Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Ν. Βοιωτίας : Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση !

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στην General Mills,

Πολλές φορές τα τελευταία χρόνια ακούγαμε από την πλευρά της εταιρείας μεγάλα λόγια περί «οικογένειας», «φροντίδας» και «αγάπης» που δήθεν τρέφει για τους εργαζομένους. Όλα αυτά πήγαν περίπατο από τη στιγμή που αρχίσαμε να οργανωνόμαστε και να διεκδικούμε. Θυμίζουμε ότι μετά την ίδρυση και γνωστοποίηση του Συνδικάτου μας ξεκίνησαν πάλι –όλως τυχαίως μετά από 2 χρόνια- οι «ενημερώσεις» της εταιρείας, εμφανίστηκε το κουτί για να λέμε δήθεν τη γνώμη και τα παράπονά μας, άρχισαν τα στελέχη της εταιρείας να παραμένουν στο εργοστάσιο μέχρι αργά τα μεσάνυχτα ή να εμφανίζονται, εν είδει καταδρομικής, από τα μεσάνυχτα! Κυριολεκτικά έχουν χάσει τον ύπνο τους. Δεν τους άρεσαν βλέπετε οι αποκαλύψεις για τους παχυλούς μισθούς που παίρνουν, ούτε οι διεκδικήσεις μας για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, για δουλειά και ζωή που μας αξίζει.   

Σε συνέχεια των παραπάνω γεγονότων την Τετάρτη 12/2 είχαμε ακόμα ένα επεισόδιο  στην δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης από πλευράς διοίκησης της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, όταν ο πρόεδρος του Συνδικάτου μας αρνήθηκε να υπογράψει την επίπληξη που του έδωσαν, τον απείλησαν πως θα κινηθούν νομικά! Ακόμα και μετά το εξώδικο που τους απέστειλε συνέχισαν την τρομοκρατία και τις απειλές. Τον απείλησαν λέγοντας του ότι  «τρίτη φορά δεν έχει» και ότι «βούλιαξε το καράβι». 

Και όλα αυτά, υποτίθεται, για ένα λάθος μέσα στην παραγωγική διαδικασία, από αυτά που σχεδόν καθημερινά συμβαίνουν! Που ακόμα και γι αυτό να ήταν, τέτοια γίνονται και θα γίνονται απ’ τη στιγμή που, με ευθύνη της εταιρείας, εντατικοποιείται η δουλειά μας στο έπακρο, σε βαθμό να μην προλαβαίνουμε να πάρουμε ανάσα.  Άλλωστε αυτά προωθεί και η κυβέρνηση της ΝΔ με την πολιτική της, αυτά συζητάνε με το ΣΕΒ: Το πώς θα τσακίσουν ό,τι εργατικές κατακτήσεις έχουμε καταφέρει, με μοναδικό σκοπό το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος. Αυτή είναι η «κουλτούρα» της εταιρείας και της κάθε εταιρείας.

Δεν είναι παράξενο όμως που επιπλήττουν, και μάλιστα για δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της συνδικαλιστικής του δράσης, εκείνον που οι ίδιοι έχουν δημοσίως βραβεύσει και επαινέσει επανειλημμένως; Πριν δηλαδή ήταν καλός χειρίστης, με μέλλον, καλό παιδί και τώρα αποπαίδι; Προφανώς όλοι καταλαβαίνουμε γιατί γίνεται αυτό….

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι απειλές και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν! Θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά να παλεύουμε μέσα από το Συνδικάτο μας για καλύτερες συνθήκες εργασίας, μισθολογικά και άλλα δικαιώματα! Απαραίτητη προϋπόθεση για να έχουμε κατακτήσεις είναι ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι να γραφτούν στο Συνδικάτο!

 Δεν είμαστε μόνοι μας! Έχουμε στο πλευρό μας την Ομοσπονδία, τους εργαζόμενους όλου του κλάδου,  συνδικάτα και εργαζόμενους της περιοχής που παλεύουν για τα ίδια προβλήματα με εμάς!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ!

Όλοι στην αυριανή ΑΠΕΡΓΙΑ!!

Παλεύουμε για δημόσια και καθολική κοινωνική Ασφάλιση – Υγεία – Πρόνοια ενάντια στις επιδιώξεις κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Ενώνουμε τις φωνές μας με άλλους συναδέλφους του κλάδου, με άλλους συναδέλφους από άλλους κλάδους της περιοχής, με τους συναδέλφους μας από την ΛΑΡΚΟ που διεκδικούν να μην ιδιωτικοποιηθεί παραπέρα, να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Συγκέντρωση: 11π.μ πάρκο Βούρκου – Χαλκίδα

Προσυγκέντρωση: 10π.μ πλατεία Αγοράς – Χαλκίδα       

 

 

Η προσωρινή διοίκηση

 

Περισσότερα

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: Πάλι σε πλειστηριασμό τα ελάχιστα περιουσιακά στοιχεία οικογένειας αναπήρων

Ολοι τη Τρίτη στις 11π.μ. έξω από τη DOVALUE (Κύπρου 27, Μοσχάτο). Απαιτούμε να μην...

Εργατικό Κέντρο Β. Συγκροτήματος Δωδεκανήσου: Μόνιμες προσλήψεις στην αρχαιολογία με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων

Και μετά ήρθαν οι……………………εργολάβοι! Στην Κω, στον τρίτο τουριστικό προορισμό, πουλάνε την ιστορία μας και...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Κάτω τα χέρια από την οικογένεια του πρώην ταξιτζή

«Να προχωρήσει τώρα η DO VALUE σε ρύθμιση των χρεών άνεργου, πρώην επαγγελματία ταξιτζή,...