Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Πατρών : Στηρίζουμε την κινητοποίηση του Εργατικού κέντρου και των σωματείων την Τρίτη 7 Απρίλη στα Νοσοκομεία της πόλης.

Δημοσιεύτηκε στις

Οι συνταξιούχοι, υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας, για την απαράδεχτη θανατηφόρα αναστολή, των προγραμματισμένων ιατρικών εξετάσεων. Υπάρχουν περιπτώσεις που συνάδελφοι μας ηλικιωμένοι, με βαριά νοσήματα, πνευμονολογικές, καρδιακές, επαγγελματικές και άλλες χρόνιες ασθένειες, που χρίζουν άμεσης εξέτασης και παρακολούθησης. Περιμέναμε για μια εξέταση τέσσερις, πέντε και παραπάνω μήνες και ξαφνικά, μας ειδοποιούν, ότι το προγραμματισμένο ραντεβού αναβάλλεται επ αόριστον.                          Παρά τις επισημάνσεις μας κατά καιρούς, στην κυβέρνηση της ΝΔ Όπως και στις  προηγούμενες [του ΣΥΡΙΖΑ και τις άλλες], στους αρμόδιους, στην 6η ΥΠΕ κλπ, για τις ελλείψεις, σε ολόκληρο το δημόσιο σύστημα υγείας, και στην πόλη μας, η κατάσταση όχι μόνο δεν διορθώνεται, αλλά γίνεται χειρότερη.                                                                                                               

Σε περίπτωση κρούσματος Κορoνoιού κινδυνεύουμε, να μην προλάβουμε και να καταλήξουμε στον δρόμο, λόγω των  μεγάλων ελλείψεων  σε γιατρούς, νοσηλευτές, άλλο προσωπικό, ιατρικά και άλλα υλικά, και ανύπαρκτα μέσα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, με ελάχιστο παλαιωμένο και κακόσυντηρημένο στόλο του ΕΚΑΒ.                                                                                              

Τα μέτρα που εξαγγέλλει, η κυβέρνηση και ο υπουργός υγείας για προσλήψεις κλπ, αφού και όταν γίνουν είναι παρηγοριά στον άριστο, ως που να βγει  ψυχή του.  Η κυβέρνηση δεν μπορεί να παίζει  με την υγεία του λαού. Δεν μπαίνει στο ζύγι το κόστος όφελος, προέχει, η υγεία του λαού και όχι οι συνέπειες στην οικονομία. Δουλέψαμε μια ζωή. Στυλώσαμε την χώρα μας μετά τον πόλεμο. Νοσοκομεία, Σχολεία, αεροδρόμια, εργοστάσια, μηχανήματα, εργαλεία κλπ, εμείς τα φτιάξαμε με τον ιδρώτα μας. 

Παράξαμε τεράστιο πλούτο που μας τον έκλεψαν. Πληρώσαμε πανάκριβα και δικαιούμαστε  καλύτερη μεταχείριση. Τώρα στα γεράματα μας, μας πετάνε στα αζήτητα.   Δεν αποτελεί δικαιολογία η κρίση και τα μνημόνια. Χώρες με δυνατές οικονομίες, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, η μητρόπολη του καπιταλισμού, η Αμερική και άλλες,  με ή χωρίς μνημόνια, έχουν,  και τώρα με την πανδημία φάνηκε καθαρότερα, ξεχαρβαλωμένο σύστημα υγείας. Φάνηκε καθαρά η υπεροχή του κεντρικού σχεδιασμού, σε ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, που λειτουργεί με βάσει τις λαϊκές  ανάγκες  και όχι τις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας, 

Η μικρή Κούβα παρά το πολύχρονο εμπάργκο, στέλνει γιατρούς, νοσηλευτές και φάρμακα και σε άλλες χώρες, με πολύ διαφημισμένα ιδιωτικά  συστήματα υγείας. όπως η Ιταλία, η Αμερική και άλλες. Φάνηκε  καθαρά  η σαπίλα του ιδιωτικού τομέα, όταν για ένα κρεβάτι ΜΕΘ από 800 ευρώ, τα μονοπώλια στον χώρο, εισπράττουν 1.600 ευρώ την ημέρα. Για να στηρίξουν, το δημόσιο σύστημα υγείας, δεν υπήρχαν  χρήματα, [αυτά μας έλεγαν τόσα χρόνια], τώρα βρέθηκαν τρις εκατομμύρια, για να στηρίξουν τις οικονομίες τους. Δεν μπορούν σε κάθε καταστροφή, επιδημία, σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές, άλλα φυσικά φαινόμενα, να επικαλούνται την κλιματική αλλαγή και την ατομική ευθύνη, για να καλύψουν την ευθύνη του κράτους.  

 ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ

 Εμείς που φάγαμε την ζωή με το κουτάλι, στο γιαπί, στην φάμπρικα, στα καταστήματα κλπ, γνωρίζουμε τον τρόπο, ξέρουμε, γιατί και πώς να αγωνιστούμε, ώστε να φέρουμε τα πράγματα στα ίσια. Να εμποδίσουμε τα χειρότερα και να κατακτήσουμε όσα μας έκλεψαν και μας στερούν.  Να είναι σίγουροι. Δεν ξέμπλεξαν μαζί μας, απόμαχοι στην δουλειά είμαστε όχι στον αγώνα.

   ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  •  Άμεσα, τώρα, η κυβέρνηση, να πάρει όλα τα μέτρα που απαιτούνται. Να δοθούν [χθες], τα  απαραίτητα κονδύλια, στο δημόσιο σύστημα υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Να στελεχωθεί επαρκώς η βοήθεια στο σπίτι με ευθύνη του κράτους.  Δεν φτάνουν τα χειροκροτήματα, η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα, στην επίλυση των προβλημάτων των νοσοκομειακών γιατρών όπως τα διεκδικούν οι οργανώσεις τους. Στην πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών όλων των ειδικοτήτων, άλλου ειδικευμένου προσωπικού,  με μόνιμη και πλήρη απασχόληση.  Του απαραίτητου εξοπλισμού. Την προμήθεια σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας,  σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό, είδη ατομικής υγιεινής κλπ.
  • Να ανοίξουν όλες οι κλειστές και να δημιουργηθούν νέες, [όσες χρειάζονται] κλίνες, σε ΜΕΘ και ΜΑΦ στα νοσοκομεία της πόλης μας και όχι μόνο.
  • Να ανοίξει  τώρα, χθες το νοσοκομείο θώρακος.   
  • Επίταξη, όλων των ιδιωτικών μονάδες υγείας. Δεν μπορεί ο λαός να πεθαίνει και κάποιοι να θησαυρίζουν.
  • Να διατεθούν από το κράτος δωρεάν στον λαό όλα τα απαραίτητα υλικά προφύλαξης, [μάσκες, σαπούνια, αλκοολούχα, αντισηπτικά κλπ] και ιδιαιτέρα στους χώρους που γίνεται συνωστισμός.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση του Εργατικού κέντρου και των σωματείων την Τρίτη 7 Απρίλη στα Νοσοκομεία της πόλης.

Περισσότερα

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων: Για τη πραγματοποίηση λευκής νύχτας

Η πραγματοποίηση της ‘λευκής νύχτας‘, ιδιαίτερα σε συνθήκες  που ο λαός στενάζει από την...

Σωματείο Ιδ. Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Δράμας: Για το κλείσιμο και την συγχώνευση σχολικών τμημάτων

Ως εργαζόμενοι στον Ιδιωτ. Τομέα στηρίζουμε τον αγώνα που δίνουν οι εκπαιδευτικοί ενάντια στην...

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: 11 Σεπτέμβρη κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου

Η κυβέρνηση της ΝΔ πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενες...