ΔΕΣΚ-Εργατικού Κέντρου Πειραιά: Σε αυτές τις συνθήκες είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να επικοινωνούν με τα σωματεία τους, με το ΕΚΠ

Δημοσιεύτηκε στις

Η ανάγκη οι εργαζόμενοι να έχουν αποκούμπι σε αυτή την πρωτόγνωρη συγκυρία, με την εκδήλωση της πανδημίας είναι απαραίτητη. Γιατί σε αυτές τις συνθήκες είναι η ανάγκη να μη μένουμε σιωπηλοί.

Σε αυτές τις συνθήκες είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να επικοινωνούν με τα σωματεία τους, με το ΕΚΠ. Η έλλειψη ιστότοπου για το ΕΚΠ δεν είναι τωρινή, όμως πρέπει να λυθεί. Προσχηματικά οι άλλες δυνάμεις το αρνούνται και κρύβονται πίσω από προφάσεις, πχ ποιος θα χειρίζεται το σάιτ κλπ.  Σε όλες τις συνθήκες πάντα αποκούμπι του εργάτη είναι το σωματείο του. Σήμερα όμως ένα παραπάνω που η κυβέρνηση με το πρόσχημα της πανδημίας σμπαραλιάζει κάθε εργατικό δικαίωμα.

Είναι απορίας άξιο το ότι με αφορμή αυτό το απλό θέμα η παράταξη της «Ταξικής Εργατικής Συσπείρωσης» επιτίθεται στο ΠΑΜΕ (!) με πλήθος συκοφαντικών ισχυρισμών που ξεπερνούν τα όρια της γελοιότητας και της γραφικότητας.

Οι εργαζόμενοι ξέρουν ποια πλειοψηφία έχει οδηγήσει την ηγεσία της ΓΣΕΕ στο ρόλο του κλακαδόρου της πολιτικής του κεφαλαίου και της εργοδοσίας. Ξέρουν ποια πλειοψηφία έχει οδηγήσει το ΕΚΠ σε απαξίωση σε προηγούμενα χρόνια. Οι εργαζόμενοι επίσης ξέρουν ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έχουν συμβάλει αξιοποιώντας τις θέσεις που τους έχουν δώσει με τη συμμετοχή τους και την ψήφο τους πραγματικοί εργαζόμενοι σε κινητοποιήσεις στο λιμάνι, στα καράβια, στα εργοστάσια, στο εμπόριο, στον επισιτισμό, σε μέτωπα όπως τα εργασιακά, το ασφαλιστικό, την υγεία, την παιδεία, τους σχεδιασμούς για το λιμάνι, το περιβάλλον και τα καζάνια, το μέτωπο κατά του φασισμού, την αλληλεγγύη στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Αναγνώριση από άλλους δε θέλουμε.

Τα στόματα με μάσκες έχουν φωνή και η φωνή θα ακουστεί πιο δυνατά

Δυναμώνουμε τον Αγώνα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: Για το εργατικό ατύχημα σε εργολαβία στους Ευρωπαϊκούς Βωξίτες

Εργατικό ατύχημα συνέβη χθες σε στοά που εκμεταλλεύεται η εταιρεία Ευρωπαϊκοί Βωξίτες, όταν εργαζόμενος...

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Συνεχίζουμε να παλεύουμε για την επαναλειτουργία της

Για την κατάσταση που επικρατεί στις οικογένειες των απολυμένων της ΛΑΡΚΟ και στα ΛΑΡΚΟΧΩΡΙΑ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Καταγγέλλει την επίθεση με χημικά και ΜΑΤ σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά καταγγέλλει την προχθεσινή επίθεση με χημικά και ΜΑΤ σε εκπαιδευτικούς,...