ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ: Αλληλεγγύη στον εκπαιδευτικό Μιχάλη Ρούσο!

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει την ενέργεια της Διεύθυνση ΔΕ Ανατολικής Αττικής να καλέσει σε «ακρόαση – παροχή εξηγήσεων» το συνάδελφο Μιχάλη Ρούσσο, μέλος του ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής. Η διαδικασία προωθείται έπειτα από αναφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ Μαρκοπούλου και της διευθύντριας του σχολείου προς την Διεύθυνση, ζητώντας ενέργειες εις βάρος του. Η ΔΔΕ κάλεσε το συνάδελφο σε απολογία με βάση τα ερωτήματα του Συλλόγου Γονέων, αν επιτρέπεται εκπαιδευτικοί να μοιράζουν «πολιτικά φυλλάδια έξω από το σχολείο» και αν επιτρέπεται «η ανάρτηση αφισών πολιτικών σχηματισμών στο χώρο του σχολείου».

Το κάλεσμα της ΔΔΕ στο συνάδελφο για απολογία και η ευθεία διατύπωση απειλών για ποινή σε περίπτωση «μη επαρκών εξηγήσεων» επιχειρεί να καταργήσει την ελευθερία έκφρασης των ιδεών στο χώρο του σχολείου. Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει πλήρως πράξεις που επιχειρούν να καταργήσουν το δικαίωμα της συνείδησης και της ελεύθερης έκφρασης των συναδέλφων. Οι εκπαιδευτικοί είναι παιδαγωγοί, που κοιτάζουν τα παιδιά τους στα μάτια και μπορούν να θέτουν ερεθίσματα προβληματισμού και περεταίρω διερεύνησης στη νέα γενιά για μεγάλα ιστορικά γεγονότα της σύγχρονης εποχής.

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ εκφράζει την αλληλεγγύη της στο συνάδελφο. Απαιτεί να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο και να αποσυρθεί ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ κάθε κατηγορία.

Περισσότερα

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών : Επανήλθε ανανεωμένο το site του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Στον αέρα βρίσκεται πλέον η ανανεωμένη ιστοσελίδα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στη ίδια διεύθυνση...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ηλιούπολης: Κάλεσμα στη σύσκεψη στις 12 Νοέμβρη στον κινηματογράφο STUDIO

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ, ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ηλιούπολης “Μ. ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ”: Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγωνιστές

ΝΤΡΟΠΗ!  Σέρνουν στα δικαστήρια τον πρόεδρο της ΕΝΕΔΕΠ, για την κινητοποίηση στο λιμάνι ενάντια...