι εργοδότες, μέσω του ΣΕΒ, ζητάνε τη μονιμότητά τους. Όλα αυτά είναι πάγιες επιδιώξεις τους για να μπορούν με καλύτερους όρους να διασφαλίζουν τα κέρδη τους ενώ  οι εργαζόμενοι καλούμαστε να φορτωθούμε για άλλη μια φορά τα βάρη στις πλάτες μας.

 Είναι χαρακτηριστικό ότι όλο αυτό το διάστημα, δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο για την θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, που από τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, έχει καταρρακωθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι καμία ουσιαστική προστασία δεν υπάρχει για τους εργαζόμενους απέναντι στις απολύσεις, στα ανύπαρκτα μέτρα υγείας και ασφάλειας.  Με ένα στόμα εργοδότες αλλά και κυβέρνηση μας μιλάν για «εθνική ομοψυχία» και ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση «όλοι μαζί».

Την ίδια γραμμή ακολουθούν και μέσα στο εργατικό κίνημα η ΓΣΕΕ και στον κλάδο μας η ΟΜΕ – ΟΤΕ που μας καλούν να υπακούμε τυφλά τις εντολές της εργοδοσίας, ενώ δεν έχουν κάνει καμία πρόταση όλο αυτό το χρονικό διάστημα για την προστασία των εργαζομένων μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς. Έτσι και άλλες  πλειοψηφίες σωματείων του κλάδου, που μας λένε ότι τώρα δεν είναι ώρα για διεκδικήσεις και ότι εργαζόμενοι και εργοδότες «πονάμε» το ίδιο.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ – ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Ήδη στον κλάδο μας, κυρίως σε εταιρείες πληροφορικής όπως η ΒΕΑΤ, η Singular, αλλά και στα τηλεφωνικά κέντρα, οι εργαζόμενοι έχουμε έρθει αντιμέτωποι με απολύσεις, αναστολή εργασίας, εκ περιτροπής εργασία, αναγκαστικές ή υποχρεωτικές άδειες. Η τηλεργασία που χρησιμοποιείται στους χώρους μας, σαν γιατρικό για «πάσα νόσο» κατά κόρον, εφαρμόζεται γιατί αυτό εξυπηρετεί τους εργοδότες, ενώ οι εργαζόμενοι επωμιζόμαστε όλο το κόστος (ρεύμα, σύνδεση στο internet,

laptop, καρέκλες, γραφεία κτλ). Αυτή η κατάσταση σε συνδυασμό με τις συνθήκες όπως ήταν πριν την πανδημία, δημιουργεί πρόσθετα εμπόδια και προβλήματα στις ζωές μας, στα δικαιώματά μας.

 ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΕΤΗΠ  – ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ

 ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ – ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ  – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

 Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Έχουμε αποκτήσει πολύ μεγάλη πείρα. Πλέον ξέρουμε, χρειάζεται γερή οργάνωση, γερό συνδικάτο για να μην επιτρέψουμε για άλλη μια φορά στο όνομα της κερδοφορίας των επιχειρήσεων να υιοθετήσουν νέα δυσβάσταχτα μέτρα.

 Οι εργαζόμενοι στον κλάδο  περνάμε στην επίθεση. Δε θα ματώσουμε άλλο. Με το συνδικάτο μας οργανωμένα, μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, παρεμβαίνουμε, οργανώνουμε την πάλη μας στο σήμερα αλλά και στο αύριο που έρχεται, μετά την πανδημία. Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Δημιουργούμε πυρήνες αντίστασης σε κάθε μικρή η μεγάλη επιχείρηση.

Επιστρέφοντας στους χώρους δουλειάς παλεύουμε και διεκδικούμε να παρθούν μέτρα για την υγεία μας και την ασφάλεια μας, δημιουργούμε Επιτροπές Υγείας και Ασφάλειας που θα ελέγχουν την εργοδοσία, που θα οργανώνουν τη δράση μας για την διεκδίκηση μέτρων μέσα στους χώρους δουλειάς.

Δε θα ανεχτούμε να γυρίσουμε πίσω στις ίδιες συνθήκες με τα ίδια προβλήματα. Δε θα επιτρέψουμε η πανδημία να γίνει αφορμή για να διαλυθούν τα δικαιώματά μας. Πλέον γνωρίζουμε ότι οργανωμένα μέσα από το συνδικάτο μας, σε γραμμή ρήξης και σύγκρουσης με την πολιτική που ενισχύει την κερδοφορία των εργοδοτών, μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε νίκες.

Απαιτούμε:

  • Να καταργηθούν όλα τα αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν με τις ΠΝΠ. Καμία σκέψη να μην έχουν κυβέρνηση και εργοδότες ότι θα παγιωθούν
  • Τώρα ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού, ενίσχυση με εξοπλισμό, ΜΕΘ κτλ
  • Να παρθούν τώρα μέτρα υγείας και ασφάλειας μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς.
  • Να παρθούν πίσω οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών, η εκ περιτροπής εργασίας, οι αναγκαστικές ή άνευ αποδοχών άδειες.
  • Καμία σκέψη για μονιμοποίηση της τηλεργασίας. Να επωμιστεί τώρα το κόστος (ρεύμα, internet, laptop, καρέκλες γραφεία κτλ) η εργοδοσία.

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Πειραιά: Πάνδημη η καταδίκη της κυβέρνησης για τις σαρωτικές συμπτύξεις τμημάτων

Ο ένας μετά τον άλλο οι Δήμοι της Περιφέρειας Πειραιά εκδίδουν ψηφίσματα καταδίκης και...

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Αποφάσεις διοικητικού συμβουλίου 10 Σεπτέμβρη

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Την Τρίτη 10-9-2024 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Α. με παρόντα τα 19 από...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Αποφάσεις συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΜΕΝ, στις 12 Σεπτέμβρη, συζητήθηκαν οι επικίνδυνες εξελίξεις που...