Πανελλαδική Ένωση Ελαιουργοσαπωνοποιείων – Χη. Βιομηχανίας Αττικής : Το λόγο στα συνδικάτα τον έχουν οι εργάτες και όχι οι εισαγγελείς και τα αφεντικά τους.

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για το συνέδριο παρωδία που ετοιμάζουν στις 25 Φλεβάρη με μια διαδικασία πρόκληση. Ένα κατ όνομα συνέδριο λίγων ωρών στο καλά φυλασσόμενο πολυτελές ξενοδοχείο «ΑΠΟΛΛΩΝ» στο Καβούρι Αττικής με διάρκεια τόσο όσο χρειάζεται για να γεμίσει μια κάλπη με συνοπτικές διαδικασίες.

Οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ έχουν αναγγείλει ότι την παρωδία που οργανώνουν θα εποπτεύουν ο Πρωθυπουργός, ο Εισαγγελέας του Αρείου  Πάγου και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη με παρουσία πολυπληθούς Αστυνομικής δύναμης.

Κι ενώ πασχίζουν «να περιφρουρήσουν» από τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους την ντροπιαστική διαδικασία με την οποία φιλοδοξούν να διατηρήσουν τις καρέκλες τους, για να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, δεν τους απασχολεί έστω και τυπικά να τηρήσουν τη διαδικασία που προβλέπει το καταστατικό της Συνομοσπονδίας και χωρίς κανένα χρονοδιάγραμμα.

Απαιτούμε να γίνει συνέδριο με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ, που αφορά τόσο τη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου, προκειμένου να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι, να γίνει συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και να αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες.

Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη. Δεν έχει καμιά δουλειά στο συνδικαλιστικό κίνημα. Το λόγο στα συνδικάτα τον έχουν οι εργάτες και όχι οι εισαγγελείς και τα αφεντικά τους.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Περισσότερα

Συνδικάτο Τύπου Χάρτου: Κυριακή 15 Σεπτέμβρη στις 11πμ γιορτή για τα παιδιά των συναδέλφων

Παιχνίδια σε δεντρόσπιτο, μικρές νεράΐδες και συννεφοταξιδευτές με το κουκλοθέατρο Χαρχούτ του Χρήστου Αυτσίδη Για άλλη...

Σωματείο Εργαζομένων ARIVIAS.A.: Όλοι στο Συλλαλητήριο 7 Σεπτέμβρη στη πλατεία ΧΑΝΘ

Συνάδερφοι Στις 07/09, ήμερα Σάββατο κ ώρα 15:00, στο σνακ μπαρ Μιχάλης,  θα υπάρχει λεωφορείο...

Σωματείο Εργαζομένων ΝΗΣΕΛΑΝ: Για τις εξελίξεις στην AVRAMAR

Η αβεβαιότητα για όσους εργαζόμαστε στην AVRAMAR ιχθυοκαλλιέργειες συνεχίζεται, καθώς συνεχίζεται η αναδιάρθρωση στον...