Δελτίο Τύπου της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Κοζάνης για τη συμβολική κινητοποίηση ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο

Δημοσιεύτηκε στις

Τη Μ. Πέμπτη 16/4, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κοζάνης πραγματοποίησε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δίνοντας μια πρώτη απάντηση στην πρόθεση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας να καταθέσουν το περιβόητο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία. 

Όλο αυτό το διάστημα, κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, όχι μόνο αρνούνται να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των σωματείων για μέτρα στήριξης των μαθητών και των εκπαιδευτικών, απεναντίας «διαρρέουν» την πρόθεσή τους να καταθέσουν νομοσχέδιο, σε αυτές τις συνθήκες, που αφορά στο περιεχόμενο της εκπαίδευσης! Αλλαγές στα προγράμματα σπουδών των Δημοτικών και των Γυμνασίων, αλλαγές του τρόπου εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, επαναφορά της τράπεζας θεμάτων,  αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών,  προώθηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στα Πανεπιστήμια.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο θεωρούν ότι αυτές οι συνθήκες, της πανδημίας και του περιορισμού της κυκλοφορίας, αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους. Αυτή η πράξη μόνο εχθρική μπορεί να χαρακτηριστεί, τη στιγμή που βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας και με κλειστά σχολεία.

 Δεκάδες ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποίησαν στις 16/4 ολιγομελείς παραστάσεις διαμαρτυρίας αποδεικνύοντας πως το συνδικαλιστικό κίνημα είναι ικανό να απαντά σε τέτοιες προκλήσεις σε οποιεσδήποτε συνθήκες, κάνοντας καθαρό προς κάθε κατεύθυνση: «Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να προχωρήσει στην ψήφιση αντιεκπαιδευτικών νόμων εν μέσω πανδημίας και με κλειστά σχολεία».

Μόνιμα απούσες, σε πλήρη “κοινωνική αποστασιοποίηση” από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών για μια ακόμα φορά βρέθηκαν οι πλειοψηφίες της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, όπως και οι πλειοψηφίες του Σ.Ε.Π.Ε και ΕΛΜΕ Κοζάνης.

Απαιτούμε:

  • Να μην κατατεθεί το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο ούτε τώρα, ούτε ποτέ.
  • Εδώ και τώρα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα στήριξης του δημόσιου σχολείου, να παράσχει καθολικά όλον τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, να υλοποιήσει τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών σωματείων. Να διασφαλίσει, με αποκλειστικά κρατική ευθύνη, πως όλοι οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα ισότιμης συμμετοχής στην “εκπαιδευτική διαδικασία” αυτό το διάστημα.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ!

ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ!

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Για τη στήριξη και αλληλεγγύη στους διωκόμενους συναδέλφους από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!...

Σωματείο Εργαζ. στην Vodafone – 360 Connect και λθ: Πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα

Συνεδρίασε στις 11/9 το ΔΣ του Σωματείου μαζί με τις Σωματειακες Επιτροπές σε Χαλάνδρι...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής: Σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση του γηπέδου ποδοσφαίρου «Γεώργιος Ραφιάς» στο Λαύριο

Εικόνες ντροπής ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, στα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης,  αυτές τις ημέρες...