Σωματείο Εργαζομένων νοσοκομείο Θριασίου: Να διευκολυνθεί η μετακίνηση των εργαζομένων του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας, Μεγάρων και Ασπροπύργου με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Δημοσιεύτηκε στις

Να διευκολυνθεί η μετακίνηση των εργαζομένων του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας, Μεγάρων και Ασπροπύργου με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Σοβαρότατα προβλήματα στους εργαζόμενους του νοσοκομείου ΘΡΙΑΣΙΟ και των κέντρων Υγείας Ελευσίνας, Μεγάρων και Ασπροπύργου καθώς και σε χιλιάδες μόνιμους κατοίκους και εργαζόμενους στις επιχειρήσεις και δημόσιες υπηρεσίες του Θριασίου Πεδίου και της Μεγαρίδας προκαλεί η πρόσφατη απόφαση για αναστολή – περικοπή δρομολογίων του Προαστιακού, ιδιαίτερα στις ώρες μετακίνησης των εργαζομένων (πρώτα πρωινά και τελευταία βραδινά δρομολόγια).

Αντί για την πύκνωση των δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εργαζομένων και την αποφυγή συνωστισμού, γίνονται περικοπές σε δρομολόγια που εξυπηρετούν κατεξοχήν εργαζομένους στις μετακινήσεις προς τους χώρους εργασίας τους.

Αντί για την διευκόλυνση της μετακίνησης των εργαζομένων των κέντρων Υγείας της περιοχής και του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου – που αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς για ολόκληρη την 2η Υγειονομική Περιφέρεια – οι περικοπές των δρομολογίων μας δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα και μας δυσκολεύουν στη δύσκολη μάχη για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού.

Με την απόφαση αυτή, επιδεινώνεται η ήδη απαράδεκτη κατάσταση της ανεπαρκούς συγκοινωνιακής κάλυψης του Θριασίου Πεδίου και της Μεγαρίδας, που είναι αποτέλεσμα της πολιτική υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης των οργανισμών αστικών συγκοινωνιών, από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, και της λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια

  • στους σταθμούς του Ασπροπύργου και της Μαγούλας δεν υπάρχει ανταπόκριση των δρομολογίων του Προαστιακού με τα δρομολόγια των λεωφορείων. Ιδιαίτερο πρόβλημα υπάρχει στους σταθμούς της Ν. Περάμου και των Μεγάρων, που δεν περιλαμβάνονται στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αττικής.
  • μεγάλη είναι η οικονομική επιβάρυνση λόγω του ακριβού εισιτηρίου, ιδιαίτερα από Κόρινθο – Μέγαρα – N. Πέραμο έως Μαγούλα και αντίστροφα – σε εργαζόμενους και συνταξιούχους, στους οποίους έχουν ήδη επιβληθεί μεγάλες μειώσεις σε μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις.
  • η κατάργηση των λεωφορειακών γραμμών Α16, Β16 και Γ16 έχουν ουσιαστικά αποκόψει το Θριάσιο Πεδίο από την απευθείας σύνδεση με λεωφορείο προς το κέντρο της Αθήνας ενώ εξακολουθεί να μην υπάρχει αστική λεωφορειακή σύνδεση με Μέγαρα και Ν. Πέραμο.

Ζητάμε να προχωρήσετε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ώστε:

► να αποκατασταθούν τα κατηργημένα δρομολόγια του Προαστιακού και να πυκνώσουν τα δρομολόγια στις ώρες μετακίνησης των εργαζομένων. 

► να δοθεί έκπτωση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους εργαζόμενους της περιοχής, για το δρομολόγιο από και προς το χώρο εργασίας τους.

► να επαναλειτουργήσει η λεωφορειακή γραμμή Γ16 καθώς και λεωφορειακή γραμμή που θα συνδέει Μάνδρα και Ελευσίνα, με διέλευση από το ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο, με το κέντρο της Αθήνας.

► να επεκταθεί η αστική λεωφορειακή σύνδεση σε Μέγαρα – Ν. Πέραμο και η λεωφορειακή γραμμή 876 μέχρι την Μάνδρα, με διέλευση από το ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο και συχνότερα δρομολόγια.

► να εξασφαλιστεί η συγκοινωνιακή σύνδεση του Κέντρου Υγείας Ελευσίνας και των μεγάλων εργασιακών χώρων της περιοχής

► να ανανεωθεί ο στόλος των λεωφορείων, να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να παρθούν μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και επιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (μέσα ατομικής προστασίας, απολυμάνσεις κλπ)

► να ανακληθούν οι ιδιωτικοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να μειωθεί η τιμή του εισιτηρίου για εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: Για το εργατικό ατύχημα σε εργολαβία στους Ευρωπαϊκούς Βωξίτες

Εργατικό ατύχημα συνέβη χθες σε στοά που εκμεταλλεύεται η εταιρεία Ευρωπαϊκοί Βωξίτες, όταν εργαζόμενος...

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Συνεχίζουμε να παλεύουμε για την επαναλειτουργία της

Για την κατάσταση που επικρατεί στις οικογένειες των απολυμένων της ΛΑΡΚΟ και στα ΛΑΡΚΟΧΩΡΙΑ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Καταγγέλλει την επίθεση με χημικά και ΜΑΤ σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά καταγγέλλει την προχθεσινή επίθεση με χημικά και ΜΑΤ σε εκπαιδευτικούς,...