Σωματείο Οικοδόμων Καβάλας : 28 Απρίλη Μέρα Πανελλαδικής Δράσης 11 π.μ. στον ΟΑΕΔ

Δημοσιεύτηκε στις

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ! ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

Συνάδελφοι

Η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη τα περιοριστικά μέτρα και την αντικειμενική ανασφάλεια των εργαζομένων μπροστά στα αποτελέσματα της πανδημίας, προχώρησε σε ισχυρό χτύπημα εργασιακών δικαιωμάτων, έδωσε το πράσινο φως στην εργοδοσία να κάνει ότι θέλει.  Παράλληλα δε σταμάτησε να μπουκώνει με δώρα  δισεκατομμυρίων όλο και περισσότερο την εργοδοσία με μέτρα προς όφελός της, στο όνομα μάλιστα της αντιμετώπισης της κρίσης, για να μείνουν όπως λένε όλοι με μια φωνή «όρθιες οι επιχειρήσεις».

Σχεδιάζουν για την «επόμενη μέρα», να μην αφήσουν τίποτα όρθιο! Θέλουν να αποδεχτούμε να ξαναπληρώσουμε «το μάρμαρο», με νέες θυσίες. Με ανεργία, με κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης βραχείας διάρκειας, με μεγαλύτερη συμπίεση του μεροκάματου, με δουλειά από ήλιο σε ήλιο χωρίς πληρωμένες υπερωρίες, με ανασφάλιστη εργασία, με διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, με το χτύπημα της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης και δράσης.

Δεν είμαστε, “όλοι μαζί” όπως θέλουν να μας πείσουν, ούτε υπάρχει «εθνική ομοψυχία»! Τα συμφέροντα και οι ανάγκες των εργαζομένων ποτέ δεν ταυτίζονται με αυτά των εκμεταλλευτών τους. Και στα “καλά” και στα “δύσκολα” του καπιταλισμού, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που μονίμως πληρώνουν με θυσίες και την ανάπτυξη και την κρίση του. Έχουμε πικρή πρόσφατη εμπειρία που η ίδια η ζωή επιβεβαιώνει τα χειρότερα σενάρια!

Το Σωματείο μας ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, οργανώνει την Τρίτη 28/4/2020 στις 11:00 πμ παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ, ώστε να δοθεί επίδομα ανεργίας σε όλους τους Οικοδόμους που έχουν μείνει άνεργοι και χωρίς εισόδημα, όπως και να ενταχθούν όλοι οι συνάδελφοι στο έκτακτο επίδομα των 800€. Βλέπουμε ότι παρά τα λεγόμενα της κυβέρνησης μένουν έξω από το 800αρι παρά πολλοί συνάδελφοι, όπως οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι στη συμβατική οικοδομή, στα κοινωφελή προγράμματα, στην αρχαιολογία κλπ. Γι’ αυτό καλούμε τους συναδέλφους Οικοδόμους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση γιατί όσο πιο δυνατοί είμαστε τόσο πιο αποτελεσματικός θα είναι ο αγώνας μας.

Πληρώσαμε αρκετά όλα αυτά τα χρόνια,  οι οικογένειες μας δεν αντέχουν να πληρώσουν και άλλη κρίση.

Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσής μας, για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε όλες τις ανάγκες μας. Λογαριαζόμαστε σήμερα! Παλεύουμε με όσα μέσα διαθέτουμε ώστε να μην πληρώσουμε για άλλη μια φορά εμείς. Η μόνη διέξοδος για να βγει ο εργαζόμενος λαός όρθιος από την πανδημία και την κρίση είναι ο δρόμος της οργανωμένης αντεπίθεσης. Με αλληλεγγύη, οργάνωση και συλλογική διεκδίκηση δίνουμε τη μάχη όλοι μαζί, για την  προστασία της υγείας του λαού, για την υπεράσπιση όλων των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς, για την αναχαίτιση της εργοδοτικής και κυβερνητικής επίθεσης.

Διεκδικούμε:

Ένταξη όλων των οικοδόμων στο έκτακτο επίδομα των 800€. Να παρθούν επιπλέον μέτρα στήριξης για όσους διέκοψαν την εργασία τους λόγω κορονοϊού και δουλεύουν αποκλειστικά με μεροκάματο σε ιδιωτικές οικοδομές.

  • Επιδότηση από τον ΟΑΕΔ, για όλους τους άνεργους οικοδόμους που δεν έχουν κανένα εισόδημα, που δεν μπορούν να πάνε στο super market για τα βασικά, αλλά είναι καθηλωμένοι στο σπίτι χωρίς να μπορούν να ψάξουν για εργασία, αφού η δραστηριότητα στην απλή οικοδομή έχει σταματήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό.
  • Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους και τους άνεργους προς Δημόσιο, τράπεζες.
  • Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.
  • Κατάργηση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και κατασχέσεων.
  • Την κατάργηση των μέτρων που πάρθηκαν με τις ΠΝΠ για τη διαχείριση της κρίσης.

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Πειραιά: Πάνδημη η καταδίκη της κυβέρνησης για τις σαρωτικές συμπτύξεις τμημάτων

Ο ένας μετά τον άλλο οι Δήμοι της Περιφέρειας Πειραιά εκδίδουν ψηφίσματα καταδίκης και...

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Αποφάσεις διοικητικού συμβουλίου 10 Σεπτέμβρη

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Την Τρίτη 10-9-2024 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Α. με παρόντα τα 19 από...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Αποφάσεις συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΜΕΝ, στις 12 Σεπτέμβρη, συζητήθηκαν οι επικίνδυνες εξελίξεις που...