Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και την επιβολή πολιτικής επιστράτευσης

Δημοσιεύτηκε στις

Για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και την επιβολή πολιτικής επιστράτευσης

Την ίδια ώρα που στο χώρο της οικοδομής, ιδιαίτερα στα  μεγάλα εργοτάξια , στοιβάζονται εργαζόμενοι ,οι μεγαλοκατασκευαστικές και οι μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου δεν έχουν πάρει τα στοιχειώδη μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς και διάδοσης του κορονοϊού (αντισηπτικά, κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας, ενημέρωση των εργαζομένων από τον τεχνικό ασφαλείας και γιατρό εργασίας, αν  υπάρχει πουθενά). Η εντατικοποίηση της δουλειάς και οι εκβιασμόι δίνουν και παίρνουν αφού στη πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, δίνετε το ελεύθερο στους εργοδότες να αλωνίζουν και να ασυδοτούν σε βάρος των εργαζομένων, ενώ ταυτόχρονα για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους προβλέπετε παχυλά δώρα, με φοροαπαλλαγές και εισφοροαπαλλαγές, που θα στοιχίσουν δισεκατομμύρια και θα φορτωθεί στις πλάτες του λαού.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση  της ΝΔ εκμεταλλευόμενη την σημερινή κατάσταση  ,επιδιώκει να βάλει στο γύψο δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων από προηγούμενα χρόνια ενεργοποιώντας τη πολιτική επιστράτευση και την επίταξη των απεργών. Στόχο έχουν να περάσουν  αντεργατικές ρυθμίσεις που επιθυμούν να ισχύουν και μετά την πανδημία, χωρίς να ακουστεί «κιχ» στους χώρους δουλειάς.

Θέλουν να μπει κάθε εργατικό δικαίωμα σε καραντίνα για να εξασφαλιστεί η κερδοφορία των καπιταλιστών σήμερα και πολύ περισσότερο αύριο , χωρίς να κουνιέται φύλλο στα εργοτάξια και τα γιαπιά, συνολικότερα στους χώρους δουλειάς.

Δεν τους κάνουμε τη χάρη , ο μόνος δρόμος για να μη πληρώσουμε ξανά το μάρμαρο σε βάρος της ίδιας μας της ζωής, είναι να σηκώσουμε ανάστημα, να παλέψουμε οργανωμένα για άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας, της ασφάλειας και των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση  και ετοιμότητα, για να βγούμε από αυτή τη μάχη πιο δυνατοί.

Να αποσυρθεί η απαράδεκτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και οι διατάξεις που αφορούν την προσπάθεια της κυβέρνησης  ΝΔ να μπουν τα δικαιώματα μας στο γύψο.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: Για το εργατικό ατύχημα σε εργολαβία στους Ευρωπαϊκούς Βωξίτες

Εργατικό ατύχημα συνέβη χθες σε στοά που εκμεταλλεύεται η εταιρεία Ευρωπαϊκοί Βωξίτες, όταν εργαζόμενος...

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Συνεχίζουμε να παλεύουμε για την επαναλειτουργία της

Για την κατάσταση που επικρατεί στις οικογένειες των απολυμένων της ΛΑΡΚΟ και στα ΛΑΡΚΟΧΩΡΙΑ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Καταγγέλλει την επίθεση με χημικά και ΜΑΤ σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά καταγγέλλει την προχθεσινή επίθεση με χημικά και ΜΑΤ σε εκπαιδευτικούς,...