Ανακοίνωση των Σωματείων Ν. Καβάλας : Η Τρομοκρατία δεν θα περάσει !

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή ενέργεια τρομοκράτησης της εργοδοσίας της ΒΦΛ, η οποία επιχειρώντας να βάλει εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, κάλεσε στην πύλη του εργοστασίου άντρες της Ασφάλειας Καβάλας, για να σταματήσουν τα σωματεία μας να μοιράζουν ανακοινώσεις στους εργαζόμενους για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται την Πέμπτη στη Βουλή.  Η εργοδοσία επιστράτευσε τους  αστυνομικούς για να μας μεταφέρουν 500 μέτρα μακριά από την είσοδο του εργοστασίου, καθιστώντας με τον τρόπο αυτό αδύνατη την επαφή μας με τους εργαζόμενους. Φυσικά τα μέλη των σωματείων μας δεν επέτρεψαν μια τέτοια εξέλιξη.

Η κίνηση αυτή αποδεικνύει ότι η «δημοκρατία» για την εργοδοσία σταματά τελικά όχι μπροστά στις πύλες των εργοστασίων αλλά ακόμα πιο μακριά. Η απαράδεκτη στάση της συνδέεται ευθέως με την προσπάθεια που κάνει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου μέσα στο εργοστάσιο. Με τις συνεχείς πιέσεις και εκβιασμούς προς τους εργάτες να αποδεχτούν τα ωράρια λάστιχο, την εντατικοποίηση, τους μισθούς πείνας. Τις ελλείψεις στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που καθιστούν ωρολογιακή βόμβα το εργοστάσιο, με τον κίνδυνο για ατύχημα μεγάλης κλίμακας να αυξάνει δραματικά.  Με το τελευταίο κύμα επίθεσης που δέχθηκαν οι 135 εργαζόμενοι (οι τελευταίοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου).

Επιβεβαιώνεται ότιοι εργοδότεςαποθρασύνθηκαν από την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης της ΝΔ να διαλύσει και το τελευταίο εργατικό δικαίωμα,  που δεν πρόλαβε να καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά ότι όταν η κυβέρνηση μιλάει για την εφαρμογή του νόμου και της τάξης, αυτό εννοεί. Ότι όπου ο εργαζόμενος σηκώνει κεφάλι και αντιστέκεται στα αντεργατικά τους σχέδια, θα βρίσκει απέναντί του τις δυνάμεις καταστολής, που θα τσακίζουν κάθε αντίσταση.

Αέρας στα πανιά των μεγαλοαφεντικών φυσικά είναι και η στάση των εργατοπατέρων του Εργατικού Κέντρου Καβάλας και της ΓΣΕΕ, που βάζουν την αστυνομία και την εργοδοσία στα συνέδρια και τις διεργασίες του συνδικαλιστικού κινήματος στο όνομα της δημοκρατίας. Μία δημοκρατία που εξαντλείται στο δικαίωμα του επενδυτή να αυξάνει τα κέρδη του. Οι συμβιβασμένοι απεργοσπάστες συνδικαλιστές (ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ ΣΥΡΙΖΑ) μόνο για τις καρέκλες τους θυμούνται τη δημοκρατία, ενώ βάζουν πλάτη στις Κυβερνήσεις και τα αφεντικά τώρα που κλέβουν τον ιδρώτα μας με το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο Κατρούγκαλου – Βρούτση.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ – ΒΡΟΥΤΣΗ

ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΦΛΕΒΑΡΗ 6:00μμ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ& ΤΟΥΡΙΣΜΟ  ΠΕ ΚΑΒΑΛΑΣ & ΘΑΣΟΥ

Περισσότερα

Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων: Δυναμώνουμε τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για τον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης

Καταγγέλλουμε την κλιμάκωση της εγκληματικής επίθεσης του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ στην Παλαιστινιακή...

Σωματεία Αττικής: Δεν κάνουμε πίσω. Να δώσει η κυβέρνηση λύση στο πρόβλημα στέγασης των Σωματείων μελών του ΕΚΑ

Την Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη  πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση σωματείων - μελών του Εργατικού Κέντρου Αθήνας...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Καταγγελία για την προσπάθεια έξωσης οικογένειας με παιδί ΑΜΕΑ στα Θυμαράκια

Η ΟΕΦΣΕΕ καταγγέλλει την προσπάθεια έξωσης λαϊκής οικογένειας με παιδί ΑΜΕΑ από το σπίτι...