ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ-ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Παρέμβαση στο Υπ.Ναυτιλίας με αίτημα το «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» να προσδέσει άμεσα στο χώρο της κρουαζιέρας και να διασφαλιστούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας με βάση τα μέτρα του ΕΟΔΥ

Δημοσιεύτηκε στις

Παρέμβαση στο υπουργείο Ναυτιλίας πραγματοποίησαν οι πρόεδροι των σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, απαιτώντας την άμεση συνάντηση με τον υπουργό κ.Πλακιωτάκη, με αφορμή τη εξέλιξη των κρουσμάτων του κορωνοϊού στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ», που βρίσκεται στο αγκυροβόλιο του Πειραιά.

Καταγγέλλουμε την στάση του υπουργού να αρνηθεί τη συνάντηση, φέρει την πλήρη ευθύνη για την επικίνδυνη κατάσταση, που διαμορφώνεται με την εξάπλωση των κρουσμάτων στο καράβι, ενώ επιδεικτικά έχει αγνοήσει τις επαναλαμβανόμενες καταγγελίες με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού στο κλάδο των ναυτεργατών.

Εκτός από το πρώτο κρούσμα που υπήρξε στο καράβι, χτες ανακοινώθηκαν 20 νέα κρούσματα από 27 δείγματα, που πήρε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ενώ σήμερα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και για τα υπόλοιπα άτομα, σύνολο 382, που επιβαίνουν στο πλοίο.

Στη θέση που βρίσκεται το καράβι εγκυμονούν σοβαροί κίνδυνοι στην ασφαλή λειτουργία του καραβιού, των μηχανημάτων του, σε περίπτωση που νοσήσουν μέλη του μηχανοστασίου και συνολικά του πληρώματος.

Επαναλαμβάνουμε την πρόταση μας, το καράβι να προσδέσει άμεσα στο χώρο της κρουαζιέρας, να διασφαλιστούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας  με βάση τα μέτρα του ΕΟΔΥ, να εγκατασταθεί ιατρική μονάδα για την ασφαλή διαμονή και την ασφαλή διακομιδή ασθενών σε νοσοκομείο.

Το καράβι να εξοπλιστεί με όλα τα απαραίτητα υλικά για τον καθαρισμό και την απολύμανση όλων των χώρων του, υλικά για την ατομική προστασία των ναυτεργατών, των επιβαινόντων, όπως κατάλληλα καθαριστικά, μάσκες, αντισηπτικά κ.α.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: Για το εργατικό ατύχημα σε εργολαβία στους Ευρωπαϊκούς Βωξίτες

Εργατικό ατύχημα συνέβη χθες σε στοά που εκμεταλλεύεται η εταιρεία Ευρωπαϊκοί Βωξίτες, όταν εργαζόμενος...

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Συνεχίζουμε να παλεύουμε για την επαναλειτουργία της

Για την κατάσταση που επικρατεί στις οικογένειες των απολυμένων της ΛΑΡΚΟ και στα ΛΑΡΚΟΧΩΡΙΑ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Καταγγέλλει την επίθεση με χημικά και ΜΑΤ σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά καταγγέλλει την προχθεσινή επίθεση με χημικά και ΜΑΤ σε εκπαιδευτικούς,...