Tο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας με αφορμή τη μέρα πανελλαδικής δράσης, πραγματοποίησε παρεμβάσεις – εξορμήσεις σε όλα τα super market της πόλης.

Δημοσιεύτηκε στις

 

Tο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας με αφορμή τη μέρα πανελλαδικής δράσης, πραγματοποίησε παρεμβάσεις –  εξορμήσεις σε όλα τα super market της πόλης.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες τα μέλη του σωματείου περιόδευσαν σε χώρους δουλειάς ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τα πάγια αιτήματα τους.

Με το σύνθημα “ΣΠΑΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΙΩΠΗ! ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ!” συζήτησαν με τους εργαζόμενους το πλαίσιο των διεκδικήσεων και τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν.

Από την έναρξη της πανδημίας τα πιο συχνά προβλήματα που ανέφεραν οι εργαζόμενοι  είναι η απουσία μέτρων προστασίας, η άγρια εκμετάλλευση και εντατικοποίηση της εργασίας .

Μάλιστα στην αλυσίδα των super market LIDL η παρουσία του σωματείου ενόχλησε την διεύθυνση, η οποία μέσω του υπαλλήλου της ασφάλειας,  ζήτησε την απομάκρυνση από τον εξωτερικό χώρο του καταστήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη αλυσίδα δεν επιτρέπει στους εργαζόμενους τη χρήση μάσκας με την δικαιολογία ότι “φοβίζει τους πελάτες!!!!”

Τέλος κάλεσαν τους συναδέλφους να μην μείνουν σιωπηλοί, να ορθώσουν το ανάστημά τους για να υπερασπιστούν τη ζωή τους.Nα έρθουν σε επαφή με το Σωματείο και να βάλουν μπροστά τις διεκδικήσεις τους για τα ζητήματα προστασίας της Υγείας και των δικαιωμάτων τους.

 

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Για τη στήριξη και αλληλεγγύη στους διωκόμενους συναδέλφους από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!...

Σωματείο Εργαζ. στην Vodafone – 360 Connect και λθ: Πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα

Συνεδρίασε στις 11/9 το ΔΣ του Σωματείου μαζί με τις Σωματειακες Επιτροπές σε Χαλάνδρι...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής: Σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση του γηπέδου ποδοσφαίρου «Γεώργιος Ραφιάς» στο Λαύριο

Εικόνες ντροπής ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, στα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης,  αυτές τις ημέρες...