Σωματείο Εργαζομένων Ομίλου Νηρέας Ιχθυοκαλλιέργειες Ν. Ευβοίας : Κάτω τα χέρια από την ασφάλιση ! 18 Φλεβάρη Απεργούμε !

Δημοσιεύτηκε στις

11 π.μ. στο ΠΑΡΚΟ ΒΟΥΡΚΟΥ & ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΓΕΦΥΡΑ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ, 10 π.μ. στην ΠΛ. ΑΓΟΡΑΣ

 

Το σωματείο μας καλεί όλους τους συναδέλφους να αντιδράσουν στην προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει άλλο ένα αντιασαφαλιστικό νομοσχέδιο, συνεχίζοντας στα χνάρια των προηγούμενων. Να συμμετάσχουμε μαζικά στην απεργία την Πέμπτη 18/2 και στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που κατοχυρώνει πλήρως τη σφαγή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων που έφερε ο νόμος Κατρούγκαλου και την  επεκτείνει και παραπέρα.

Στην ουσία η μόνη σύνταξη που θα εγγυάται το κράτος για εμάς είναι ένα επίδομα λίγο πάνω από τα 300€, αν πηγαίνει καλά η οικονομία. Οτιδήποτε παραπάνω θα πρέπει να το αναζητήσουμε στο τζόγο της επαγγελματικής ασφάλισης ή στην ιδιωτική ασφάλιση, για όσους το αντέχουν. Για να μπορέσει κανείς να έχει μια στοιχειωδώς αξιοπρεπή σύνταξη θα πρέπει να δουλεύει μέχρι τα γεράματα και μάλιστα να έχει και συνέχει δουλειά, όταν στον κλάδο μας οι συνθήκες είναι τέτοιες που σακατεύονται ακόμα και νέοι άνθρωποι.

Στον κλάδο μας έχουμε βιώσει για τα καλά όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους όλων των κυβερνήσεων. Για χρόνια ήμασταν ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι να μην μπορούν να πάρουν σύνταξη. Δεν είμαστε ενταγμένοι στα Βαρέα και ανθυγιεινά παρόλο που η δουλειά μας έχει μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας και εξαιρετικά σκληρές συνθήκες εργασίας.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε να θάψουν ό,τι έχει μείνει όρθιο. Δεν μπορούμε να δουλεύουμε μέχρι τα γεράματα μέσα στην υγρασία και τα κύματα, με φάρμακα και χημικά. Με τους αγώνες των προηγούμενων κατακτήθηκε η ασφάλιση, με τους δικούς μας θα την υπερασπίσουμε για εμάς και τους επόμενους.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι
  • Δημόσια δωρεάν καθολική κοινωνική ασφάλιση για όλους
  • Να ενταχθεί ο κλάδος μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Η Διοίκηση

 

Περισσότερα

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: Πάλι σε πλειστηριασμό τα ελάχιστα περιουσιακά στοιχεία οικογένειας αναπήρων

Ολοι τη Τρίτη στις 11π.μ. έξω από τη DOVALUE (Κύπρου 27, Μοσχάτο). Απαιτούμε να μην...

Εργατικό Κέντρο Β. Συγκροτήματος Δωδεκανήσου: Μόνιμες προσλήψεις στην αρχαιολογία με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων

Και μετά ήρθαν οι……………………εργολάβοι! Στην Κω, στον τρίτο τουριστικό προορισμό, πουλάνε την ιστορία μας και...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Κάτω τα χέρια από την οικογένεια του πρώην ταξιτζή

«Να προχωρήσει τώρα η DO VALUE σε ρύθμιση των χρεών άνεργου, πρώην επαγγελματία ταξιτζή,...