Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ικαρίας & Φούρνων : Δε θα πληρώσουμε πάλι τη κρίση. Διεκδικούμε δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια

Δημοσιεύτηκε στις

Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας. Στις 28 Απριλίου προχωράμε σε νέα πανελλαδική κινητοποίηση.

Την Τρίτη 28 Απριλίου -τηρώντας τα μέτρα ασφάλειας- προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ.Ε. Ευδήλου (Δημαρχείο, ώρα 1:30 το μεσημέρι )να καταθέσουμε σχετικό υπόμνημα με τα αιτήματά μας.

Συνάδελφοι,

  Στις 28 Απρίλη, εκατοντάδες Σωματεία και Συνδικάτα της χώρας, οργανώνουμε ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ για την ανάδειξη των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σήμερα οι εργαζόμενοι, με αφορμή την επιδημία του κορονοϊού.

  Οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας, απέναντι στα μέτρα που ήρθαν για να μείνουν και σ’ αυτά που φέρνουν, κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι, για την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ, με στόχο την ακόμη μεγαλύτερη συμπίεση των μισθών, την διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, την γενίκευση της ελαστικής απασχόλησης, το χτύπημα της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης και δράσης.

  Και όπως λέει και ο λαός μας «στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται»  έτσι και στον Δήμο μας για πρώτη φορά με απόφαση του κου Αντιδημάρχου Οικονομιών καλούνται οι εργαζόμενοι ΙΔΟΧ  να πάρουν υποχρεωτικά όλη την  άδεια τους, ανατρέχοντας σε ΠΔ του 1988(!) Φαίνεται ότι ο αγκιτάτορας του κ. Αντιδημάρχου για κάποιο λόγο έχει μείνει στα παλιά χρόνια…

   Εμείς οι εργαζόμενοι λέμε ότι όντως και πρέπει να κάνουμε χρήση της άδειάς μας γιατί το δικαίωμα αυτό ήρθε μέσα από αγώνες, άλλα δεν μπορεί σήμερα να προκηρύσσονται προσλήψεις λόγω έκτακτων αναγκών και ταυτόχρονα να δίνονται στις ίδιες υπηρεσίες υποχρεωτικές άδειες γιατί δεν συντρέχουν υπηρεσιακές ανάγκες. Οι εργαζόμενοι ΙΔΟΧ μπορούν να κάνουν χρήση της άδειάς τους όταν το επιθυμούν, ή να τους καταβληθεί αποζημίωση  αδείας με την λήξη της σύμβασης τους. Αυτονόητο είναι λοιπόν ότι ο Δήμος σήμερα υποχρεώνει εργαζόμενους σε υποχρεωτική  άδεια για να μην τους καταβάλει την αποζημίωση. Μάλιστα ο κος Αντιδήμαρχος έφτασε στο σημείο να γράφει ό ίδιος της αιτήσεις τους  και να τους υποχρεώνει να υπογράφουν.

Διεκδικούμε:

  • Πρόσληψη Γιατρού Εργασίας & Τεχνικού Ασφαλείας (δεν έχουμε ενημέρωση αν υπάρχει  σύμβαση)
  • Μέτρα και μέσα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στο Δήμο μας. Να δοθούν τώρα τα ΜΑΠ και το Γάλα σε όλους τους εργαζόμενους.
  • Προσλήψεις μόνιμου Προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Μονιμοποίηση όλων των καθαριστριών των Σχολικών Μονάδων, είναι το αφανή προσωπικό που στην σημερινή κρίση έχει γίνει μπαλάκι.

Τέλος , σε συνθήκες πανδημίας, αναδεικνύεται  ακόμα πιο ανάγλυφα η τραγική κατάσταση στις δομές Υγείας του Νησιού μας: στο Νοσοκομείο , στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου , στα Περιφερειακά Ιατρεία.

 Εμείς ως εργαζόμενοι αλλά και κάτοικοι του νησιού ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την πλήρη  στελέχωση όλων των Μονάδων Υγείας του. Δεν είμαστε της λογικής αποκλειστικά της ατομικής ευθύνης, είναι μακριά από μας οι μηνύσεις οι καταδίκες και η λογική της πληρωμής ,όσων νοσούν, των ιατρικών παροχών που λαμβάνουν.

Για άλλη μια φορά  επιβεβαιώνεται το μέγεθος του εγκλήματος σε βάρος της Υγείας, με τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ.

Στις 28 Απρίλη η φωνή μας θα ακουστεί ακόμα μία φορά. Ακόμα πιο δυνατά!

Τηρώντας τα μέτρα ασφάλειας- προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ.Ε. Ευδήλου (Δημαρχείο, ώρα1:30 το μεσημέρι  ) να καταθέσουμε σχετικό υπόμνημα με τα αιτήματά μας.  

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Πειραιά: Πάνδημη η καταδίκη της κυβέρνησης για τις σαρωτικές συμπτύξεις τμημάτων

Ο ένας μετά τον άλλο οι Δήμοι της Περιφέρειας Πειραιά εκδίδουν ψηφίσματα καταδίκης και...

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Αποφάσεις διοικητικού συμβουλίου 10 Σεπτέμβρη

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Την Τρίτη 10-9-2024 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Α. με παρόντα τα 19 από...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Αποφάσεις συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΜΕΝ, στις 12 Σεπτέμβρη, συζητήθηκαν οι επικίνδυνες εξελίξεις που...