ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Από καταγγελίες ναυτεργατών μας ανέφεραν ότι εφοπλιστικές εταιρείες δεν ενημερώνουν και δεν εφαρμόζουν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Δημοσιεύτηκε στις

Επανερχόμαστε για το οξυμμένο πρόβλημα της επιδημίας του νέου στελέχους κοροναϊού, με τα κρούσματα καθημερινά να πολλαπλασιάζονται, προκαλώντας έντονες ανησυχίες στους ναυτεργάτες των καραβιών, που προσεγγίζουν λιμάνια χωρών, που έχει εκδηλωθεί η  επιδημία.

Από καταγγελίες ναυτεργατών μας ανέφεραν ότι εφοπλιστικές εταιρείες δεν ενημερώνουν και δεν εφαρμόζουν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Συγκεκριμένα παρότι γνωρίζουν τις προγραμματισμένες προσεγγίσεις  των καραβιών στα λιμάνια με αυξημένη επικινδυνότητα στην επιδημία, τα καράβια δεν έχουν εξοπλιστεί ούτε με μάσκες προστασίας!!!

Επίσης πρέπει να ληφθούν ιδιαίτερα μέτρα προστασίας για τα καράβια των γραμμών Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Ιταλία, λόγω ότι έχουν καταγραφεί κρούσματα στην Ιταλία, για τα εφοδιαστικά που τροφοδοτούν (καύσιμα, τρόφιμα κά) ποντοπόρα καράβια και κρουαζιερόπλοια καθώς και για τα εμπορικά καράβια που προέρχονται από χώρες που έχει καταγραφεί η επιδημία και προσεγγίζουν ελληνικούς λιμένες.

Επαναλαμβάνουμε τις ευθύνες των εφοπλιστικών εταιρειών, της κυβέρνησης της ΝΔ και των αρμόδιων υπουργείων της, για την πλήρη ενημέρωση των ναυτεργατών των καραβιών, την εξασφάλιση και εφαρμογή όλων των αναγκαίων μέτρων,  για την πρόληψη, τον έλεγχο, την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Με αγώνα θα υπερασπιστούμε τη ζωή μας. 24ωρη απεργία στο έργο του Ελληνικού 14 Ιούλη

ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΝΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ 24ΩΡΗ...

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Καταγγέλλουμε την καταστολή και τη βία των αστυνομικών δυνάμεων εναντίον φοιτητών και εργαζομένων

Η κυβέρνηση καταφεύγει στην αστυνομική βία και καταστολή, στο ξυλοφόρτωμα φοιτητών και εργαζομένων για...

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Ακόμη ένας οικοδόμος έχασε τη ζωή του

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, καταγγέλλει το νέο έγκλημα με νεκρό έναν...