Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω: Πληρώσαμε πολλά ! Δε θα πληρώσουμε ξανά !

Δημοσιεύτηκε στις

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω στις 28 Απρίλη, συμμετέχει στη ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ για την ανάδειξη των  οξυμένων προβλημάτων  που  αντιμετωπίζουν σήμερα  οι εποχικοί εργαζόμενοι αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού-επισιτισμού, με  αφορμή  την  επιδημία  του κορονοϊού.

Δεκάδες είναι οι εργαζόμενοι σήμερα που έχουν μπει σε αναστολή εργασίας και προσπαθούν να επιβιώσουν με τα 800€, χωρίς να ξέρουν τι τους ξημερώνει για το αύριο.  Χιλιάδες  οι εποχικοί εργαζόμενοι στα  ξενοδοχεία  και  στον  επισιτισμό στην Κω, που ζουν με την ανασφάλεια και το άγχος για το μέλλον , καθώς οι εποχικές επιχειρήσεις   ήδη  ενημερώνουν  πως  θα παραμείνουν     κλειστές     ή     θα λειτουργήσουν με μειωμένο προσωπικό, για την μισή σαιζόν.

Τα ψίχουλα του ταμείου ανεργίας που έδωσε η κυβέρνηση,  για όσους  τα πήραν βέβαια,    δεν φτάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες μας.

Για τους εργαζόμενους η επιστροφή στη   δουλειά, για όσους γίνει και όποτε γίνει, με τα  μέτρα που έχει νομοθετήσει η κυβέρνηση με τις αντεργατικές ΠΝΠ , δε θα  ξέρουν  αν  θα  συνεχίσουν  να  εργάζονται με  πλήρες  ωράριο  και  μισθό  ή  αν  θα βρεθούν αντιμέτωποι με το μέτρο-δώρο της  κυβέρνησης  στους  εργοδότες,  τη μείωση του μισθού στο 50%.

Τα μέτρα που ζητά η μεγάλη εργοδοσία του κλάδου, για να προστατεύσει την κερδοφορία της,  απαιτεί  να  δουλεύουμε όποτε και όπως  τη  συμφέρει  και  να  ζούμε  με επιδόματα φτώχειας και ανεργίας.

Τα θέλουν όλα, πλήρης κατάργηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ζεστό χρήμα από το κράτος, επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές και πολλά άλλα.

Στη λογική του όλοι μαζί να βάλουμε πλάτη να ξεπεράσουμε την κρίση , καλούμαστε ξανά από μεγάλη εργοδοσία, κυβέρνηση, Ε.Ε και από αυτούς που στηρίζουν αυτή την πολιτική, να συνεχίσουμε να ματώνουμε όπως κάναμε και στην κρίση τους και στην ανάπτυξή τους.

Οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και στον επισιτισμό έχουμε «μπουχτίσει» από θυσίες.. Καταλαβαίνουμε καλά που οδηγεί η επόμενη μέρα και περιβόητη «διάσωση» του κλάδου του τουρισμού, η  βαριά βιομηχανία της χώρας μας όπως λένε.

120 δις τα προηγούμενα χρόνια για τους μεγαλοξενοδόχους. Για τους εργαζόμενους ;;;;; Ζήσαμε στο πετσί μας τα αποτελέσματα,  οι χώροι δουλειάς  μετατράπηκαν σε κάτεργα, το εισόδημά μας  πήρε την κατρακύλα.. η ζωή μας χειροτέρευσε.

Και τώρα;;; Μια από τα ίδια!!!! στο όνομα της κρίσης της πανδημίας, του «αόρατου εχθρού», καλούμαστε για άλλη μια φορά να βάλουμε πλάτη.

Οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι κυβερνήσεις τους, θέλουν να περάσουν  όσα δεν πρόλαβαν ή δεν μπόρεσαν να εφαρμόσουν μέχρι σήμερα, , ώστε η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ να είναι προς όφελός τους, για να διασφαλιστεί η κερδοφορία του μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου.

Στόχος τους η ακόμη  μεγαλύτερη συμπίεση  των  μισθών,  η  διάλυση  των  συλλογικών συμβάσεων, η γενίκευση της ελαστικής απασχόλησης, το  χτύπημα  της  συνδικαλιστικής  μας  οργάνωσης  και δράσης.

Δε θα το επιτρέψουμε.! Τώρα απαιτείται η συλλογική οργάνωση και δράση, καλούμε τους εργαζόμενους να γραφτούν στο Σωματείο. Να αποτρέψουμε τη συνέχιση της βαρβαρότητας. Να μη θυσιαστούμε για τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματιών.

Το Σωματείο θα πραγματοποιήσει την Τρίτη στις 28 Απρίλη  παρέμβαση στο Δήμαρχο της Κω, και θα καταθέσει υπόμνημα με  αιτήματα  για τους εποχικούς εργαζόμενους στο τουρισμό, και μέτρα  στήριξης από το Δήμο για τους εργαζόμενους του κλάδου.

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Πειραιά: Πάνδημη η καταδίκη της κυβέρνησης για τις σαρωτικές συμπτύξεις τμημάτων

Ο ένας μετά τον άλλο οι Δήμοι της Περιφέρειας Πειραιά εκδίδουν ψηφίσματα καταδίκης και...

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Αποφάσεις διοικητικού συμβουλίου 10 Σεπτέμβρη

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Την Τρίτη 10-9-2024 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Α. με παρόντα τα 19 από...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Αποφάσεις συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΜΕΝ, στις 12 Σεπτέμβρη, συζητήθηκαν οι επικίνδυνες εξελίξεις που...