Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Αρβανιτίδης AE για το συνέδριο παρωδία της ΓΣΕΕ

Δημοσιεύτηκε στις

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΓΣΣΕ

Αφού προσπάθησε η συνδικαλιστική μαφία:

  • να πείσει τους εργαζόμενους ότι η απεργία έχει φάει τα ψωμιά της,
  • ότι οι αγώνες δεν έχουν αποτέλεσμα,
  • να επιβάλλει σιγή ιχθύος στους χώρους δουλειάς,
  • ότι το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό έχει θετικά,
  • αφού συνυπέγραψε την εθνική συλλογική σύμβαση στα μουλωχτά,

αποφάσισε να οργανώσει και  συνέδριο-παρωδία υπό το άγρυπνο μάτι και έλεγχο του Πρωθυπουργού, του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου του Υπουργού Προστασίας του πολίτη και πάνω από όλα των εργοδοτών.

Μακριά από χώρους δουλειάς, από τους εργαζόμενους, σχεδιάζει τα μέτρα ασφαλείας και το πως θα γλιτώσει από την οργή των εργαζομένων.

Οι εργοδότες και τα μεγαλοστέλεχη των επιχειρήσεων μέσα στις γραμμές τους δεν τους ενοχλούν. Ίσα ίσα θα γλυτώσουν από τον κόπο να υπογράφουν διαφορετικοί τις «συλλογικές συμβάσεις». Οι ίδιοι θα είναι και εκπρόσωποι των εργοδοτών και των εργαζομένων. Θα πατάξουν και την γραφειοκρατία.

Δεν τους ενοχλούν οι νοθείες. Μόνο μ΄αυτό τον τρόπο θα κρατήσουν τις  καρέκλες τους. Δεν τους ενοχλούν τα σωματεία και τα εργατικά κέντρα που η μόνη δράση τους περιορίζεται κάθε τρία χρόνια κατά την διάρκεια των εκλογών. Έχουν απαξιωθεί από τους εργαζόμενους. Για αυτό ακριβώς «δανείζονται» (κομψά, κλέβουν στην πράξη) φωτογραφίες από συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ  για τις αφίσες τους. Τους ενδιαφέρουν τόσο πολύ οι δημοκρατικές διαδικασίες, που το συνέδριο θα γίνει σε λίγες ώρες για να μπορέσουν να γεμίσουν την κάλπη και να εξασφαλίσουν την θέση τους, δίπλα στον ΣΕΒ και στην κυβέρνηση. Λογαριάζουν όμως χωρίς τους εργαζόμενους, που θα ακυρώσουν στην πράξη όλους τους σχεδιασμούς σε βάρος τους.

ΓΣΕΕ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Περισσότερα

Συνδικάτο Τύπου Χάρτου: Κυριακή 15 Σεπτέμβρη στις 11πμ γιορτή για τα παιδιά των συναδέλφων

Παιχνίδια σε δεντρόσπιτο, μικρές νεράΐδες και συννεφοταξιδευτές με το κουκλοθέατρο Χαρχούτ του Χρήστου Αυτσίδη Για άλλη...

Σωματείο Εργαζομένων ARIVIAS.A.: Όλοι στο Συλλαλητήριο 7 Σεπτέμβρη στη πλατεία ΧΑΝΘ

Συνάδερφοι Στις 07/09, ήμερα Σάββατο κ ώρα 15:00, στο σνακ μπαρ Μιχάλης,  θα υπάρχει λεωφορείο...

Σωματείο Εργαζομένων ΝΗΣΕΛΑΝ: Για τις εξελίξεις στην AVRAMAR

Η αβεβαιότητα για όσους εργαζόμαστε στην AVRAMAR ιχθυοκαλλιέργειες συνεχίζεται, καθώς συνεχίζεται η αναδιάρθρωση στον...