Ομοσπονδία Τύπου – Χάρτου : Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στη παράσταση διαμαρτυρίας

Δημοσιεύτηκε στις

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας στηρίζει την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιεί το Συνδικάτο Τύπου-Χάρτου την Πέμπτη 23 Απρίλη ώρα 12.00 το μεσημέρι στο Υπουργείο Εργασίας.

Για την υπεράσπιση της υγείας  και των  δικαιωμάτων των εργαζομένων αφού οι εργοδότες του κλάδου αξιοποιούν το νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης για να επιβάλουν σκληρότερους όρους εργασίας. 

Με την εντατικοποίηση, κυρίως στη χαρτοβιομηχανία και τη χάρτινη συσκευασία, να χτυπά κόκκινο και τους εργαζόμενους να καλούνται να δουλέψουν με απάνθρωπα ωράρια χωρίς καν  τα αναγκαία μέτρα προστασίας για την υγεία τους.

Εκεί που η δραστηριότητα και τα κέρδη των επιχειρηματιών περιορίζονται, αναστέλλουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων και μαζί τις συμβάσεις των εργαζομένων. Αρνούνται να καταβάλλουν το δώρο του Πάσχα, καθυστερούν τις πληρωμές και εκβιάζουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν όσες μέρες αυτοί θέλουν.

Στη γενικευμένη επίθεση απαντούμε πως δεν κάνουμε πίσω απ’ τα δικαιώματά μας!

Η Ομοσπονδία με τα συνδικάτα μέλη της εντείνουμε τη δράση που έχουμε ξεκινήσει στους χώρους δουλειάς για να παρθούν πίσω τα αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης και εργοδοσίας. Για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση τους, τώρα και την επόμενη μέρα.

Περισσότερα

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Εύβοιας: Για την Εργατική Πρωτομαγιά

Με αισιοδοξία και μαχητικότητα οι εργαζόμενοι της Εύβοιας τιμήσαμε την Εργατική Πρωτομαγιά, στις συγκεντρώσεις...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Για την Εργατική Πρωτομαγιά

Η Ομοσπονδία μας χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων και στον κλάδο μας στην...

Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο : Για τις απαράδεκτες εκφράσεις του Υπ. Υγείας απέναντι σε διαδηλωτές

Στο νησί του μικρού Μιχαήλ και των τραγικών ελλείψεων στην υγεία επέλεξε ο υπουργός υγείας...