Εργατικό Κέντρο – Σωματείο Εμπορ.- Ιδιω. Υπαλλήλων Θεσπρωτίας : Τιμάμε την 8η Μάρτη

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε 110 χρόνια από την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας της Εργαζόμενης Γυναίκας με πρόταση της αγωνίστριας του εργατικού κινήματος Κλάρα Τσέτκιν.

Οι αγώνες για τη γυναικεία ισοτιμία είναι ακόμη και σήμερα επίκαιροι και αναγκαίοι αφού τα δικαιώματα των γυναικών στην εργασία, την προστασία της μητρότητας, την κοινωνική και προσωπική τους ζωή και τον ελεύθερο χρόνο “υποτάσσονται” στις ανάγκες του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος, του κεφαλαίου και των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Σήμερα υπάρχουν τεράστιες επιστημονικές δυνατότητες και νέες τεχνολογίες που μπορούν να εξασφαλίσουν μια ζωή που μας αξίζει, σε εμάς και τις οικογένειές μας.

Υπάρχει η δυνατότητα να έχουν όλες οι εργαζόμενες γυναίκες σταθερή εργασία με σταθερό ωράριο, με πλήρη δικαιώματα, με ολόπλευρη προστασία της μητρότητας, με ελεύθερο χρόνο.

Η διέξοδος για την εργαζόμενη γυναίκα, τη γυναίκα του μόχθου δεν είναι άλλη απ’ τη συλλογική δράση, την αγωνιστική στάση ζωής ώστε να διεκδικεί αυτά που πραγματικά μπορεί και πρέπει να έχει κατακτημένα τον 21ο.

Εμπνεόμαστε από τον αγώνα των εργατριών του περασμένου αιώνα που σήκωσαν το ανάστημα τους απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της για την πάλη των εργαζόμενων και ανέργων γυναικών για τα σύγχρονα δικαιώματά τους.

Τιμάμε την 8η Μάρτη!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ : ” Ψωμί και Τριαντάφυλλα”

Ηγουμενίτσα

Πολιτιστικό Κέντρο ” Πάνθεον”

Σάββατο 7.3.2020 – 7μ.μ.

 

 

Περισσότερα

ΠΕΜΕΝ- ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Απεργία 12 Μάη στα Φορτηγά – Οχηματαγωγά πλοία στο λιμάνι του Κερατσινίου

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας, στον απεργιακό αγώνα των...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Μεγαλώνει καθημερινά ο ατέλειωτος κατάλογος των νεκρών συναδέλφων μας σε χώρους δουλειάς

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΕ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟ ΑΙΜΑ  Ακόμα ένα θανατηφόρο εργατικό ατύχημα...

Παράρτημα Βορειοδυτικών ΕΛΕΠΑ: Κάτω τα χέρια από την δασκάλα

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΑΣΚΑΛΑ! Καταγγέλλουμε την ΔΙ.Π.Ε. Αν. Αττικής, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης...