Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών : Κάλεσμα στήριξης και αλληλεγγύης. 15 Μάρτη Πανελλαδική Μέρα Δράσης των εργαζομένων στα Super Market

Δημοσιεύτηκε στις

Αλληλεγγύη για να μην αφήσουμε  την τύχη και τη ζωή μας στα χέρια αυτών που μας καταπιέζουν.

H ομοσπονδία μας στηρίζει την πανελλαδική μέρα δράσης για τους εργαζόμενους στα super market. 

Όπως  συμβαίνει και σε αρκετές  επιχειρήσεις του κλάδου μας, όπου η εντατικοποίηση, ο συγχρωτισμός, ακόμα και η απόκρυψη κρουσμάτων είναι συχνό φαινόμενο, έτσι και οι συνάδελφοι στα super market βρεθήκαν μπροστά στις συνθήκες της πανδημίας, εκτεθειμένοι καθημερινά στον ιό.

Οι χώροι των supermarket αποτελούν σήμερα τον πιο μαζικό χώρο συγκέντρωσης κοινού, στους οποίους εναλλάσσονται καθημερινά εκατοντάδες άνθρωποι.

Οι συνάδελφοι εργάζονται εντατικά και με αυτοθυσία για να μην λείψει τίποτα από κανένα λαϊκό σπίτι.

Εργάζονται καθημερινά και τις Κυριακές κάτω από τραγικές συνθήκες και με πιέσεις, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας. Τα super market είναι ιδιαίτερα σημαντικοί χώροι  για την κάλυψη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας . 

Είναι απαράδεκτο να μένουν  εκτεθειμένοι. Είναι ευθύνη της εργοδοσίας να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με βάση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έτσι ώστε να είναι προστατευμένοι από τον ιό. 

Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε συνδικάτο, σε κάθε εργαζόμενο του κλάδου να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζόμενων στα supermarket για να μην αφήσουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις  χρόνια τώρα, στρώνει το χαλί στους βιομήχανους με  ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ σκοπό , το επιχειρηματικό κέρδος το οποίο βγαίνει από τον ιδρώτα μας.

Για να μη θρηνήσουμε αλλά θύματα στο βωμό του κέρδους, απαιτούμε άμεσα μέτρα από κυβέρνηση και εργοδότες:

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Να γίνεται το test σε όλους τους εργαζόμενους των Σούπερ Μάρκετ που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα

Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά για κάθε πόστο, με πλήρες ωράριο και όχι με νέες απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις λίγων ημερών, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Απρίλη

Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με 8ωρο και 5μερο. Να γίνουν αορίστου όλες οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις.

Να τηρούνται αυστηρά τα ωράρια εργασίας. Να εξασφαλίζεται αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία όλων των εργαζομένων.

Να τοποθετηθούν σε όλα τα καταστήματα, τζάμια προστασίας στα ταμεία.

Να υπάρχει αντισηπτικό δίπλα στο κάθε ταμείο και σε κεντρικά σημεία όλων των super market.

Να γίνουν απολυμάνσεις σε όλους του χώρους των καταστημάτων και των αποθηκών, με ευθύνη της εργοδοσίας.

Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους των super market, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες.

Να δοθεί ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΝΕΙ  ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ!

 

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζ. στην Εταιρία Κτιριακές Υποδομές: Επιχειρούν να κάνουν το μαύρο άσπρο κια στη σχολική στέγη με …σοβαντίσματα

Αυτές τις μέρες, προφανώς λόγω έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, η κυβέρνηση εξήγγειλε «παρεμβάσεις...

Σύλλογος Επιτυχόντων Γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ: 12 Σεπτέμβρη Διαμαρτυρία έξω από το Υπ. Εσωτερικών

Σας ενημερώνουμε ότι στις 12/9 και ώρα 11:00, ο Σύλλογος Επιτυχόντων Πρώτου Πανελλήνιου Γραπτού...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Ο Σκλαβενίτης υπεράνω νόμων και του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας & Υγείας στην εργασία!

Τρίτη 10 Σεπτέμβρη ήταν προγραμματισμένος έλεγχος από μικτό κλιμάκιο επιθεωρητών και εκπροσώπου εργαζομένων μετά...