Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας:Καταγγελία για το εργοτάξιο της πρώην “Πεταλούδα” – Λήψη όλων των μέτρων προστασίας για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων

Δημοσιεύτηκε στις

Μετά από καταγγελίες συναδέλφων μας στο εργοτάξιο της πρώην «Πεταλούδα» στη Λεωφ. Κηφισού και ενώ ένας εργαζόμενος αρρώστησε, η εργοδοσία έκλεισε το εργοτάξιο χωρίς να ενημερώσει τους εργαζόμενους, αφήνοντάς τους ξεκρέμαστους.

Απαιτούμε από την εργοδοσία να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες οδηγίες του ΕΟΔΥ, ούτως ώστε να αποκλειστεί ο κίνδυνος διασποράς ενδεχόμενου κορονοϊού. Ταυτόχρονα να διασφαλίσει τη θέση εργασίας όλων των εργαζομένων και όλα τα δικαιώματα τους, συμπεριλαμβανομένης της πληρωμής των μεροκάματων και της ασφάλισης για όσο διάστημα το εργοτάξιο παραμείνει κλειστό.

Απαιτούμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους να διενεργήσουν ελέγχους σε όλα τα μεγάλα εργοτάξια και χώρους δουλειάς, ώστε να εξασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια όλων των εργαζομένων, γιατί από περιοδείες που πραγματοποίησε το Συνδικάτο μας το αμέσως προηγούμενο διάστημα, παρατηρήθηκαν φαινόμενα, όπως:   να δουλεύουν πολλά συνεργεία το ένα πάνω στο άλλο, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, 15 και 20 άτομα να αλλάζουν μέσα σε ένα κοντέινερ, να μην υπάρχει τουαλέτα, να μην απολυμαίνονται κοινόχρηστοι χώροι.

Δε μπορεί η κυβέρνηση να μας ζητάει μόνο την ατομική, προσωπική μας ευθύνη, να μας κλείνει στα σπίτια μας και την ίδια στιγμή τα εργοτάξια και άλλοι χώροι δουλειάς να μετατρέπονται σε πιθανές εστίας διασποράς του κορονοϊού, για να μείνουν στο απυρόβλητο οι μεγάλες κρατικές ελλείψεις, αλλά και για να μη ζημιωθούν οι επιχειρήσεις και οι μεγαλοεργοδότες.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: Για το εργατικό ατύχημα σε εργολαβία στους Ευρωπαϊκούς Βωξίτες

Εργατικό ατύχημα συνέβη χθες σε στοά που εκμεταλλεύεται η εταιρεία Ευρωπαϊκοί Βωξίτες, όταν εργαζόμενος...

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Συνεχίζουμε να παλεύουμε για την επαναλειτουργία της

Για την κατάσταση που επικρατεί στις οικογένειες των απολυμένων της ΛΑΡΚΟ και στα ΛΑΡΚΟΧΩΡΙΑ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Καταγγέλλει την επίθεση με χημικά και ΜΑΤ σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά καταγγέλλει την προχθεσινή επίθεση με χημικά και ΜΑΤ σε εκπαιδευτικούς,...