Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής : Να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απόλυση συναδέλφου από την ΕΛΤΑ COURIER

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΣΕΤΤΑ καταγγέλλει την εργοδοσία της ΕΛΤΑ courier που απέλυσε ενοικιαζόμενο συνάδελφο, με  τον γνωστό, για τους εργοδότες, τρόπο, της μη ανανέωσης της σύμβασης, που εργαζόταν στο ΚΔΑ ως διανομέας. Χρησιμοποίησαν την φθηνή δικαιολογία του ότι δεν υπάρχει έργο για να απασχοληθεί ο συνάδελφος.

Γελάνε και οι πέτρες. Είναι γνωστό το πόσο έχει πολλαπλασιαστεί η δουλειά στις εταιρίες Ταχυμεταφορών εν μέσω των μέτρων για τον κορονοϊό. Είναι γνωστό σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, το ότι η εντατικοποίηση χτυπάει κόκκινο. Η εργοδοσία προσπαθεί να καθιερώσει την Σαββατιάτικη εργασία, σε κάποιες εταιρίες και την Κυριακάτικη. Οι διαλογείς στο ΚΔΑ μπορεί να φτάσουν να εργαστούν και 12 ώρες σε μια μέρα. Αντί να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό και να μετατρέψουν τις συμβάσεις σε αορίστου χρόνου, απολύουν.

Φθηνή η δικαιολογία τους. Έχει ευθύνη η διοίκηση των ΕΛΤΑ courier και η κυβέρνηση της ΝΔ. Ο συνάδελφος που απολύθηκε, είναι ο ίδιος που πριν λίγες βδομάδες είχε ενημερώσει την εταιρία ότι παρουσίασε η συγκάτοικός του συμπτώματα του κορονοϊού (εν τέλει δεν νόσησε ποτέ). Και τότε η διοίκηση τον έβγαλε από την δουλειά με υποχρεωτική άδεια. Και λίγες βδομάδες αργότερα, τον απολύει.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση, προστατεύει να μην γίνουν απολύσεις τάχα μου δήθεν. Ελέγχει για τα τιμολόγια τις εταιρίες courier, αλλά έλεγχοι για την εργοδοτική αυθαιρεσία δεν γίνεται πουθενά, αν γίνονται απολύσεις, αν τηρούνται ωράρια, πόσες μέρες εργάζονται οι συνάδελφοι, αν είναι ασφαλισμένοι, αν τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ Ο ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ

Καταγγέλλουμε την συνολικότερη στάση της εργοδοσίας της ΕΛΤΑ COURIER. Η απόλυση του συνάδελφου είναι ένα ακόμη παράδειγμα. Με υπεκφυγές και προκλητικές αρνήσεις, στάθηκε απέναντι στις καταγγελίες του Συνδικάτου μας για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που δεν τηρούνται. Έφτασε στο σημείο, να αρνείται ότι οι φωτογραφίες με τις τουαλέτες στο ΚΔΑ, όπου απουσιάζουν τα στοιχειώδη (σαπούνι, αντισηπτικό, χαρτί), είναι σε χώρο που απασχολούνται εργαζόμενοι της.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να οργανωθούν στο κλαδικό συνδικάτο, το ΣΕΤΤΑ, μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους του κλάδου να απαντήσουμε στην επίθεση που δεχόμαστε και αυτήν την περίοδο της πανδημίας που κυριολεκτικά η εργοδοσία στον κλάδο ξεσαλώνει, με την κυβέρνηση να παίζει το παιχνίδι τους, αφού καθημερινά με ΠΝΠ νομοθετεί για τα δικά τους συμφέροντα.Καταγγέλλουμε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία στο συνδικάτο, είτε αφορά τα μέτρα προστασίας είτε τις συνθήκες και τους όρους δουλειάς μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΑΣ,  ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

 Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, για να αντιμετωπιστούν τα τεράστια κενά.

 Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΕΚΑΒ, ΜΕΘ, εργαστήρια. Να ανοίξουν τώρα όλες οι ΜΕΘ και οι ανενεργές δομές εργασίας. Μονιμοποίηση του προσωπικού.

 Καμία απόλυση εργαζομένου, να θεωρηθούν άκυρες όσες έχουν ήδη γίνει. Δεν αποδεχόμαστε καμιά αρνητική αλλαγή, στους όρους και τις συνθήκες δουλειάς μας, στα δικαιώματα μας, στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας.

 Τη συγκρότηση μεικτών υγειονομικών επιτροπών ανά εταιρεία στις οποίες θα συμμετέχουν οι επιτροπές εργαζόμενων (ΕΥΑΕ) και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.

 Κεντρική προμήθεια προϊόντων για απολύμανση με πιστοποίηση, απολυμαντικά διαλύματα για καθαρισμό χεριών και επιφανειών για εργαζόμενους που έχουν καθημερινή επαφή με κοινό – πελάτες αλλά και μέτρα για την καθημερινή απολύμανση των οχημάτων.

 Να εξασφαλιστούν έκτακτες άδειες ειδικού σκοπού με αποδοχές για όσους εργαζόμενους χρειαστεί να μείνουν σπίτι είτε για τη φύλαξη παιδιών ή ασθενών. Να μην χρεωθούν καμία μέρα κανονικής άδεια. Όλες οι μέρες να θεωρηθούν ειδικού σκοπού.

Αυστηρή τήρηση του 5μέρου – 8ώρου.

Καμία απόλυση. Ουσιαστική προστασία των εργαζόμενων από απολύσεις και μετά την λήξη των μέτρων, όποτε και αν είναι αυτή.

Η παράδοση των αποστολών να γίνεται εκτός του χώρου του πελάτη, στο πεζοδρόμιο. Σε διαφορετική περίπτωση καλούμε τις αρμόδιες αρχές να επιληφθούν του θέματος εφαρμόζοντας όσα ορίζει ο νόμος σχετικά με τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού.

Κατά προτεραιότητα να εξυπηρετούνται οι αποστολές άμεσης ανάγκης όπως φάρμακα, εξυπηρέτηση πολιτών με κινητικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας. Για τις υπόλοιπες αποστολές να επιμηκυνθεί ο χρόνος παράδοσης.

Σε περιπτώσεις που θα παραστεί ανάγκη μετάβασης σε νοσοκομείο, σε κάποιο άλλο κτήριο υγειονομικής περίθαλψης ή σε κάποιο μαζικό χώρο ο διανομέας να πηγαίνει με ειδική στολή μιας χρήσης η οποία θα συνοδεύεται από τις απαραίτητες οδηγίες.

Τοποθέτηση ειδικών Plexiglas σε όλα τα καταστήματα, για την προστασία των εργαζομένων από την μετάδοση του ιού.

Ο μέγιστος αριθμός πελατών να είναι ένας ανά εργαζόμενο, να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις.

Επιμελής Καθαριότητα με απολυμαντικά μέσα ανά 2ωρο.

Αντισηπτικά – γάντια – μάσκα σε αφθονία για κάθε εργαζόμενο σε όποια ειδικότητα και αν εργάζεται, απαραίτητη απολύμανση μετά την επαφή με οποιοδήποτε αντικείμενο ή χρήματα.

Καθημερινή απολύμανση των κλιματιστικών – εξαερισμών, των καταστημάτων, των χώρων διαλογής κτλ, αμέσως μετά την λήξη του ωραρίου.

Τακτική απολύμανση όλων των κτηρίων.

Αγορά πιστοποιημένων απορρυπαντικών απολυμαντικών, πιο συχνή καθαριότητα – απολύμανση στους χώρους που υπάρχουν εργαζόμενοι.

Ειδικοί χώροι απολύμανσης (παραβάν απολύμανσης) κατά την είσοδο και έξοδο των εργαζομένων από τους χώρους δουλειάς.

Καταβολή του Δώρου Πάσχα το αργότερο μέχρι τη Μ. Τετάρτη.

Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζ. στην Εταιρία Κτιριακές Υποδομές: Επιχειρούν να κάνουν το μαύρο άσπρο κια στη σχολική στέγη με …σοβαντίσματα

Αυτές τις μέρες, προφανώς λόγω έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, η κυβέρνηση εξήγγειλε «παρεμβάσεις...

Σύλλογος Επιτυχόντων Γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ: 12 Σεπτέμβρη Διαμαρτυρία έξω από το Υπ. Εσωτερικών

Σας ενημερώνουμε ότι στις 12/9 και ώρα 11:00, ο Σύλλογος Επιτυχόντων Πρώτου Πανελλήνιου Γραπτού...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Ο Σκλαβενίτης υπεράνω νόμων και του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας & Υγείας στην εργασία!

Τρίτη 10 Σεπτέμβρη ήταν προγραμματισμένος έλεγχος από μικτό κλιμάκιο επιθεωρητών και εκπροσώπου εργαζομένων μετά...