Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας : 28 Απρίλη Μέρα Δράσης στους χώρους δουλειάς

Δημοσιεύτηκε στις

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ – ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας στηρίζει και συμμετέχει την Τρίτη 28/4 στη Μέρα Δράσης στους χώρους δουλειάς που διοργανώνουν εκατοντάδες σωματεία και συνδικάτα σε όλη την χώρα για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού.

Μένουμε σπίτι αλλά δεν μένουμε αδρανείς. Από την πρώτη στιγμή η Ομοσπονδία και τα πρωτοβάθμια σωματεία, εν μέσω καραντίνας, αξιοποίησαν και αξιοποιούν κάθε μορφή για να είναι σε άμεση επαφή με τους συναδέλφους, να ενημερώνουν και να παρεμβαίνουν. Από την αρχή της πανδημίας παρεμβήκαμε για τις ελλείψεις στη διάθεση των αναγκαίων μέτρων ατομικής προστασίας, τις καθυστερήσεις στη λήψη των αναγκαίων αποφάσεων για τον περιορισμό του συγχρωτισμού στους χώρους δουλειάς και την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού, για όλα τα προβλήματα που ανέκυπταν. Στις 7/4 σταθήκαμε πλάι στους Υγειονομικούς συναδέλφους του Δημόσιου Συστήματος Υγείας που καθημερινά με αυταπάρνηση δίνουν τη μάχη για την Υγεία του λαού σε ένα σύστημα Υγείας που διαχρονικά υποβαθμίζουν όλες οι κυβερνήσεις μέσω της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης και της εμπορευματοποίησης του. Ακόμη και σήμερα που τους αποκαλούν ήρωες απολύουν επικουρικούς γιατρούς από τα νοσοκομεία.

Ιδιαίτερα μας ανησυχεί η κατάσταση που θα διαμορφωθεί την επόμενη μέρα. Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση και τα επιτελεία της μιλούν από σήμερα για την «δύσκολη επόμενη μέρα», προετοιμάζοντας το έδαφος για τη μονιμοποίηση των υποτιθέμενων «έκτακτων αντεργατικών μέτρων». Έχουν σχέδιο να φορτώσουν και αυτήν την κρίση στους εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη τα περιοριστικά μέτρα και την αντικειμενική ανασφάλεια των εργαζομένων μπροστά στα αποτελέσματα της πανδημίας, προχώρησε σε ισχυρό χτύπημα εργασιακών δικαιωμάτων, έδωσε το πράσινο φως στην εργοδοσία να κάνει ότι θέλει.  Αποκαλυπτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα με χιλιάδες απολύσεις, ανεργία, συμπίεση των μισθών, διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, γενίκευση της ελαστικής απασχόλησης.

Αυτή η κατάσταση είναι βέβαιο ότι θα επεκταθεί αντίστοιχα και στους εργαζόμενους στο δημόσιο. Μόνο τυχαίες δεν είναι οι κυβερνητικές αναφορές για περικοπές μισθών στο δημόσιο αν χρειαστεί, τα δημοσιεύματα που φανερώνουν τις προθέσεις για την αξιοποίηση και γενίκευση ευέλικτων μορφών απασχόλησης, για αξιοποίηση της εκ περιτροπής εργασίας και της τηλεεργασίας, όσο χρήσιμες κι αν φάνηκαν στον καιρό της πανδημίας, και μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, οι ιδιωτικοποιήσεις αντικειμένων και τόσα άλλα.

Έχουμε πείρα, βιώσαμε στο πετσί μας τις συνέπειες της προηγούμενης κρίσης. Αξιοποιούν την πανδημία για να επιταχυνθούν μέτρα και αναδιαρθρώσεις, επιδιώκοντας να σαρώσουν όποιο εργασιακό δικαίωμα έχει απομείνει, καθώς και να “νομιμοποιηθεί” στη συνείδηση των εργαζομένων η διευρυμένη καταστολή, να μπουν οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες στο «γύψο». Πληρώσαμε πολλά, δε θα πληρώσουμε ξανά.

Την Τρίτη 28 Απριλίου η φωνή μας θα ακουστεί πιο δυνατά! Η Ομοσπονδία θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς με κάθε τρόπο και μέσο, θέτοντας ως πρώτο κριτήριο την προστασία της δημόσιας υγείας, της υγείας και ασφάλειας των εργαζόμενων αλλά και των δικαιωμάτων των εργαζόμενων.

Την Παρασκευή 1η Μάη τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά συνεχίζοντας τον αγώνα που έχει επίκεντρο τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες και όχι τα κέρδη των εργοδοτών! Βαδίζοντας στο μόνο δρόμο που μπορούν να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για εμάς και τις οικογένειες μας, στο δρόμο του ΑΓΩΝΑ .

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Πειραιά: Πάνδημη η καταδίκη της κυβέρνησης για τις σαρωτικές συμπτύξεις τμημάτων

Ο ένας μετά τον άλλο οι Δήμοι της Περιφέρειας Πειραιά εκδίδουν ψηφίσματα καταδίκης και...

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Αποφάσεις διοικητικού συμβουλίου 10 Σεπτέμβρη

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Την Τρίτη 10-9-2024 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Α. με παρόντα τα 19 από...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Αποφάσεις συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΜΕΝ, στις 12 Σεπτέμβρη, συζητήθηκαν οι επικίνδυνες εξελίξεις που...