Επιτροπή Αγώνα Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου: 15 Απρίλη. Διεκδικούμε άμεσα μέτρα προστασίας και υγείας

Δημοσιεύτηκε στις

Η  Τρίτη 15η Απρίλη, αποτέλεσε  μέρα πανελλαδικής δράσης και παρέμβασης στα σουπερ μαρκετ απο σωματεία Εμπορουπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων σε όλη τη χώρα. Απο νωρίς το πρωί μέλη της επιτροπής αγώνα Ιδιωτικών Υπαλλήλων , πραγματοποίησαν παρέμβαση σε διάφορα καταστήματα σουπερ – μαρκετ στο Ρέθυμνο.  

Τα μέλη της επιτροπής αγώνα ήρθαν σε επαφή με εργαζόμενους βλέπωντας απο κοντά την κατασταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς και συζήτησαν μαζί τους τα αιτήματα του ταξικού εργατικού κινήματος που απαντάνε στα οξυμένα προβλήματα.

Ο Γρηγόρης Σταυρουλάκης , μέλος του ΔΣ Ιδιωτικών Υπαλλήλων  Ρεθύμνου μεταξύ άλλων είπε “ότι οι εργαζόμενοι στα Σούπερ Μάρκετ βρίσκονται στη πρώτη γραμμή εξυπηρέτησης των αναγκών κάθε λαικού σπιτιού. Έχουμε καταγγελίες ότι δεν δίνονται άδειες , ότι καταπατιούνται ωράρια και μέτρα προστασίας που δίνονται μόνο μετά απο συλλογική πίεση . Τέλος κάλεσε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν να καταγγέλουν ότι συμβαίνει ”  

Η επιτροπή Αγώνα Ιδιωτικών Υπαλλήλων  θα συνεχίσει με αντίστοιχη δραστηριότητα να βρίσκεται κοντά στους χώρους δουλειάς και να παρεμβαίνει ενάντια σε κάθε ζήτημα που εκθέτει την υγεία και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων . Δεν θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια όπως η Πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ στη Διοίκηση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων που έχουν αδρανοποιήσει το σωματείο , ένα πολύ σημαντικό όπλο  στα χέρια των εργαζομένων σε όλες τις συνθήκες , πόσο μάλλον σήμερα.

Aπαιτoύμε – Διεκδικούμε:

  • Να γίνεται το test σε όλους τους εργαζόμενους των super market που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα.
  • Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά για κάθε πόστο, με πλήρες ωράριο και όχι με νέες απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις λίγων ημερών, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Απρίλη.
  • Να μετατραπούν όλες τις συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με 8ωρο και 5ήμερο. Να γίνουν αορίστου όλες οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις.
  • Να τηρούνται αυστηρά τα ωράρια εργασίας. Να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία όλων των εργαζομένων.
  • Να τοποθετηθούν σε όλα τα καταστήματα τζάμια προστασίας στα ταμεία.
  • Να υπάρχει αντισηπτικό δίπλα στο κάθε ταμείο και σε κεντρικά σημεία όλων των super market.
  • Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους των super market, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες.
  • Να δοθεί ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. 

Δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης

 

Περισσότερα

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής: Σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση του γηπέδου ποδοσφαίρου «Γεώργιος Ραφιάς» στο Λαύριο

Εικόνες ντροπής ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, στα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης,  αυτές τις ημέρες...

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων Αθήνας:

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς ξεκινάει με πολλά προβλήματα παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να...

Εργατικό Κέντρο ΒΣ Δωδεκανήσου – Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Σερβιτόρων Κω: Αίτημα προς την εταιρεία Meeting Point Hotel Management Hellas

Κύριοι, ες Η επιχείρηση MEETING POINT HOTEL MANAGEMENT HELLAS Τουριστική και Ξενοδοχειακή Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία...