ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ :Καλούμε τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων να συμμετέχουν μαζικά – μαχητικά στην 24ωρη απεργία

Δημοσιεύτηκε στις

Παραμονές της 24ωρης απεργίας στις 18 Φλεβάρη, ο υπουργός ναυτιλίας κ.Πλακιωτάκης συναντήθηκε στις 14 Φλεβάρη με τους προέδρους των 9 ναυτεργατικών σωματείων, Πλοιάρχων, ΠΕΜΕΚΕΝ, Οικονομικών Αξιωματικών, Φροντιστών, Ηλεκτρολόγων, Αρχιθαλαμηπόλων – Θαλαμηπόλων, Τροφοδοσίας, Πρακτικών Πλοιάρχων & Κυβερνητών, Ναυτών M/S – Π/Κ – O/Γ.

Αποτελεί πρόκληση για τους ναυτεργάτες η αναφορά σε δελτίο τύπου του υπουργείου ότι «Στην διάρκεια της συνάντησης οι Πρόεδροι των εννέα σωματείων της ΠΝΟ έθεσαν σειρά φορολογικών, εργασιακών και συνταξιοδοτικών ζητημάτων καθώς και σειρά επιμέρους κλαδικών θεμάτων».

Αυτοί οι 9 πρόεδροι που ξαφνικά κόπτονται για τα προβλήματα των ναυτεργατών, δεν συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία στις 18 Φλεβάρη για το ασφαλιστικό, αντίθετα έχουν βάλει φαρδιά πλατιά τις υπογραφές τους μαζί με τον Γ.Γ Χαλά Γ. και τον πρόεδρο των Ναυτών Νταλακογεώργο Α., για  να μην εφαρμόζονται οι ΣΣΕ και η κοινωνική ασφάλιση για όλους τους ναυτεργάτες στα ποντοπόρα καράβια και την κρουαζιέρα.

Συνυπάρχουν στο βρώμικο αλισβερίσι με τους εφοπλιστές στις συμφωνίες έναντι αμοιβής για την εφαρμογή των μισθολογίων της ITF στους αλλοδαπούς ναυτεργάτες, να μειώνονται διαρκώς οι οργανικές συνθέσεις των καραβιών, αυξάνοντας την ανεργία, την εντατικοποίηση της δουλειάς.

Η συνάντηση επιβεβαιώνει τον ενορχηστρωμένο «σκυλοκαβγά», που έχουν στήσει για την καρέκλα του Γ.Γ στη ΠΝΟ, προετοιμάζοντας σε συνεργασία με τους εφοπλιστές, τις ανατροπές σε ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Ο υπουργός ναυτιλίας κ.Πλακιωτάκης με την στάση του αποδέχεται  το όργιο νοθείας και εκφυλισμού που έχει καταγγελθεί και έχει συντελεστεί σε αρχαιρεσίες ναυτεργατικών σωματείων, όπως στη Ένωση Πλοιάρχων, την ΠΕΜΕΚΕΝ, Πρακτικών Πλοιάρχων κά.

Καλούμε τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων να συμμετέχουν μαζικά – μαχητικά στην 24ωρη απεργία στα καράβια των λιμανιών Πειραιά, Ραφήνας, Λαυρίου, να δώσουν δυναμικό παρών στις 10:30 στην απεργιακή συγκέντρωση στη πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά.

       

          ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

 

 

Περισσότερα

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: Πάλι σε πλειστηριασμό τα ελάχιστα περιουσιακά στοιχεία οικογένειας αναπήρων

Ολοι τη Τρίτη στις 11π.μ. έξω από τη DOVALUE (Κύπρου 27, Μοσχάτο). Απαιτούμε να μην...

Εργατικό Κέντρο Β. Συγκροτήματος Δωδεκανήσου: Μόνιμες προσλήψεις στην αρχαιολογία με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων

Και μετά ήρθαν οι……………………εργολάβοι! Στην Κω, στον τρίτο τουριστικό προορισμό, πουλάνε την ιστορία μας και...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Κάτω τα χέρια από την οικογένεια του πρώην ταξιτζή

«Να προχωρήσει τώρα η DO VALUE σε ρύθμιση των χρεών άνεργου, πρώην επαγγελματία ταξιτζή,...