ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Από καταγγελίες ναυτεργατών μας ανέφεραν ότι εφοπλιστικές εταιρείες δεν ενημερώνουν και δεν εφαρμόζουν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Δημοσιεύτηκε στις

Επανερχόμαστε για το οξυμμένο πρόβλημα της επιδημίας του νέου στελέχους κοροναϊού, με τα κρούσματα καθημερινά να πολλαπλασιάζονται, προκαλώντας έντονες ανησυχίες στους ναυτεργάτες των καραβιών, που προσεγγίζουν λιμάνια χωρών, που έχει εκδηλωθεί η  επιδημία.

Από καταγγελίες ναυτεργατών μας ανέφεραν ότι εφοπλιστικές εταιρείες δεν ενημερώνουν και δεν εφαρμόζουν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Συγκεκριμένα παρότι γνωρίζουν τις προγραμματισμένες προσεγγίσεις  των καραβιών στα λιμάνια με αυξημένη επικινδυνότητα στην επιδημία, τα καράβια δεν έχουν εξοπλιστεί ούτε με μάσκες προστασίας!!!

Επίσης πρέπει να ληφθούν ιδιαίτερα μέτρα προστασίας για τα καράβια των γραμμών Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Ιταλία, λόγω ότι έχουν καταγραφεί κρούσματα στην Ιταλία, για τα εφοδιαστικά που τροφοδοτούν (καύσιμα, τρόφιμα κά) ποντοπόρα καράβια και κρουαζιερόπλοια καθώς και για τα εμπορικά καράβια που προέρχονται από χώρες που έχει καταγραφεί η επιδημία και προσεγγίζουν ελληνικούς λιμένες.

Επαναλαμβάνουμε τις ευθύνες των εφοπλιστικών εταιρειών, της κυβέρνησης της ΝΔ και των αρμόδιων υπουργείων της, για την πλήρη ενημέρωση των ναυτεργατών των καραβιών, την εξασφάλιση και εφαρμογή όλων των αναγκαίων μέτρων,  για την πρόληψη, τον έλεγχο, την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

 

Περισσότερα

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία ΟΑΣΘ: Εργατικό ατύχημα στο αμαξοστάσιο Σταυρούπολης

Εργατικό ατύχημα συνέβη χθες 16.9.2025 στο αμαξοστάσιο Σταυρούπολης του ΟΑΣΘ. Πιο συγκεκριμένα, συνάδελφος από το...

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Αν. Μακεδονίας Θράκης: Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους μας στην ΚΡΕΚΑ

Έπειτα από επικοινωνία του Συνδικάτου μας με την Διοίκηση της εταιρείας ΚΡΕΚΑ Α.Ε., ενημερωθήκαμε...