Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου : Στηρίζουμε την δράση των εργαζομένων στα Σούπερ Μάρκετ

Δημοσιεύτηκε στις

Την Τετάρτη 15 Απρίλη, ημέρα Πανελλαδικής Δράσης για τους εργαζόμενους στα Σούπερ Μάρκετ, δίνεται η ευκαιρία να αναδειχθούν τα μεγάλα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας.

Αυτοί που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες όλων μας εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι διαφημιστικές καμπάνιες που προβάλουν  τον ηρωισμό τους, το χειροκρότημα και τα μπόνους κάποιων ευρώ από τις επιχειρήσεις του κλάδου δεν μπορούν και δεν πρέπει να κρύψουν πως αυτοί εργάζονται στην πλειοψηφία τους με μερική απασχόληση, με απάνθρωπα ωράρια και αμείβονται με χαμηλούς μισθούς.  Πως σήμερα είναι εκτεθειμένοι στην πανδημία αφού παρά τα όποια μέτρα τα Σούπερ Μάρκετ παραμένουν χώροι συγκέντρωσης και συγχρωτισμού πολλών ανθρώπων, χώροι διασποράς του κορονοϊού.

Πλήθος καταγγελιών έρχονται να  επιβεβαιώσουν πως σε αυτές τις συνθήκες η εργοδοτική επιθετικότητα  εντείνεται προκειμένου να υπηρετηθεί η αλματώδη αύξηση της δουλειάς και των κερδών τους. Με όλο και μεγαλύτερη εντατικοποίηση, με το φίμωμα των εργαζομένων αλλά κα την προσπάθεια ενσωμάτωσής τους στη λογική της εργοδοσίας, τη λογική του κοινωνικού εταιρισμού.

Τα όποια μέτρα προστασίας τους έχουν ληφθεί, οι μάσκες και τα γάντια όπου δόθηκαν, ήταν αποτέλεσμα της πίεσης των ίδιων των εργαζομένων αφού η κυβέρνηση αδιαφορεί προκλητικά για τη ζωή και την υγεία τους.  Εξάλλου η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν αυτή που είδε την επιδημία σαν ευκαιρία να μπουκώσει με δισεκατομμύρια ευρώ ζεστό χρήμα τους επιχειρηματικούς ομίλους και να χτυπήσει  με τις  Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου όποιο εργατικό δικαίωμα έχει απομείνει από την καπιταλιστική κρίση.

Η Ομοσπονδία μας στηρίζει την Πανελλαδική Δράση για τους εργαζόμενους στα Σούπερ Μάρκετ την Τετάρτη 15 Απρίλη και καλούμε τα σωματεία του κλάδου, τους εργαζόμενους να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες που θα παρθούν εκείνη τη μέρα.

Για μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζόμενων στα Σούπερ Μάρκετ  και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Προετοιμαζόμαστε για οργανωμένη και μαχητική δράση με στόχο την κατάργηση όλων των αντεργατικών μέτρων που πάρθηκαν για τη διαχείριση της κρίσης. Για την κατάργηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, για ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

 

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζ. στην Εταιρία Κτιριακές Υποδομές: Επιχειρούν να κάνουν το μαύρο άσπρο κια στη σχολική στέγη με …σοβαντίσματα

Αυτές τις μέρες, προφανώς λόγω έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, η κυβέρνηση εξήγγειλε «παρεμβάσεις...

Σύλλογος Επιτυχόντων Γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ: 12 Σεπτέμβρη Διαμαρτυρία έξω από το Υπ. Εσωτερικών

Σας ενημερώνουμε ότι στις 12/9 και ώρα 11:00, ο Σύλλογος Επιτυχόντων Πρώτου Πανελλήνιου Γραπτού...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Ο Σκλαβενίτης υπεράνω νόμων και του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας & Υγείας στην εργασία!

Τρίτη 10 Σεπτέμβρη ήταν προγραμματισμένος έλεγχος από μικτό κλιμάκιο επιθεωρητών και εκπροσώπου εργαζομένων μετά...