Περιοδεία του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου στο αεροδρόμιο Χίου

Δημοσιεύτηκε στις

Σήμερα Τετάρτη 18/03 αντιπροσωπεία του Σωματείου μας περιόδευσε στο αεροδρόμιο Χίου, γνωρίζοντας ότι υπάρχει περιορισμός των πτήσεων λόγο Κορονοϊού και στα πλαίσια της διασφάλισης των εργασιακών δικαιωμάτων αλλά και της υγείας όλων των υπαλλήλων.

Το Σωματείο ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι η ατομική ευθύνη που επικαλείται η κυβέρνηση και οι διοικήσεις των αεροπορικών εταιρειών δεν πρέπει να γίνει το άλλοθι για να ξεχαστούν οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την κατάσταση στην υγεία γενικώς αλλά και στους χώρους δουλειάς. Δεν μπορεί να υποκαταστήσει την υποχρέωση της εργοδοσίας και του κράτους για να μην παρθούν με ευθύνη τους όλα τα μέτρα προστασίας-υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς (αντισηπτικά, μάσκες κλπ) με βάση και τις οδηγίες που δίνονται αυτές τις ημέρες.

Ενημερώσαμε ότι δεν πρέπει να αξιοποιηθεί αυτή η περίοδος για να μπουν σε “καραντίνα” τα εργατικά μας δικαιώματα. Να δοθούν οι άδειες ειδικού σκοπού, να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μη φοβηθούν, να μην δεχτούν καμία απόλυση συναδέλφου τους μέσα από το πρόσχημα της μη-ανανέωσης της σύμβασής τους, καμία μείωση ωραρίου κ’ αναγκαστικής άδειας ή συμψηφισμού αδειών με άδειες «ειδικού σκοπού».

Για οποιοδήποτε ερώτημα ή αυθαιρεσία της εργοδοσίας επικοινωνούμε με το Σωματείο μας στο τηλέφωνο: 6978250438

Περισσότερα

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: Απολύσεις ΑμεΑ, στα ΚΕΠΑ σφαγή, 13ωρο κόλαση

Απολύσεις ΑμεΑ, στα ΚΕΠΑ σφαγή, 13ωρο κόλαση. Ως εδώ ξεσηκωμός!! Δευτέρα 22 Σεπτέμβρη, στις 5 το...

Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Δυναμώνουμε το Σωματείο μας για δυναμώσουμε τις μάχες για μια ζωή που μας αξίζει

ΤΟ 13ΩΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΤΩΡΑ 7ΩΡΟ/5ΘΗΜΕΡΟ/35 ΩΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.ΟΛΟΙ στη ΓΕΝΙΚΗ...

Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος: Όλοι στην Απεργία 1η Οκτώβρη

Κάτω τα χέρια από το 8ωρο – Όχι στο 13ωρο και την “ευελιξία”! 7ωρο-5ημερο-35ωρο για...