Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων : 28 Απρίλη Μέρα Δράσης στους χώρους δουλειάς

Δημοσιεύτηκε στις

Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά!

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμης του, συνολικότερα τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του νομού, τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς, να ορθώσουν ανάστημα στη νέα επίθεση κυβέρνησης – εργοδοσίας. Από κοινού αξιοποιούν την πανδημία για να επιταχυνθούν μέτρα και αναδιαρθρώσεις, επιδιώκοντας να σαρώσουν όποιο εργασιακό δικαίωμα έχει απομείνει.

Οι έκτακτες αντεργατικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που ψηφίστηκαν εν μέσω της πανδημίας, περιλαμβάνουν μέτρα που διευκολύνουν την ένταση της εκμετάλλευσης, παρέχοντας στους επιχειρηματικούς ομίλους και την εργοδοσία μια πρωτοφανή ασυλία για να εφαρμόζουν συνδυαστικά κάθε μέτρο ξεχαρβαλώματος των εργασιακών σχέσεων. Από την εκ περιτροπής εργασία μέχρι τις απλήρωτες υπερωρίες, τη χωρίς όριο μετακίνηση των εργαζομένων, τις αναγκαστικές άδειες, τις αναστολές συμβάσεων κλπ. Την ίδια στιγμή αίρουν κάθε περιορισμό για την πολιτική επιστράτευση και επίταξη απεργών, επιδιώκοντας να “νομιμοποιηθεί” στη συνείδηση των εργαζομένων η διευρυμένη καταστολή, να μπουν οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες στο “γύψο”!

Τα επιτελεία της ΕΕ, η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ και οι υπόλοιπες εργοδοτικές ενώσεις μαζί με τα «παπαγαλάκια» τους, μιλούν από σήμερα για την «δύσκολη επόμενη μέρα», προετοιμάζοντας τον εργαζόμενο λαό να δεχτεί τη μονιμοποίηση των υποτιθέμενων «έκτακτων αντεργατικών μέτρων». Το σύνολο των πρόσφατων απαιτήσεων του ΣΕΒ επιβεβαιώνει ότι εργοδοσία και κυβέρνηση, με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, αξιοποιούν ακόμη και την πανδημία για να διασφαλίσουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Δεν τους φτάνουν όσα πήραν, αλλά απαιτούν νέες επιδοτήσεις, νέα δώρα.

Καλούμε συνδικαλιστικές οργανώσεις και εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την 28η Απρίλη ως μέρα πανελλαδικής δράσης στους χώρους δουλειάς. Να οργανώσουμε παρεμβάσεις για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους και χώρους δουλειάς που βρίσκονται σε λειτουργία, αλλά και όσων έχουν βρεθεί μαζικά στην ανεργία ή χτυπιούνται από τις αντεργατικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου της Κυβέρνησης. 

Καλούμε να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα, στάσης εργασίας, συνελεύσεις και συγκεντρώσεις εκείνη την ημέρα.  Να αξιοποιήσουμε το νομοθετικό πλαίσιο για τις Επιτροπές Υγείας και Ασφάλειας, οι εργαζόμενοι να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους. 

Όλες αυτές οι παρεμβάσεις θα συμβάλουν καταλυτικά στην προετοιμασία της απεργίας της Πρωτομαγιάς.

Η μόνη διέξοδος για να βγει ο εργαζόμενος λαός όρθιος από την πανδημία και την κρίση είναι ο δρόμος της οργανωμένης αντεπίθεσης.

  • Διεκδικούμε τώρα την κατάργηση των μέτρων που πάρθηκαν με τις ΠΝΠ για τη διαχείριση της κρίσης,
  • Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσης μας σε κάθε χώρο δουλειάς για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε όλες τις ανάγκες μας.

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Για τη στήριξη και αλληλεγγύη στους διωκόμενους συναδέλφους από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!...

Σωματείο Εργαζ. στην Vodafone – 360 Connect και λθ: Πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα

Συνεδρίασε στις 11/9 το ΔΣ του Σωματείου μαζί με τις Σωματειακες Επιτροπές σε Χαλάνδρι...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής: Σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση του γηπέδου ποδοσφαίρου «Γεώργιος Ραφιάς» στο Λαύριο

Εικόνες ντροπής ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, στα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης,  αυτές τις ημέρες...