Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου : 8η Μάρτη Σύμβολο Αγώνα

Δημοσιεύτηκε στις

Η 8η Μάρτη είναι μέρα – σύμβολο της ταξικής πάλης των εργατριών και των εργατών, των σκληρών απεργιακών αγώνων για ίσα μεροκάματα ανδρών και γυναικών, για καλύτερες συνθήκες και λιγότερες ώρες δουλειάς.

Η καθιέρωση της ως παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, είναι μια σημαντική στιγμή στην ιστορία του γυναικείου κινήματος ακριβώς γιατί αποτέλεσε παράδειγμα για όλες τις γυναίκες στο πέρασμα των χρόνων, συνέβαλε στην οργάνωση των γυναικών στα συνδικάτα δίνοντας σκληρούς αγώνες για να κερδίσουν το δικαίωμα στην εργασία , στη μόρφωση , στη μητρότητα, στη ζωή.

        Σήμερα η πείρα που έχει συγκεντρωθεί μπορεί να αξιοποιηθεί από τις γυναίκες για να δουν με άλλο τρόπο σκέψης τη ζωή τους, τις αιτίες των απωλειών δικαιωμάτων της εργατικής τάξης σε όλο τον κόσμο, των δεινών των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ, αλλά και των επικίνδυνων συμβιβασμών μεταξύ των καπιταλιστικών κρατών.

        Σήμερα που οι διακρίσεις σε βάρος των γυναικών ζουν και βασιλεύουν με τα δικαιώματα των γυναικών στην εργασία, την προστασία της μητρότητας, την κοινωνική και προσωπική τους ζωή και τον ελεύθερο χρόνο να καθαρίζονται από τα κέρδη του κεφαλαίου η κάθε γυναίκα ένα δρόμο έχει, αυτό της συμμετοχής της στο ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, στην οργάνωση στο σωματείο της διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Περισσότερα

Συνδικάτο Εργα/λων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής: Για την απόφαση να βγάλουν παράνομη την απεργία στη SPEEDEX

Συναδέφισσες, συνάδελφοι Στα δικαστήρια έσυρε η εργοδοσία της SPEEDEX του ομίλου Σφακιανάκη το Συνδικάτο μας...

Εκδήλωση του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων Ν. Αττικής

Το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων Ν. Αττικής διοργανώνει εκδήλωση για τις θέσεις και τις διεκδικήσεις...